Spušť G17
-
Wildcat_Hendrix
- prispievateľ
- Registered for: 17 years 8 months
Yarco: a co takto ladit aj seba aj spust? Prave preto ze ladenie spuste vobec nepomoze strielaju napr. strelci CZUB pistolami ktore prave nahodne zobrali z pasa v tovarni. Nic im neladia, nedopasovavaju, nenastavuju, sak oni su vystrielany, kludne to odstrielaju aj s poloskripajucou Cz-tou. [/irony off]
Jasne ze viac ako 90% vykonu je v strelcovi a jeho schopnostiach (preto mam napr. na novej Shadowke po 3 mesiacoch uplne zosuchane zasobniky od nacviku prebijania) , ale kazda aj mala pomoc je dobra. Yarcovi vyhovuje glokacka spust s NY pruzinou, ja mam uz len k tej predstave odpor, aj ked si viem predstavit ze S NY pruzinou je chod spuste hladky, aj ked s velkym odporom. Kazdemu sedi nieco ine, univerzalna dobra spust neexistuje.
marek Z: nic v zlom, ale si asi jediny na svete, co si nevsimol rozdiel medzi chodom spuste v gen 3 a 4.
Jasne ze viac ako 90% vykonu je v strelcovi a jeho schopnostiach (preto mam napr. na novej Shadowke po 3 mesiacoch uplne zosuchane zasobniky od nacviku prebijania) , ale kazda aj mala pomoc je dobra. Yarcovi vyhovuje glokacka spust s NY pruzinou, ja mam uz len k tej predstave odpor, aj ked si viem predstavit ze S NY pruzinou je chod spuste hladky, aj ked s velkym odporom. Kazdemu sedi nieco ine, univerzalna dobra spust neexistuje.
marek Z: nic v zlom, ale si asi jediny na svete, co si nevsimol rozdiel medzi chodom spuste v gen 3 a 4.
Ja tiez viem co chcel oci povedat, ale nesuhlasim s nim tak uplne. urcite je lepsie ak ma clovek ambiciu zlepsovat sa, spravi si treningovy plan , cvici, rocne vystriela na treningu 10 000+ nabojov, k tomu 20 000+ krat spusti nasucho, 5000+ krat prebije,vytasi, zapichne. O toto sa snazim aj ja, ale su tu potom aj iny strelci. Chalani, ktory maju zbran na obranu, raz za cas sa s nou zabavia na strelnici, sem tam nieco skusia zatrenovat a ak im pomoze odlahcena spust k nestrhavaniu v ramci ich obmedzeneho treningu... tak preco nie.
cubitko:
Ale no, prečo som asi písal o "amatérskych strelcoch" a nie strelcoch CZUB?
Jasné, že nemám nič proti ladeniu, vylepšovaniu, tuningu, ... Nech si robí kto chce čo len chce, či už čistý začiatočník alebo ostrieľaný profík.
Len som skromne poznamenal, že prístup "neviem poriadne strieľať a preto investujem do železa a tunujem o 106" vídavam dosť často. Nesmerujem to na nikoho osobne, samozrejme.
Ale no, prečo som asi písal o "amatérskych strelcoch" a nie strelcoch CZUB?
Jasné, že nemám nič proti ladeniu, vylepšovaniu, tuningu, ... Nech si robí kto chce čo len chce, či už čistý začiatočník alebo ostrieľaný profík.
Len som skromne poznamenal, že prístup "neviem poriadne strieľať a preto investujem do železa a tunujem o 106" vídavam dosť často. Nesmerujem to na nikoho osobne, samozrejme.
Celkom pekne to tu bolo napisane "90 percent je v strelcovi" v zbrani je tak 10..... Problem je v tom, ze strasne vela strelcov investuje 90 percent usilia, badania a ladenia do zbrane a 10 do seba! To je problem na ktory som sa snazil poukazat. Je to ako lestit kapotu a namontovat spojler na auto ktore ide na 3 valce
Mozno niecomu naozaj pomozes, ale to auto aj tak nepojde ako ma!!! Myslim, ze zacinajuci strelec by mal ako posledne ladit a zjemnovat spust...... ako dovod mozem uviezt bezpecnost a odstranovanie chyb na spusti.
Co sa tyka toho standardu, ta sa mi zda, ze Kopunec to vyhral a druhy som bol ja
Toto by malo byt extraligove poradie..... dostal som aj cenu tak to snad plati

KOPUNEC Peter 282.78
MYŠIAK Štefan 253.89
PUPALA Ondrej 252.29
No a zaznelo tu, ze moj glock ma vystrielanych vela ran a vyladil sa sam
to je mozne ale moja G27 co pouzivam na nosenie ma ovela lepsiu spust ako sutazna G17. Tu sedemnastku mam totis tak zasranu, ze mi spust drhne a ide ovela horsie ako na nestrielanej G27
Minule som to dokonca vycistil a bolo to o poznanie lepsie 
Co sa tyka toho standardu, ta sa mi zda, ze Kopunec to vyhral a druhy som bol ja
KOPUNEC Peter 282.78
MYŠIAK Štefan 253.89
PUPALA Ondrej 252.29
No a zaznelo tu, ze moj glock ma vystrielanych vela ran a vyladil sa sam
Chlapi nechapem co tu riesite. nech si kazdy ladi co chce a ako chce. Ved aj o tom je strelecky sport. Kazdy strelec je individualny. Niekomu sedi dlha mäkka spust, inemu kratka dvrda, dalsiemu kratka mäkka atd., atd. Never ending storry. To, ze oci dobre strielas s origo spustou na Glocku je pre teba subjektivne dobre. Usetril si peniaze na tuning, ostatnim to vsak pasovat nemusi. Kazdy je iny. Inak suhlasim s tym co naznacoval Yarco. Drviva väcsina sportovych strelcov ma ladene a pre seba upravene pistole. A to co moze prechod na inu aj ked vybornu ale nedoladenu pistol urobit som videl na Mikulasa v Budapesti, ked tam Batky s STI na Level I skoncil 16cty. Takze navrhujem aby sme tu nerozoberali "nesmrtelnost chrusta" ale venovali sa teme, ktoru nacal Wildcat: Ako doladit spust na G 17 !
Niko....
Ja som dal nazor celkom skuseneho strelca ako ladit spust na G17..... a musim pridat dalsi.
To ze kazdy strelec je individualny je zavadzajuce. Je na tom len maly kusok pravdy, ktory sa tu nafukuje do velkeho rozmeru....
Dajme priklad z F1. Kazdy pilot ma svoje nastavenie lebo je individualny a ma vlastny sposob jazdenia. Ale ak by si pozrel na ten rozdiel v jazde a v nastaveni auta je to skutocne o malych detajlikoch, ktore davaju desatinky na kolo a rozdiel v drahach ake prejdu po okruhu je v cm! Ak by som ja prisiel na okruh tak by som bol pomalsi o minutu, ale nie pre to, ze nemam na svoju "individualitu" naladeny monopost, ale preto, lebo neviem jazdit s formulou!!!!!!!!! Ale ak by sadol Sumi do Rozbergovho auta... po par kolach by aj s jeho nastavenim jazdil cas tak o 1-2 percenta pomalsi ako vo svojom "individualne" doladenom monoposte.
Tak je to aj v strelbe..... doladenie zbrane ANO, ale cakajte, ze to urobi len strasne malo.
Ja som dal nazor celkom skuseneho strelca ako ladit spust na G17..... a musim pridat dalsi.
To ze kazdy strelec je individualny je zavadzajuce. Je na tom len maly kusok pravdy, ktory sa tu nafukuje do velkeho rozmeru....
Dajme priklad z F1. Kazdy pilot ma svoje nastavenie lebo je individualny a ma vlastny sposob jazdenia. Ale ak by si pozrel na ten rozdiel v jazde a v nastaveni auta je to skutocne o malych detajlikoch, ktore davaju desatinky na kolo a rozdiel v drahach ake prejdu po okruhu je v cm! Ak by som ja prisiel na okruh tak by som bol pomalsi o minutu, ale nie pre to, ze nemam na svoju "individualitu" naladeny monopost, ale preto, lebo neviem jazdit s formulou!!!!!!!!! Ale ak by sadol Sumi do Rozbergovho auta... po par kolach by aj s jeho nastavenim jazdil cas tak o 1-2 percenta pomalsi ako vo svojom "individualne" doladenom monoposte.
Tak je to aj v strelbe..... doladenie zbrane ANO, ale cakajte, ze to urobi len strasne malo.
-
Wildcat_Hendrix
- prispievateľ
Pani vidim ze tu riesite ako problem strelca..
Ako som zistil ze chcem spust aku chcem?Strelial som z mojho Gcka..Vsetko strhnute..Hned na to som chytil CZ75 s priemernou spustou,ale bola pekna linearna a kratka..Lala zrazu vsetky rany boli pekne v ciernom s rozptylom 15cm..Tak prosim riesme tu technicku stranku..Dakujem
Ako som zistil ze chcem spust aku chcem?Strelial som z mojho Gcka..Vsetko strhnute..Hned na to som chytil CZ75 s priemernou spustou,ale bola pekna linearna a kratka..Lala zrazu vsetky rany boli pekne v ciernom s rozptylom 15cm..Tak prosim riesme tu technicku stranku..Dakujem
-
inspiring_austin
Hendrix to napisal jasne: je zvyknuty na spust "bodovku na fuknutie" z predchadzajucej streleckej kariery lubovolneho pistoliara. Myslim, ze je pre kazdeho kto robil tuto disciplinu pochopitelny ten naozaj obrovsky rozdiel v kvalite chodu spuste pri presedlani na sluzobne zelezo.
Cela finta je ta, ze on sa nechce priblizit zbrani ale priblizuje zbran svojim vzitym navykom. Co je pochopitelne. Bodka.
Cela finta je ta, ze on sa nechce priblizit zbrani ale priblizuje zbran svojim vzitym navykom. Co je pochopitelne. Bodka.
-
Wildcat_Hendrix
- prispievateľ
Wildcat_Hendrix
Ak bolo tych 15cm na 50m tak beriem, ale ak to molo na 20m tak to bol stale poriadne biedny vysledok plny obrovskych chyb!!! Tie sa ukazali o cosi menej ale stale tam boli. Ak strielas v klude a bez casoveho tlaku taky velky rozptyl tak v strese a pod tlakom netrafis ani stodolu
Casom aj tak prides na to ze musis zmenit nieco ine ako zbran
))
Ak bolo tych 15cm na 50m tak beriem, ale ak to molo na 20m tak to bol stale poriadne biedny vysledok plny obrovskych chyb!!! Tie sa ukazali o cosi menej ale stale tam boli. Ak strielas v klude a bez casoveho tlaku taky velky rozptyl tak v strese a pod tlakom netrafis ani stodolu
Casom aj tak prides na to ze musis zmenit nieco ine ako zbran
-
Wildcat_Hendrix
- prispievateľ