Glock 41 (45 ACP)
-
- občasný prispievateľ
- Registered for: 15 years 3 months
Glock 41 (45 ACP)
Takže, máme tu Glock 41 a stojí za pozornosť. Modelové číslo 40 vynechali, tak predpokladám, že by to raz mohol byť takýto istý predĺžený model, ale v ráži 10mm auto. V USA aj tak lovci do G20 dávajú dlhšie hlavne. Ale to som odbočil. Je tu G41 a bude sa uchádzať o našu priazeň.
Lepšie fotky sú veľké a neviem ich vložiť, kto je zvedavý tak si ich na webe nájde.

-
- občasný prispievateľ
- Registered for: 12 years 1 month
je to pekna zbran bez toho vyrezu v zavere. takze uz vieme ze glock 1911 uz urcite nebude.
Čaute,
rozmýšlal som o kúpe 45-ky a tento glock sa mi celkom pozdáva. Zbraň by som chcel mať čisto len na sebaobranu a ročne by som plánoval "puknúť" tak 1500 nábojov. Stále sa ale rozhodujem medzi 9mm 19-kou a touto 41-kou. Môžte mi prosím niekto poradiť s touto dilemou?
ďakujem
rozmýšlal som o kúpe 45-ky a tento glock sa mi celkom pozdáva. Zbraň by som chcel mať čisto len na sebaobranu a ročne by som plánoval "puknúť" tak 1500 nábojov. Stále sa ale rozhodujem medzi 9mm 19-kou a touto 41-kou. Môžte mi prosím niekto poradiť s touto dilemou?
ďakujem
Podla mna Luger je dostatocny kaliber na obranu, vyzor Glockov rovnaky a ked chces z toho chodit aj strielat cca 1500 nabojov, tak Luger je lacnejsi kaliber
...neblázni! Život je krátky na na to, aby si kupoval 9 luger. 45 ACP, bez kompromisu. Dostupnosť streliva, silného, slabého, akého len chceš. Akurát je to o dosť drahšie strieľanie...s nosením problém nie je, základ je vhodné púzdro a vhodný odev. Ako už bolo napísané...
Ešte jednu otázočku,
sú glocky kalibru 45 spoľahlivé? Trpia nejakými častými závadami?
sú glocky kalibru 45 spoľahlivé? Trpia nejakými častými závadami?
ďakujem za odpovede aj je asi rozhodnuté
basman:
Nepíšeš, čo myslíš pod "na sebaobranu". Denne na opasku vo vnútornom puzdre? V lese vo vonkajšom puzdre? V kufríku? Doma na nočnom stolíku?
Lebo ten tvoj výber kandidátov mi nedáva moc zmysel. Porovnávaš s kompaktom G19 zbraň, ktorá je ťažšia, dlhšia aj širšia než fullsize G17.
Keďže hovoríš len o sebaobrane a nikde nespomínaš športovú alebo rekreačné streľbu na stredné a dlhšie vzdialenosti, podľa mňa z toho tvojho dua je G19 jednoznačný kandidát.
45 ACP je kaliber plný kompromisov, podobne ako iné. Žiadny zázrak a vyvrcholenie života strelca
Ty basman-a poznáš osobne a dobre? Dúfam, že hej, lebo v opačnom prípade tvrdiť niekomu, že skryté nosenie zbrane veľkosti G34 "nie je problém", to značí skôr o neznalosti problematiky.
Nepíšeš, čo myslíš pod "na sebaobranu". Denne na opasku vo vnútornom puzdre? V lese vo vonkajšom puzdre? V kufríku? Doma na nočnom stolíku?
Lebo ten tvoj výber kandidátov mi nedáva moc zmysel. Porovnávaš s kompaktom G19 zbraň, ktorá je ťažšia, dlhšia aj širšia než fullsize G17.
Keďže hovoríš len o sebaobrane a nikde nespomínaš športovú alebo rekreačné streľbu na stredné a dlhšie vzdialenosti, podľa mňa z toho tvojho dua je G19 jednoznačný kandidát.
Čo na toto povedať?SperkyB napísal:...neblázni! Život je krátky na na to, aby si kupoval 9 luger. 45 ACP, bez kompromisu. Dostupnosť streliva, silného, slabého, akého len chceš. Akurát je to o dosť drahšie strieľanie...s nosením problém nie je, základ je vhodné púzdro a vhodný odev. Ako už bolo napísané...
45 ACP je kaliber plný kompromisov, podobne ako iné. Žiadny zázrak a vyvrcholenie života strelca

Ty basman-a poznáš osobne a dobre? Dúfam, že hej, lebo v opačnom prípade tvrdiť niekomu, že skryté nosenie zbrane veľkosti G34 "nie je problém", to značí skôr o neznalosti problematiky.
yarco
co nevies pochopit? kupou .45 dostanes ako pridanu hodnotu skusenosti
je to kategoria tzv. rychlokvaska
co nevies pochopit? kupou .45 dostanes ako pridanu hodnotu skusenosti
je to kategoria tzv. rychlokvaska

Yarco, kolega mal záujem o názor, ja som mu ho napísal, ty tiež. Myslím, že to takto má byť. Pokiaľ ide o našu známosť, nie je potrebná - nosím dennodenne usp tactical. V zmysle zákona.
Ok, takže platí "skôr o neznalosti problematiky".
Z mojej strany stačilo. Ak bude mať Basman ďalšie otázky, opýta sa.
Z mojej strany stačilo. Ak bude mať Basman ďalšie otázky, opýta sa.
yarco
Neviem o kolko je vacsi G41 od G34, ale Glock 34 som nejaky cas nosieval bez problemov. A vzhladom na mnozstvo zbrani co mi presli rukami a roky, kolko mam ZP sa troska za "znaleho problematiky" povazujem.
Co je na tej zbrani take "nenositelne"? Nabita je o minimalne o 200 gramov lahsia ako nabita bezne nosena standardna CZ 75/85.
Neviem o kolko je vacsi G41 od G34, ale Glock 34 som nejaky cas nosieval bez problemov. A vzhladom na mnozstvo zbrani co mi presli rukami a roky, kolko mam ZP sa troska za "znaleho problematiky" povazujem.
Co je na tej zbrani take "nenositelne"? Nabita je o minimalne o 200 gramov lahsia ako nabita bezne nosena standardna CZ 75/85.
A o čo je G41 väčší ako Heckler Koch USP Tactical, ktorý ja nosím dennodenne? Nedávaj mu zložité otázky, má problémy s pochopením jednoduchých...
Mal by som záujem o niečo také ako obranná streľba a strieľanie so 45-kou by asi bol ten najrozumnejší variant. Chcel by som sa zdokonaliť v streľbe z krátkej zbrane.
Naposledy upravil/-a basman v 09 Máj 2016, 18:57, upravené celkom 1 krát.