pred asi 2 mesiacmi som si zadovazil srdcofku
Daniel Defense MK12 v prevedeni Daniel Defense Tornado Cerakote. Pokial viem, prva na Slovensku. Doviezol som si ju z CZ.
O armadnej verzi MK12 koluju priam legendy, tak necham na uja googla nech vam povie viac.
Zakladne specifikacie:
LOWER RECEIVER: Mil-Spec with Enhanced Flared Magazine Well and Rear Receiver QD Swivel Attachment Point. CNC Machined of 7075-T6 Aluminum
UPPER RECEIVER: Mil-Spec with Indexing Marks and M4 Feed Ramps. CNC Machined of 7075-T6 Aluminum
BARREL: Proprietary Blend of Stainless Steel, Cold Hammer Forged, 1:7” twist, 18″ MK12 Profile, Bead Blasted, and Chemically Passivated
GAS SYSTEM: MK12 Low Profile Gas Block CNC Machined of hardened 416 stainless steel with Black Oxide Coating, Rifle-Length, Direct Impingement
MUZZLE DEVICE: Daniel Defense Flash Suppressor, 17-4 PH Stainless Steel, Salt Bath Nitride Finished
TRIGGER: Geissele SSA® 2-Stage Trigger
BOLT CARRIER GROUP: M16 Profile, Chrome Lined,
BUFFER: H Buffer
HANDGUARD: Daniel Defense DDM4 Rail 12.0, CNC Machined of 6061-T6 Aluminum
RECEIVER EXTENSION: 6 Position Mil-Spec 7075-T6 Aluminum
BUTTSTOCK: Daniel Defense Buttstock, Glass Filled Polymer with Soft Touch Overmolding
Kym vsak dosla montaz, sklo, bipod a kvalitne ammo, presli cca 2 mesiace.
S puskami (samonabijacie gulovnice) vseobecne nemam vela skusenosti, 1000 ran z 58, 500 z CQ-A, a teraz cca 150 SB 77gr match ammo z MK12.
Prislusenstvo som zbuchal takto:
Caldwell bipod,
Sightmark QD mount,
Nikon ProStaff 7 3-12x42
MK12 so vsetkym nahadzanym prislusenstvom je relativne lahka (lahsia ako PAR MK3 12.5 s kolimatorom). Strelba je pre mna ako o zaciatocnika, velmi prijemna.
Nemam az tak moc s cim porovnavat kedze vela AR15 mi rukami nepreslo. Rovnako nie som nijak zdatny strelec.
Co sa tyka spracovania, 100%. Tam niet co dodat, yankee inzinieri sa krasne vyhrali s kazdym detailom, konstrukcne tiez pri rozborke je jasne uz z letmeho pohladu vidiet kvalitu ale... cas ukaze. dizajn vsak ohromi, doslovne, teda mna urcite ohromil
Prve nastrely (cca 100m) prikladam foto, foto samotneho kveru prilozim neskor - chce to nejaky umelecky zaber
https://dl.dropboxusercontent.com/u/159 ... 0%2021.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/159 ... 9%2005.jpg