fugaga: Dik za odpoved, aj ked toto zisti vacsina prebijacov uz na zaciatku

Mna by skor zaujimali konkretne skusenosti s puskovymi zapalkami kupenymi u nas.
Trochu Ta doplnim - rozdiel rychlosti nie je tak uplne podmienkou presnosti, benchrest strelci sa snazia o vychylky max 10-12f/s (cca 3-4m/s), ale nie vzdy plati ze najmensi rozptyl rychlosti=najlepsia presnost.
Len pre upresnenie, ja prebijam na maximalnu presnost, a tam cena komponentov je len polovica rovnice, druha polovica je pracnost a presnost procesov prebijania. Ja robim rozmery na 0.01mm (0.00001m) a hmotnosti na 0.1gr (0.0065g). Vsetko ostatne uz mam 'vychytane', trouble mi robia len tie zapalky. Do 300m to sice nerobi na presnost ziaden rozdiel, problem (vertical stringing) nastava az dalej.
Naprosta vacsina prebijacov sice typ zapaliek ignoruje (a rozdiely v tom istom type zapaliek ale od roznych vyrobcov ignoruje dokonca aj QuickLoad a pod.), v reale ale ten rozdiel v rozptyle rychlosti, tlakov, a priebehu vnutornej balistiky je dost znacny.
Tie CCI BR2 by mohli byt lepsie, ale aj nemuseli - vid napr.:
http://www.the-long-family.com/primer_study.htm
BR2 su podobne 'studene' ako klasicke CCI, ale skor nez ich zacnem zhanat rad by som zistil ci aj ini ludia maju podobne skusenosti. Ale dik za tip (VM), aj ked zatial sa mi dost osvedcil Andel (kedy tedy chodievam cez Prahu).
Este dodam, Federal by teoreticky mal byt pre moju konkretnu konfiguraciu naboja lepsi/presnejsi, lenze tym ze je 'horucejsi' obavam sa prilis rychleho narastu krivky tlaku, a kedze to ide do semi-auto a Federal je o dost maksi/citlivejsi nez CCI, tiez sa neda vylucit moznost slam-fire