Poľovník môže zastreliť vášho psa, ak naháňa v lese zver.

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
rado74
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

ja len tolko zo skusenosti - najvacsi kreteni medzi drzitelmi zbrani su polovnici a poznam kopu takych co cely rok seru na zbran do polovacky aj zabudnu kde ju po minulej polovacke nechali, ked ju konecne najdu a vyzenu z hlavne pavuky tak den pred polovackou si idu ten vergel nastrelit a vtedy je dobre sa na strelnici a v okoli ani nevyskytovat.Jedna sa hlavne o tych starsich uz asi trpia demenciou alebo co ale tie mudrosti okolo zbrani a strielania clovek by povedal ze sa vcera vratili minimalne z misie v Iraku, ale len do prveho vystrelu potom 10 minut nadavky ze preco netrafil.
Polovici polovnikom by som dal zbrane pobrat a dovolil maximalne airsoftky. :evil:
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Tiež som si spomenul na moju aj kolegovu historku s polovnikmi.Na jednej prechadzke zastavilo pri mne auto,vystupili miestny polovnici,zrazu kopu p.....ku,hop sa do auta a unova dole 5km pre naboje.Super to su skuseny strelci-lovci co si nehaju naboje doma :!: :twisted: Dalsiu prihodu mi rozpraval kolega.Vraj v ramci sluzby isiel na kontrolu oplotenia vojenskeho objektu.Za objektom pri strome bola opreta gulovnicka a nik ju ani nehladal.Tak ju zobrali zamkli do trezoru a cakali kto ze sa pride o nu hlasit :wink: tri dni nič,len miestny horar chodil ako bez duse.Ked sa ho kolega pytal co mu je nic nevravel.Tak sa ho tri krat pytal ci mu niečo nechyba-vraj nie prečo :?: na treti den si spomenul prečo sa ho kolega dozorny pyta take drísty :twisted: Tak nakoniec mu bola vydana gulovnica ale samozrejme za bednu štoku :lol: Takze ludia sme rozny,aj hlavu si raz niekde nehame,potom po Slovensku putuje vela zbrani na cierno predavanych :roll: Potom mame mat pekne slova na polovnikov,čest slušnym. :!:
inspiring_mendel

Príspevok od používateľa inspiring_mendel »

Ono je naozaj problem aj v tej kontrole polovnikov policajtami. Naozaj ako pisal Peterson, polovnici maju vazby na svoje policajne odd. Vela krat su aj prave policajti v dannom polovnom zdruzeni a tak sa napravy tak skoro nedockame, pokial sa zase nezacnu robit vymene policajne staze a zabrani sa uniku informacii od policajtov, ze sa bude konat policajna kontrola polovnikov.
Ja mam pred zbranou velky respekt, ale mnohym polovnikom akosi chyba. No a skodoradosti a zakernosti a hlavne velkej chuti co sa strelby na psov tyka je v kazdom polovnom zdruzeni za plne vreco. Co ma velmi mrzi, lebo zastrelit trebars psa s obojkom pred majitelkou-majitelom je nezvratny trest, bez moznosti napravy. Nepoviem riesit volneho neposlusneho psa najprv dohovorom popripade pokutou majitela, ale hned strielat, to mi pride ako moc velka exekucia, vykonana polovnikom exekutorom-sudcom.
duros
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

Poznam fajn chlapa doniesol male lisca, zavolal deti, spolu ho nakrmili tuti muti a ked sa deti nabazili, lisca hodil psom , ze nech sa trenuju, takto koncili obcas aj macence. Verte , ze do hory nosi za nakladaky krmiva, stavia posedy stara sa, je to aj fajn chlap, ale preco mam z toho blby pocit ?
Psickarom sa stanem coskoro, prave preto, ze macky mi dlho nezili, zahadne myzli, ale dam si sakra bacha na to kde s nim pojdem na volno, bo uz nie vsetko je vsetkych. Inak zatial ma moc psickarov nepresvedcilo o svojej disciplinovanosti bo na sidliskach nikto hovna po svojich milacikoch nezbiera a je riziko stupit do travy, na vyzvu aby si to svojho psa hovno zobrali zo sebou, reaguju nechapavo a arogantne. Tak ako je vela nezodpovednych a posahanych polovnikov min. tolko isto je aj absolutne nezodpovednych psickarov, alebo len majitelov psov, tato skutocnost bude vzdy nevycerpatelnou studnou zaujimavych konfrontacii.
Zacnime najprv od seba, a podumajme nad tym ci sme hodni sudenia inych.
2weird2die
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

Situáciu viem len ťažko zhodnotiť.. u nás je večne problém s psíčkarmi- polovníci, keď ich vidím ako si vykračujú najeseň našou ulicou im tíško závidím, lebo viem, že celý rok sa starajú a drú, zveľaďujú revír, kontrolujú stavy, dokrmujú.. v neposlednom rade likvidujú škodnú.. - presne v tomto bode dochádza ku konfliktu psíčkar vs. polovník. Polovník má likvidovať psov a mačky len podľa zákon (avšak nie tak ako to je uvedené na začiatku témy) a na druhej strane, psíčkar by mal spraviť všetko preto, aby nedošlo k takémuto stretu. musí vedieť aké riziko podstupuje, keď vstupuje so psom do polovného revíra, odviažeho ho a nedajbože mu ten pes utečie.

Tu proste "racio" nepustí, kiež by všetci ľudia poznali význam toho slova.

K ožranom - prečo sa robia pravidelne kontroly na cestách a u držiteľov ZP nie? je pravda, že policajti nebudú stáť v dave a pýtať sa: "TY! máš zbrojný preukaz?" ale pri polovníkoch vedia kde ich hľadať. Tiež by medzi nimi mala fungovať samokontrola, aby opitý polovník namiesto novej trofeje nezískal exkluzívny pobyt v chládku za usmrtenie z nedbanlivosti (je to správne použitý termín?)
dufi
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa dufi »

Vážení, chcel by som upozornit na to, že celý tento boom ohľadom strieľania psov a mačiek vznikol na základe nového zákona o poľovníctve.Občianske združenie Psia duša organizuje petíciu ohľadom zmeny tohto zákona. Porovnajte oprávnenia poľovníckej stráže:

Starý zakon -
oprávnenie usmrtiť v poľovnom revíri psa, ktorý mimo vplyvu svojho vedúceho vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšieho trvale obývaného domu, hľadá alebo prenasleduje zver, alebo sa k nej plazí.

Nový zákon -
oprávnenie usmrtiť v poľovnom revíri psa vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšie trvale obývaného domu alebo ktorý hľadá alebo prenasleduje zver alebo sa k nej plazí.

Nový zákon dáva poľovníkom právo zastreliť psa vo vzdialenosti väčšej ako 200m od posledného trvale obývaného domu doslova bezdôvodne, aj v prítomnosti majiteľa. :!: Zamyslite sa nad tým. Je ten zákon podľa vás v poriadku ? Tu sa nemožno spoliehať na charakter poľovníka, ten nezmeníme, ale zákon by sa mal zmeniť. A o to v prvom rade tomuto občianskemu združeniu ide. Podľa mňa treba tú petíciu podporiť.
miro285
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

To je už fakt veľa :!: To jedine choré dementné mozgy môžu toto vymyslieť
agger
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

2weird2die napísal:psíčkar by mal spraviť všetko preto, aby nedošlo k takémuto stretu. musí vedieť aké riziko podstupuje, keď vstupuje so psom do polovného revíra, odviažeho ho a nedajbože mu ten pes utečie.
Ako ma bezny clovek vediet kde je polovny revir? Ako je ohraniceny? Je nejako oznaceny?
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 9 months

Príspevok od používateľa skemro »

na slovensku je kazde pole,les ci luka polovnym revirom.
Skus sa opytat na miestnom urade, tam to vedia presne.
2weird2die
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

agger napísal:
2weird2die napísal:psíčkar by mal spraviť všetko preto, aby nedošlo k takémuto stretu. musí vedieť aké riziko podstupuje, keď vstupuje so psom do polovného revíra, odviažeho ho a nedajbože mu ten pes utečie.
Ako ma bezny clovek vediet kde je polovny revir? Ako je ohraniceny? Je nejako oznaceny?
ak ideš psa venčiť mimo mesta/obce v ktorej žiješ, mal by si mať poňatie o tom, kde polovníci nebudú robiť drahoty ohľadom voľného pohybu štvornohého miláčika.
Samozrejme, že revír bežne nenájdeš pooznačovaný, ale mysli tým laicky les, húštiny, lúky, pasienky a iné, pevne neohraničené plochy, na ktorých sa môže pohybovať tak divá zver, ako aj polovník - či už ten rozumný, ktorý najprv upozorní, potom zvažuje ostrý zásah, alebo polovník, ktorý zákon pozná a vykladá si ho tak, ako mu to vyhovuje - teda aby si mohol vystreliť - že takých polovníkov máme je všeobecne známe..
Veľa pojmov si musím ešte ozrejmiť a všetky rady/názory mi budú užitočné. Nerád by som tu skončil ako iný užívatelia po 10tich príspevkoch.. potrebujem si formovať mienku v oblasti, ktorou sa zaoberá toto fórum.
edited: súhlasím s tým, že zákon je formulovaný ľahkovážne..
agger
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Co dodat: vagne znenie zakona plus toto: http://lvu.nlcsk.org/polovgis/Mapa.aspx , kde vsade nam mozu picnut psa. Uz len cakam co pride dalej. Dostanem ucet za gulu ktorou mi ho zastrelia? Bananistan.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

dnes som bol par metrov za dedinou a kukal som ako z posedu trci flinta...

napadla mi nasledovna uvaha: ja ako drzitel ZP sk A,E mozem strielat z flinty iba na schvalenej sportovej strelnici....

nimrod , drzitel ZP sk. D moze z takej istej flinty strielat kdekolvek za dedinou, staci ked si na poli porozklada plechovky alebo iny tercoidny material a moze to tam prasit cely den.

Takze ak si rozsirim ZP na D a stanem sa clenom miestneho folkloristickeho zdruzenia alkoholikov v kamizolach, nemusim platit 5euro za hodinu ked si chcem zatrenovat s malorazkou... staci ked budem mat zeleny kabat a budme tvrdit ze idem na skodnu ??
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Lopovníci majú tiež svoje pravidlá.
Napríklad majú revírnu knihu, kde by sa pred vstupom mali zapísať a po odchode zapísať čo strelili, a kolko krát vystrelili.
V opačnom prípade je to, ako keby pytliačili.

Podobné majú aj rybári, hneď po príchode k vode musia zapísať dátum a revír, a každý úlovok okamžite zapísať.

Ak stretnete opitého polovníka zo zbraňou, tak vám nič nebráni zavolať políciu a nahlásiť priestupok. Tak skoro si asi nezastriela.
scar
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa scar »

:lol: roman:
nimrod , drzitel ZP sk. D moze z takej istej flinty strielat kdekolvek za dedinou, staci ked si na poli porozklada plechovky alebo iny tercoidny material a moze to tam prasit cely den.

Takze ak si rozsirim ZP na D a stanem sa clenom miestneho folkloristickeho zdruzenia alkoholikov v kamizolach, nemusim platit 5euro za hodinu ked si chcem zatrenovat s malorazkou... staci ked budem mat zeleny kabat a budme tvrdit ze idem na skodnu ??

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

nj ja som tusil ze to nebude take easy.... :lol:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"