Pre a proti (K100 vs G19).
Arminus: Budem asi OT, ale nedá mi ohľadom tej kávičky. Nieje to v USA náhodou tak preto, lebo tam súdnictvo funguje? U nás by ťa s podobnými ... možno poslali do riti, respektíve by si sa výsledku nedožil , ale ak špekulant v USA, ktorému bolo "ublížene" chce na tom zarobiť, tak prečo by to nevyužil, resp nezneužil. U nás ťa aj evidentne oje...bu, a pravdy sa nedovoláš. Kde je to lepšie? U nás by si taký americký špekulant s kávičkou apod. asi nevrzol.
noacoak-tak ohladom maknutia je asi to že sa často sa stretavam s jednym kolegom čo ma K-100 a jemu šlape spolahlivo.Co sa my pači na K-100,dizain,kratky reset,uchop,možnosť vela tuningu a servis. Proti K-100-mohla by biť lacnejšia oproti inym značkam u nas predavanými,dalej sa my nechce furt behať k vyrobcovi lebo som dosť lenivy-ale to je detail,už som ich videl pri akcii vela a čas od času zablbnu aj zo zlatym nabojom a ja neviem ešte akym a špekulovať čo jej dam či my nesekne na parkure
A ako posledne každy chce mat zbran aby sa snou trocha popisil žial u nas v našom klube a okoli sa nechytila.Znie to tvrdo ale aj tak nad nou rozmyšlam,lebo vela strelcou snou reprezentuje SR aj nieco dokazali,Glock ked vyšiel tiež nebol určite bez chyby,CZ sa stale drži ale vela hra medzikus čo drži zbran,takže ja som len vyjadril čo si myslim a som 50 na 50 medzi K-100 verzus GLOCK.
Tak a može to začať 
Tak-tak, ale ja by som to este rozsiril na "svatu trojicu" ukazovak-rozum-trening.noacoak napísal:... najdolezitejsia poistka je ukazovak + zdravy rozum ...
Ukazovak a rozum mozem mat pod kontrolou, kym nie som v prilisnom strese. Potom uz nastupuju prirodzene alebo nadrilovane reakcie a pohyby.
Az s nabitou zbranou v ruke a necakanou situaciou okolo (vcelie zihadlo do krku, horuca nabojnica za krkom, cudzi vykrik za chrbtom, vypadnute dno zasobnika atd. atd.) clovek zisti, kde realne necha ukazovak a kam namieri nabitu hlaven. A tu pomoze len prax a trening.
Arminus: Si to pritiahol za vlasy, je rozdiel podvodník Fruni a človek ktorý si vďaka svojej hlúposti alebo nešikovnosti ublíži alebo urobí škodu (môže sa to stať aj u nás) ale vinu sa snaží hodiť na zlú informovanosť zo strany niekoho, zle zabezpečenie niečoho (mokra podlaha) atď atď a ešte s toho niečo vytĺcť. Ináč pred rokmi, keď som mal v ruke poprvé polystirenový pohár na kávu a v ňom vriacu kávu, tiež som si pekne oparil gambu
. Ale myslím že toto už nepatrí do tohto vlákna.
-
inspiring_kepler
Presne tak potom je to uz o podvedomi, automaticke vypustanie zasobnika, zasuvanie noveho, obtiahnutie,strelba, schovanie zbrane do puzdra atd. Ale hlavne ide o ten ukazovak mimo spust - okrem strelby.yarco napísal: Tak-tak, ale ja by som to este rozsiril na "svatu trojicu" ukazovak-rozum-trening.
Ukazovak a rozum mozem mat pod kontrolou, kym nie som v prilisnom strese. Potom uz nastupuju prirodzene alebo nadrilovane reakcie a pohyby.
To je velmi dolezite. Ked som "zacinal" tak som si raz vsimol klasicky uchopovy reflex - chytil som zbran a chcel som hned palcom vypustit zasobnik, ked som palcom isiel zatlacit zachyt zasobnika tak mi ukazovak tukol zo sikma po pusti. Odvtedy si na to davam podvedome uz pozor.
Cela ruka okrem ukazovaka musi byt ako podvedome primitivne zameriavacie chapadlo a ukazovak musi byt akoby samostatny a reagovat ako keby priamo na prudku reakciu mozgu. Aspon mne sa to tak zda
-
inspiring_lederberg
No popisalo sa tu kde co ale vysledok nejednoznacny
tak skusime cenu: G 19 na Hermese 17 500,- K 100 na stranke GP 16 800,-
Teda rozdiel ak dobre pocitam 700 sk v prospech K 100 ale doporucujem si tieto prostriedky odlozit na minimalne jednu cestu do GP na "drobne doladenia" po 500 vystreloch...
Pre tych co to zazili to netreba podrobne vysvetlovat
Cena je vyrovnana takze rozhodne kvalita a teda vlastne je uz rozhodnute

tak skusime cenu: G 19 na Hermese 17 500,- K 100 na stranke GP 16 800,-
Teda rozdiel ak dobre pocitam 700 sk v prospech K 100 ale doporucujem si tieto prostriedky odlozit na minimalne jednu cestu do GP na "drobne doladenia" po 500 vystreloch...
Pre tych co to zazili to netreba podrobne vysvetlovat
Cena je vyrovnana takze rozhodne kvalita a teda vlastne je uz rozhodnute
Podpisujem v plnej miere to co napisal noacoak. Je tu ale este ergonomicke hladisko. Je vela strelcov, ktorym uchop Glokov nesedi. Ja medzi nich patrim. Pri Kacene je to ovela lepsie. Taktiez poistka v jazyku spuste na G-cku je castym zdrojom jeho odmietania. Ak by som sa rozhodoval medzi tymito zbranami ja, tak si ich na strelnici obe pocas jednej navstevy vyskusam. A to aspon tri krat. Zapisal by som si dojem zo strelby a vyfotil terce. Podla rozptylov a pocitov pri strelbe by som sa nakoniec rozhodoval.
Tuto diskusiu beriem ako zdrave podpichovanie G vs. K100 ale zase netreba zavadzat, ze K100 potrebuje nejake dodatocne doladovanie... Kua chlapi, vy este zijete stale v tom, ze boli problemy s A, B seriami, ale my tu uz mame Fkovu seriu a za par dni Gckovu. K100 sa vyraba par rokov, je o podstatne mladsia ako G-cko.
Kto si mysli, ze G-cko slapalo tak ako teraz hned od prvej serie???!!!
Este som nevidel roztrhnutu K100, G-cko uz ano a nie jedno
Kto si mysli, ze G-cko slapalo tak ako teraz hned od prvej serie???!!!
Este som nevidel roztrhnutu K100, G-cko uz ano a nie jedno
Napríklad mne K-100sedí lepšie ako Glock,ma super reset,vela doplnkov,kolega ma tiež novu seriu ide mu absolutne bez zavady.Glock nema ten uchop,chyba my tam bobry chvost,len ak by som sa postavil na parkur a raz by my sekla alebo niečo podobne-nie vinou streliva tak to by ste videli ten rehot
Radšej by som išiel do nej ako do CZ,len stale sa neviem volako rozhodnut,rad by som ukazal ze je to super mašina len...Mam možnost kupit seriu B,za dobru cenu ale kolega ten sa uz snou natrapil,nechcem bit pokračovatel.Ale ratam že ak by som našiel niekde love tak ju zoberem na skušku-aj ked si dost protirečim.ale forum je aj o tom že sme chlapi a všetci chceme mat niečo lepšie ako druhy
Raz si skusim parkur s kolegovou a uvidím