Kúpa veci z USA a clo

eager_leavitt

Príspevok od používateľa eager_leavitt »

ako som uz napisal, ak sa tvoje zasielky neumerne neopakuju (to znamena rovnaky tovar od rovnakeho dodavatela velmi casto), cize nevznika podozrenie, ze uvedeny tovar je na komercne ucely, myslim ze sa vobec nie je coho obavat. v klude nakupuj dalej :wink:

ak by aj take podozrenie mohlo vzniknut, ale mas ako preukazat, ze sa s uvedenym tovarom neobohacujes na ukor kratenia dane a cla (netvoris nezdaneny zisk), tiez sa nemas coho bat, mas cisty stit
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Diky moc.
Asi odlahcim colnikov a prestanem znamym objednavat (za 1€ kupim za 1€ predam bez vytvarania zisku), lebo som zainteresovany do akcnych sportov a uz mam osvedceny jeden obchod a to moze putat pozornost i ked transakcie su transparentne.
eager_leavitt

Rasto Rasto, ty tusim vobec necitas co pisem :D :D :D

kludne objednavaj dalej tak, ako si objednaval aj doteraz :D bojuj proti krize, pojdes do reklamy :D
Ja takisto objednavam kvanta tovaru pre osobnu potrebu z celeho sveta a nikdy som nemal ziadny problem. Su vacsie ryby, ktore sa sleduju :wink: ver mi :D
Rasto
expert

Diky Benny zatial som zvladol pisanie, ale objednam si slabikar a popracujem na citani :-)
Pekny vecer prajem.

PS a tie reci o colnikoch si nevsimaj, proste niektore zamestnania maju v popise prace byt pes :-) a tiez som tym postihnuty :-) :-) :-)
eager_leavitt

:D :D :D neboj ja nie som colnik :D :D :D
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Nakupujem veci z US casto a je to zvacsa len vec nahody ci pride list do vlasnych ruk na vyzdvihnutie zasielky, postar s balikom a poziadavkou na vyplatenie colneho dlhu a dph alebo len postar s balikom. Nepodarilo sa mi napriek jasnej legislative najst vzorec podla ktoreho postupuju (nakupna cena, postovne, poistne, vaha, rozmery, ...)

BTW: nemate niekto skusenosti s nakupom zasobnikov z US? Na SVK som lacnejsi ako 55€ nevidel a za malkou ho maju za 24$....
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

agger, mam a celkom cerstvu.

objednaval som 4ks zasobnikov z Brownells.

prvy problem nastal, ked suma objednavky mala prekrocit 100USD, to je problem na strane US, pretoze na export nad 100USD potrebuju tvoju importnu licenciu.

To som vyriesil rozdelenim objednavky na 2ks zasobnikov do 1911 a 2ks zasobnikov do Glocka + 2 rozsirujuce patky na +1rd.

Prva zasielka prisla bez problemov.
Z druhej objednavky mi skrtli tie patky, su restricted..OK , poslali iba zasobniky. Hodnota zasielky bola cca 50EUR a aj tak mi to colnici otvorili a vyrubili mi DPH necelych 10Eur. Bol som presvedceny, ze bezcolny limit je 150Eur , ale zasielku prevzala moja mama (nechavam si posielat postu k rodicom, su na dochodku a stale doma) a ta dlh vyplatila kurierovi. Keby to prislo mne, zajdem sa na colnicu hadat...

Takze si vyber, 2 rovnake zasielky, rovnaky odosielatel, rovnaky prijemca , v jednom tyzdni a 2 rozne riesenia...
Rasto
expert

Roman chod sa hadat a vyrubu ti DPH i z tej prvej.
Uz to tu bolo vela krat riesene, ale co by som pre vas neurobil, tak to zopakujem.
Ked nakupujete zo statov mimo EU.
Do 22E (vzdy vratane postovneho!!!) ti nevyrubu nic.
Od 22E - 150E ti vyrubu 19% Dph
Nad 150E ti vyrubu 19% Dph + clo do 5% (zavysi od zadrzaneho obsahu).
Nepotrebujem tu teraz pocut, ze kto si co objednal a prislo mu to domov bez colnych nalezitosti, proste mal stastie a nech drzi tlamku.
Colnici rontgenuju vsetky zasielky, pricom ked je zasielka napr. USA tak je vacsia pravdepodobnost, ze ju zadrzia ako napr zo Singapuru.
Colnici si asi dali novorocne predsavzatie a zaciatkom tohto roku zastavovali 90% objednavok, ale uz nastastie presli na stare dobre kolaje :-)
Ked je zasielka riadne oznacena na obalke (pripadne prilepena faktura z boku) a hodnota bude nizsia ako hore uvedene mate dve moznosti:
1. zasielka vam pride dom
2. mozete byt i tak vyzvany o preukazani obsahu a predlozeni dokladu o zaplateni, pricom mozete byt stihany za kratenie colneho bla bla bla, ked budete klamat.
luco
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa luco »

chlapi, objednal som si cez ebay multifunkčné klieste Leatherman v hodnote vrátane prepravy za 72 eur. clo by som nemal platiť ale dajú mi pak nato dph tu? lebo už mi jeden známy vravel že do 100 eur sa nato viacmenej kašle, tak sa pýtam ako to teda je. diky za odpoved
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

bud ti to zatazia colnym dlhom a vtedy ti vyrataju aj dph, alebo ti to pride v baliku priamo domov a nic sa riesit nebude. aj ja mam skusenosti, ze okolo 100 usd si viac menej v suchu, ale ruku do ohna by som nedal, ze som si isty, ze to nakoniec nepojde na colnicu.
inspiring_roentgen

Príspevok od používateľa inspiring_roentgen »

ako vravi luke + vacsina obchodnikov na ebay neuvadza na baliku skutocnu cenu (dokonca aj ked to poistis! ) alebo to oznacia ako gift, co pri veciach pod 150$ vacsinou zaruci nezaujem colneho uradu
Rasto
expert

Citajte co som pisal o 3 prispevky vyssie, alebo si sem kludne napiste vlastne mena a adresy a nechajte si ho vyrubat dodatocne i s postihom za kratenie dani.
luke
častý prispievateľ

ale my tu neriesime literu zakona, ale to ako to naozaj funguje, a funguje to tak, ako som napisal...
Rasto
expert

Tak budem reagovat na tvoju jedinu spravnu odpoved.
Min tyzden mi prissla domov listova zasielka v hodnote 40$ , 60$ a obe boli zatazene platenim colneho dlhu (19% Dph) a to upozornujem bez predosleho upovedomenia zo strany colnice, takze i taka je realita!
Zavisi aky poctivy colnik to chyti do ruky a ci si rano vrzol.
luke
častý prispievateľ

mam pocit, ze sa strasne chce pohadat s niekym.
napisal som niekde, ze to je iste? objednal som niekolko zasielok z us (viac ako jednu, viac ako dve, viac ako tri), so vsetkymi som mal take skusenosti ako som tu popisal. jednalo sa o zasielky v hodnotach okolo 100 usd ako sa pyta luco.
napisal som mu to co sa mne stalo niekolkokrat.
co sa tebe na tom nepaci, alebo co ti na tom tak vadi, ze si tu so mnou chces merat vtaka?
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"