"Okružok" v novej hlavni P1
"Okružok" v novej hlavni P1
V hlavni som objavil jemný "okružok" niekde v polovici hlavne. Vie mi niekto povedať z čoho to môže byť?
Ťažko sa to fotí, dúfam že je to na fotkách vidieť.
Ťažko sa to fotí, dúfam že je to na fotkách vidieť.
Mam Grand Power, ale P45 a neco podobneho mam v hlavni taky a je to tam uplne od zacatku. A mam pocit, ze se to zmensuje, ale je to jen pocit.
Jinak vypada to tak, jako by v tom miste byl prumer vnitrku hlavne mensi. A je to v miste, kde je na venkovnim prumeru hlavne zamykaci zebro.
Zatim to neresim, mam dojem, ze u uplne nove to bylo vic patrne. Ma za sebou 620 vystrelu.
Jak pujdu na strelnici, tak se schvalne podivam. Maji tam 2 nove Grand power, K 100 Mk/7 a P1 Mk/12.
Pokud to bude i na nich, tak to resit nebudu. Zaruku mam jeste hodne dlohou.
Jinak vypada to tak, jako by v tom miste byl prumer vnitrku hlavne mensi. A je to v miste, kde je na venkovnim prumeru hlavne zamykaci zebro.
Zatim to neresim, mam dojem, ze u uplne nove to bylo vic patrne. Ma za sebou 620 vystrelu.
Jak pujdu na strelnici, tak se schvalne podivam. Maji tam 2 nove Grand power, K 100 Mk/7 a P1 Mk/12.
Pokud to bude i na nich, tak to resit nebudu. Zaruku mam jeste hodne dlohou.
Presne tak, je to akoby nepatrne zúžený priemer hlavne. Tiež to tam mám od nova. Chcel som cez hlaveň pretlačiť projektil, aby som zistil či to cez to miesto nezadrháva, ale nepodaril sa mi delaborovať náboj
.
Moja hlaveň je zvonku do 2/3 tmavá. Je to spôsobené nitridovaním?
Moja hlaveň je zvonku do 2/3 tmavá. Je to spôsobené nitridovaním?
To mam taky od ústí hlavně je krásně chromovaná a pak se začíná zužovat a tam má úplně jinou barvu, tak jak ty, takovou do černa. Asi to tak mají všichni. Nebo třeba novější pistole. Mam sérii K.
Aj ja mám sériu "K", takže asi to tak má byť
. V obchode som videl sériu "I" a tá mala hlaveň celú lesklú.
Kamoško, ty si teda veríš. Počítam, že si ešte asi nevytlkal uviaznutú gulu z hlavne.bobo napísal:Chcel som cez hlaveň pretlačiť projektil, aby som zistil či to cez to miesto nezadrháva, ale nepodaril sa mi delaborovať náboj.
Vykašli sa na hľadanie blbostí tam, kde niesú. K100 majú kvalitné hlavne. Nakoľko sa nedá z fotky určiť vzhľad toho bodu, mohlo by sa jednať o stopu-oter povrchu plášťa strely. Chemická reakcia pri horení prachu spolu s materiálom strely tam niečo zanechať mohla, ale určite ne, čo by súviselo s poškodením hlavne.
Moja K100 seria F má odbúchaných asi 15000 rán a nič.
Peterson, nehľadám blbosti tam kde nie sú, len sa pýtam. Nakoniec aj "tomas fuk" má niečo podobné na P45.
Tak som chcel len vedieť či je to chyba, alebo "vlastnosť" "K" série.
Tak som chcel len vedieť či je to chyba, alebo "vlastnosť" "K" série.
Tiez mam take od novoty (tiez seria K). Striela v pohode, neriesim.
Tak! Ja to neřeším. Je to u mě pod uzamykacím žebrem. Nevím jak bych to zdůvodnil. Ten kroužek tam prostě bude a není na škodu. Pokud by to začalo nějak vadit, tak to budu řešit. Zatim není důvod.
Ok vidím, že to nemám v hlavni iba ja, ale viacerí.
Som spokojnejší, už neriešim.
Ďakujem za odpovede.
Som spokojnejší, už neriešim.
Ďakujem za odpovede.
Jo. Ale sleduji to, jestli se to nejak nemeni atd. Taky me to udivilo, kdyz jsem po prvnich 60 nabojich cistil zbran a spatril ten krouzek v hlavni. Jak jsem jiz napsal drive, tak se mi zda, ze ten krouzek je cim dal vic mensi a ztraci se. Kdyz byla zbran nova, tak doslova zaril z hlavne, az jsem se lekl. Podle me je to nasledek opracovani. Na funkci to vliv sice nema, ale zas si myslim, ze by to tam taky nemelo byt. Takze sledovat a pripadne pak reklamovat.
Ako som bobovi vravel na prvy pohlad to vyzeralo ako keby to bola gula do gule,lebo podobne sa prejavuje zdutie,ale je to pravdepodobne sposobene nitrocementovanim hlavne.
Vážení páni,
všetky hlavne sú v procese výroby aj pri záverečnej výstupnej kontrole opakovane premeriavané. Okružok ktorý pozorujete vo svojich hlavniach je spôsobený rozdielmi v odtieni povrchu vývrtu a vzniká v dôsledku oleštenia vývrtu prechodom projektilu. Nerovnomerným zalešťovaním mikroskopických nerovností môže vznikať zrkadlový efekt, ktorý v žiadnom prípade nemá vplyv na funkčnosť a životnosť zbrane, pretože nedochádza k zmene geometrie vývrtu len zjemneniu drsnosti povrchovej plochy vývrtu. V zásade ide o dôsledok indukčného kalenia hlavne. Tento proces môže vo výsledku spôsobiť rozdielny odtieň lokálneho zafarbenia povrchov popísaným spôsobom. Ako metóda kalenia hlavní je však výhodnejší nakoľko je s ním možné dosiahnuť lepšie vlastnosti hlavne.
GRAND POWER s.r.o.
všetky hlavne sú v procese výroby aj pri záverečnej výstupnej kontrole opakovane premeriavané. Okružok ktorý pozorujete vo svojich hlavniach je spôsobený rozdielmi v odtieni povrchu vývrtu a vzniká v dôsledku oleštenia vývrtu prechodom projektilu. Nerovnomerným zalešťovaním mikroskopických nerovností môže vznikať zrkadlový efekt, ktorý v žiadnom prípade nemá vplyv na funkčnosť a životnosť zbrane, pretože nedochádza k zmene geometrie vývrtu len zjemneniu drsnosti povrchovej plochy vývrtu. V zásade ide o dôsledok indukčného kalenia hlavne. Tento proces môže vo výsledku spôsobiť rozdielny odtieň lokálneho zafarbenia povrchov popísaným spôsobom. Ako metóda kalenia hlavní je však výhodnejší nakoľko je s ním možné dosiahnuť lepšie vlastnosti hlavne.
GRAND POWER s.r.o.
To Boris: Kopes za Grand Power velmi progresivne. To ti chvalim. Ale ten krouzek v hlavni neni jako, ze by hlaven byla vyduta, ale je jako by byl vyrazeny do vnitr hlavne. Jako by se to uzamykaci zebro delalo az na konec a vytlacilo se do vnitr hlavne. Snad to pochopis, jak to myslim. Jsou tam proste viditelne dve ostre hrany. Presne kopiruji uzamykaci zebro.
Stejne budu muset poslat mou Grand Power P45 na reklamaci, kvuli chodu spouste, ktery je doslova KATASTROFALNI. Ta spoust drhne nehoraznym zpusobem. Myslel jsem, ze se to postupem vice vystrelu vyhladi, ale je to jeste horsi, nez na zacatku. Jeste to projednam s prodejcem, ktery je puskar a pokud rekne ze se to bude reklamovat, tak se to posle do Grand Poweru. Pokud si zamestnanec, tak se budes moct podivat i na ten krouzek v hlavni. Zbran ma vystreleno 620 ran, jen tovarni naboje. 350 Magtech, 100 Geco, 170 S&B. Kolik ma nasuseno, si nedokazi odhadnout kazdy den 3 hodiny, mam ji pres 3 mesice.
Stejne budu muset poslat mou Grand Power P45 na reklamaci, kvuli chodu spouste, ktery je doslova KATASTROFALNI. Ta spoust drhne nehoraznym zpusobem. Myslel jsem, ze se to postupem vice vystrelu vyhladi, ale je to jeste horsi, nez na zacatku. Jeste to projednam s prodejcem, ktery je puskar a pokud rekne ze se to bude reklamovat, tak se to posle do Grand Poweru. Pokud si zamestnanec, tak se budes moct podivat i na ten krouzek v hlavni. Zbran ma vystreleno 620 ran, jen tovarni naboje. 350 Magtech, 100 Geco, 170 S&B. Kolik ma nasuseno, si nedokazi odhadnout kazdy den 3 hodiny, mam ji pres 3 mesice.
-
inspiring_liskov
tomas : uhadol si, Boris pracuje pre GP a nijako sa tym netaji, stari webforisti to vedia , pre teba je to mozno novinka