Plastové náboje
-
inspiring_kare
to je pravda miro... tak to moze byt...bohuzial... dnes uz aby clovek po zotmeni nevychadzal a aj cez den chodil len cez ludmi preplnene miesta 
- 2weird2die
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 15 years 9 months
nechápem ľudí, čo si vybavujú zbroják a nakoniec hľadajú takéto ani nie polovičaté riešenia. Kto chce non-lethal, tomu stačí plynovka alebo prak. Ja chcem mať dostatočne účinný prostriedok na obranu bez zbytočných priestrelov, tak by som bol radšej za zmenu legislatívy ohľadom JHP. Škoda, že na svojej postave neskryjem full-size, ...
-
inspiring_kare
Suhlasim.. tiez mam stale nabitu klasiku ci uz SB,ZSV alebo ine... Takze sa cudujem preco on mal samy plast.. Ale tak je to kazdeho osobny vyber2weird2die napísal:nechápem ľudí, čo si vybavujú zbroják a nakoniec hľadajú takéto ani nie polovičaté riešenia. Kto chce non-lethal, tomu stačí plynovka alebo prak. Ja chcem mať dostatočne účinný prostriedok na obranu bez zbytočných priestrelov, tak by som bol radšej za zmenu legislatívy ohľadom JHP. Škoda, že na svojej postave neskryjem full-size, ...
- canis lupus
- prispievateľ
- Dátum registrácie: 14 years 2 months
Ježiš marjaaaaaa. Ondro už to neries. Sám si si odpovedal práve.
-
inspiring_kare
canis lupus - v pohode.. asi som sa skor mal opytat aky dopad ma plastovy naboj, ked niekoho zasiahne...
Kdysi jsem dělal měření pro kamaráda, který o plastových nábojích 38 Special a nábojích 380 Alfa s pryžovou střelou psal článek. Výsledky měření jsou v tabulce, každým typem nábojů bylo z každého revolveru měřeno 6 ran, výsledky jsou průměrné, zaokrouhlené na celá čísla. Z karabiny jsem měřil pouze po 1 náboji od obou typů.
Na velmi malou vzdálenost bude plastový náboj 38 Special sotva na hranici použitelnosti pro obrannou střelbu a vzhledem k velmi malé váze jeho střely i její velké čelní ploše bude velmi rychle ztrácet energii.
Náboj 380 Alfa je určen do speciálních zbraní s hladkou hlavní, domnívám se však, že ani v nich nebude dostatečně účinný pro obrannou střelbu. V běžném revolveru v ráži 38 Special je jeho úsťová energie velmi malá, dokonce z 20" hlavně LA karabiny dosáhl pouze 17 J úsťové energie.
Na velmi malou vzdálenost bude plastový náboj 38 Special sotva na hranici použitelnosti pro obrannou střelbu a vzhledem k velmi malé váze jeho střely i její velké čelní ploše bude velmi rychle ztrácet energii.
Náboj 380 Alfa je určen do speciálních zbraní s hladkou hlavní, domnívám se však, že ani v nich nebude dostatečně účinný pro obrannou střelbu. V běžném revolveru v ráži 38 Special je jeho úsťová energie velmi malá, dokonce z 20" hlavně LA karabiny dosáhl pouze 17 J úsťové energie.