HK P30 - prakticke skusenosti
-
eager_zhukovsky
ahojte, dlhsie som tu nebol, bol som mimo SR. Na svojom USPecku som zmenil strelivo a problem je prec. Tento vikend som vystrelil 200 nabojov bez akehokolvek problemu so zaseknutim alebo vyhodenim nabojnice. Este som sa chcel spytat...co pouzivate na cistenie? Supravy s kefkami alebo ciastiace snury? Dik.
Ved preto ho aj volaju CLP - Clean, Lubricate, Preserve (ak si dobre pamatam).
Nie je lepsi nez top pripravky specializovane na Cistenie, Mazanie alebo Ochranu, ale je to podla mna velmi dobry univerzalny olej.
Moje cistenie - Boresnake pred a po strelbe, niekedy aj pri cisteni, inak kefky. Z kvapalin B-F CLP, niekedy Ballistol, na mazanie Hoppe's mazadlo (oznacenie si nepamatam). Hoppe's Borecleaner na hlavne som este nepouzil, caka na svoju premieru
Ale to sme tu v H&K teme znacne Off Topic ...
Nie je lepsi nez top pripravky specializovane na Cistenie, Mazanie alebo Ochranu, ale je to podla mna velmi dobry univerzalny olej.
Moje cistenie - Boresnake pred a po strelbe, niekedy aj pri cisteni, inak kefky. Z kvapalin B-F CLP, niekedy Ballistol, na mazanie Hoppe's mazadlo (oznacenie si nepamatam). Hoppe's Borecleaner na hlavne som este nepouzil, caka na svoju premieru
Ale to sme tu v H&K teme znacne Off Topic ...
Mam L verziu, pouzivam Sickinger YAQUI. Vyborne drzi zbran, puzdro je otvorene, treba si dat pozor na cvocky na riflach, aby neposkriabali zbran. Puzdro je nenapadne, netreba ho davat dole z opasku ked mam zbran odlozenu, pretoze nazavadza ako prazdne zatvorene puzdro. Idealne je pouzit co najsirsi opasok, vtedy zbran dobre prilieha.
Aris, nemám skúsenosť, ale vo všeobecnosti: P30 aj P2000 perfektne sedia (asi) vo všetkých púzdrach určených pre model USP Compact. Pozor na púzdra určené pre full-size USP! Tam je problém najmä s odlišným tvarom lúčika.
Kriznik, Yaqui mám na dve rôzne zbrane a názor v princípe rovnaký ako ty. A na tie cvočky som si nedal pozor. Našťastie boli z mäkkého farebného kovu a tak neprišlo k poškrabaniu, ale iba k oteru povrchu cvočkov na záver. Pár minúť poctivého gumovania to chvalabohu napravilo.

Kriznik, Yaqui mám na dve rôzne zbrane a názor v princípe rovnaký ako ty. A na tie cvočky som si nedal pozor. Našťastie boli z mäkkého farebného kovu a tak neprišlo k poškrabaniu, ale iba k oteru povrchu cvočkov na záver. Pár minúť poctivého gumovania to chvalabohu napravilo.