Plynova pistol

Plynové pištole, expanzné pištole, plynové náboje
friendly_euler

Príspevok od používateľa friendly_euler »

AKI a MarekZ....zakon poznam dobre a vyznam sa aj v projektiloch....no viac krat som sa stretol s tym ze sa akokolvek deformovatelne gulky ci uz poloplaste alebo olove, su povazovane za zakazane strelivo......teraz fakt neviem ci som to cital na nasom alebo ceskom fore alebo niekde inde....no to je aj tak teraz jedno..ani si neviete predstavit ako ste ma potesili tym ze to tak nieje... :D
Naposledy upravil/-a friendly_euler v 09 Jan 2007, 19:05, upravené celkom 1 krát.
friendly_euler

MarekZ napísal:Neviem ako si to myslel s tym, ze vyhodou plynovky oproti normalnej zbrani je to, ze sa ju nemusis bat pouzit... To asi hovori same za seba, ale je to tvoj boj, takze bez komentara.
.
tou vyhodou som myslel ze ju mozes kedykolvek pouzit bez obav.
plynovka je podla mojho nazoru silnejsia ako nonivamidovy sprej, ci uz plynovy alebo s tekutinov.....a hlavne je lepsia proti psom vdaka rychlosty plynu a zaroven jeho dosahu......velka nevyhoda je vsak hluk vystrelu.
Používateľov profilový obrázok
AKI
expert
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

DEFENCE napísal:AKI a MarekZ....zakon poznam dobre a vyznam sa aj v projektiloch....no viac krat som sa stretol s tym ze sa akokolvek deformovatelne gulky ci uz poloplaste alebo olove, su povazovane za zakazane strelivo......teraz fakt neviem ci som to cital na nasom alebo ceskom fore alebo niekde inde....no to je aj tak teraz jedno..ani si neviete predstavit ako ste ma potesili tym ze to tak nieje... :D
zakazane strelivo je len to co zakazuje zakon a nie to co si niekto povie.
Nakoniec ked niekoho odbachnes tak uz mas problem a je uz v celku jedno cim si strielal. Problem vznika ak tak kontroluje policia a najdu Ti v zasobniku zakazane strelivo. Strelivo zo zvysenym ucinkom je bezpecnejsie pre okolie to by mal zakon zohladnovat a nie ochranovat zlocincov.
A k tomu novamidu. Ja zijem momentalne v Nemecku a tu je novamid zakazany na ludi . V podstate mas problem ked ta chytia vonku vecer s CS alebo CN. Tu vedia policajti klast velmi neprijemne otazky.
Uz som to x-krat pisal najlepsia obrana su rychle nohy. Sice potom boli sebavedomie, ale tahanice po sudoch su horsie. Najlepsia je samozrejme prevencia.
eloquent_hugle

Príspevok od používateľa eloquent_hugle »

:idea: plynove, airsoftove,spreje.........co tak floberka 6mm.Prvy poplasny ,druhy plynovy a ďalsie uz ostre flobertky,to by uz mohlo fungovat celkom dobre....co vy nato?Mozno to nieje to najlepsie riesenie, ale ako jedna z moznosti v tej vasej debate. :?:
friendly_euler

pozrite si...pekne video pouzitia plynovky
http://www.youtube.com/watch?v=Sll6oxY0WD0

a z ineho uhlu
http://www.youtube.com/watch?v=rIQxNRuE ... ed&search=

druha zbran striela gumove projektili a predposledna je plynovka....inac celkom zaujimave
http://www.youtube.com/watch?v=NaGDtXgN0Eo
pogi
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 1 month

Príspevok od používateľa pogi »

Anonymous napísal:Zdravim vsetkych. Mam 18 rokov a po istych prihodach, ktore sa stali v mojom okoli som zacal vaznejsie uvazovat nad svojimi moznostami branit sa pripadnym utocnikom... No a su dost mizive :) Fyzicky nie som nijak zvlast zdatny. Zacal som preto so sebou nosit kaser, ale po jednej z tych "prihod" som zistil, ze to je prilis slaba moznost obrany, nemotorna a tak...

Pozri zober plynovku ako docasne riesenie kym budes mat 21. Nahod do nej Nonivamid a precitaj si toto: http://www.e-zbrane.sk/gasammo.htm
(Nonivamid sa smie pouzivat iba na zvierata ale ved nackovia su zvierata :lol: A zober to tak ja so sebou niekedy nosim nunchacky niekedy moj noz a uz len to mi dava trosku vacsi pocit bezpecia (musim poklopat)
friendly_euler

vyskusal som na kamosovi naboj s nonivamidom 120 mg vzdialenost bola asi tak 3 metre, vietor oproti smeru strelby a utocnik mal nasadene okuliare ( kvoli lepsiemu pocitu obete :D a aj kvoli tomu aky je ucinok na niekom kto ma ciastocne chranene oci)...ak mam byt objektivny tak by utocnik :?: mozno :?: bol schopny utoku keby mal v sebe dostatok odhodlania a adrenalinu.....ale je zas mala pravdepodobnost ze utocnik bude mat okuliare a ja by urcite :!: som neostal len pri 1 vystrele ale vystrelil by som minimalne dvakrat.....obet sa pocas 5 minut za nadavania :D a vymivania oci dala dokopy...oci boli zasiahnute len ciastocne vdaka okuliarom (overili sme to oliznutym skiel okuliari a stipalo to kvalitne) zvlastne bolo to ze obet vobec :!: nevdychla ziaden plyn a nekaslala.....bolest v ociach prirovnaval ku rezaniu piesku pod vieckami.....rezanie v ociach preslo az rano.

na dokaz prikladam video
http://www.youtube.com/watch?v=tjRV_570C1k
igoros
moderátor
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

Ja som si to video prezrel niekolko krat a pozorne. DEFENCE, si ako vidim neoblomny zastanca plynoviek... Ta reakcia obete po vystrele je prakticky okamzita a nemyslim si, ze sa co i len trochu podoba realite. Ja tiez mam jednu plynovku, no niesom ich zastanca. Musite si VY plynovkari uvedomit jednu vec, ze ak na niekoho tu plynovku vytiahnes a on na teba vytasi 9mm kver, ta ti uz pomoze iba jedno... rychlo sa pomodlit... A ten, kto ta napadne ma este jednu obrovsku vyhodu oproti tebe...on si je toho vedomi, ze ta ide napadnut, ale ty nie. Takze nic proti, ale to video nema nic spolocne s realitou.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

je to tak- absolútne nereálne
a hlavne nebezpečné,ako píše igoros
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

ak ma ten druhy ostru, tak moze mackat spust aj po zasahu plynom. A o tom zazitku som tu uz pisal. Nastastie pochopil ze ze po zasahu magnumom si uz moc nepoplace :evil: na rozdiel odo mna.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

:lol:
friendly_euler

igoros napísal: Musite si VY plynovkari uvedomit jednu vec, ze ak na niekoho tu plynovku vytiahnes a on na teba vytasi 9mm kver, ta ti uz pomoze iba jedno... rychlo sa pomodlit...
proti ostrej samozrejme nieje sanca...ale kto nas ohrozuje najviac na uliciach...cigani a opyti asociali...kolko percent z nich ma ostru zbran a aj ked tak nou bude na teba mierit od zaciatku a nebude riskovat utek ci pripadny odpor obete...myslis si najprv na teba pojde s holymi rukamy a ked uvidi plynovku tak vytiahne ostru ?.........ja mam plynovku na obranu a nepojdem s nou prepadavat ludi takze my nehrozi :!: ze by na mna niekto tasil ostru
AKI
expert
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

...ved to. hlava vyplahnuta acetonom kopec adrenalinu a prve dve bodnutia nozom plynakom nezastavis. Tu je malo aj jeden celoplastovy 9mm LUGER.
friendly_euler

ja netvrdim ze plynovka je idealna obranna zbran ale je to najlepsie co mozem mat do 21 rokov...vsetci tu zhadzujete plynovku ale asi si neuvedomujete ze niektory nemozu mat este ostru ale chcu sa aj tak ucinne branit
friendly_euler

AKI napísal:...ved to. hlava vyplahnuta acetonom kopec adrenalinu a prve dve bodnutia nozom plynakom nezastavis. Tu je malo aj jeden celoplastovy 9mm LUGER.
proti odhodlanemu utocnikovy s nozom ty ani ostra nepomoze
http://www.youtube.com/watch?v=8dUSqE9TDhg
Napísať odpoveď

Návrat na "Plynové pištole"