Diery do piestu?
-
inspiring_euler
Diery do piestu?
Niekde som videl ako vrtali diery do piestu na odlahcenie aby vzduchovka nekopala pri vystreloch. Vie mi niekto nieco blizsie ku tomu povedat? Pomaha to? Znizuje to silu vzduchovky?
-
inspiring_hellman
-
inspiring_euler
Vcera som to predsa skusal. Navrtal som tam 2 diery oproti sebe, nie moc velke. Nebola to sranda vrtat do kaleneho. A to len na vyskusane co to bude robit. A mozem povedat ze su to len male dierky je citit poriadny rozdiel. Kope menej a aj silnejsie striela. Akoby bol taky sviznejsi ten piet ked je lahsi. Aj flasu co mi cez cely dvor nikdy nechcelo rozbit teraz padla na 1 vystrel. Budem ho odlahcovat este ale musim si zonat vrtak na kalene zelezo.
!!!!! nechcem tymto niekoho nahovarat aby si vrtal diery do piestu, ja mam staru rusku vzduchovku co som zohnal zadarmo tak sa nebojim, NERISKUJTE !!!!!
!!!!! nechcem tymto niekoho nahovarat aby si vrtal diery do piestu, ja mam staru rusku vzduchovku co som zohnal zadarmo tak sa nebojim, NERISKUJTE !!!!!
-
friendly_lalande
Nechcem nejak veľmi vŕtať, ale o čom to hovoríte ?? Aké kopanie??
Tomu úbohému odporu, ktorý dáva vzduchovka hovoríte kopanie??
Strieľal som aj zo vzduchovky, ktorá mala rovných 16 jaulov a pri výstrele ma kopalo akurát tak svedomie. Viete, čo naozaj kope?
Brokovnica v kalibri 12.
A mimochodom, tá tvoja vzduchovka, ktorú máš v motte, ako píšeš IJ 22. Mám taký dojem, že myslíš IŽ 22. To písmeno v azbuke, čo vyzerá ako snehová vločka je Ž.
Tomu úbohému odporu, ktorý dáva vzduchovka hovoríte kopanie??
Strieľal som aj zo vzduchovky, ktorá mala rovných 16 jaulov a pri výstrele ma kopalo akurát tak svedomie. Viete, čo naozaj kope?
Brokovnica v kalibri 12.
A mimochodom, tá tvoja vzduchovka, ktorú máš v motte, ako píšeš IJ 22. Mám taký dojem, že myslíš IŽ 22. To písmeno v azbuke, čo vyzerá ako snehová vločka je Ž.
-
inspiring_euler
Nieje tam Ž, je tam krasne tlacenymi pismenami IJ-22.
Presne toto:
http://img231.imageshack.us/my.php?image=22wc4.png
Presne toto:
http://img231.imageshack.us/my.php?image=22wc4.png
-
inspiring_jemison
-
inspiring_bell
-
inspiring_euler
-
inspiring_jemison
lenze vyrobcovia tie diery vrtaju z predu teda medzi tesnenim a potom tade unika vzduch z boku ti nema ako unikat ked je to zatesnene ale ja som zastanca toho nazoru ze lahsi piest sice ma vacsiu akcelraciu ale tazsi ma vacsiu zotrvacnost teda ten vzduch ktory tlaci pred sebou ho nedokaze zbrzdit inak povedane dobry je lahsi piest ale lahky je nanic pretoze ma sice velku rychlost ale nema tolko taku hmotnost aby odovzdal celu energiu
-
inspiring_jemison
lenze vyrobcovia tie diery vrtaju z predu teda medzi tesnenim a potom tade unika vzduch z boku ti nema ako unikat ked je to zatesnene ale ja som zastanca toho nazoru ze lahsi piest sice ma vacsiu akcelraciu ale tazsi ma vacsiu zotrvacnost teda ten vzduch ktory tlaci pred sebou ho nedokaze zbrzdit inak povedane dobry je lahsi piest ale lahky je nanic pretoze ma sice velku rychlost ale nema tolko taku hmotnost aby odovzdal celu energiu ktoru mu poskytla pruzina
-
inspiring_euler
Este si musim zohnat vrtak na kalene zelezo a navrtam dalsie diery a budem vas tu informovat co a ako. Zatial po 2 dierach, 1 zhora a 1 zdola do piestu len pomohlo. Kope trosicku menej a je citelne silnejsia. Nebojim sa experimentovat ved vzduchovku som mal zadarmo v kusoch.
Ja zase stojim za to, ze lahsiemu piestu rychlejsie odovzda pruzina energiu. Rychlejsie ho "odpali" na svoju cestu. Jasne ze tazsi piest lepsie leti ked uz pruzine dojde ku koncu sila, ale to je uz asi davno gulicka ci diabolky von z hlavne
Ja zase stojim za to, ze lahsiemu piestu rychlejsie odovzda pruzina energiu. Rychlejsie ho "odpali" na svoju cestu. Jasne ze tazsi piest lepsie leti ked uz pruzine dojde ku koncu sila, ale to je uz asi davno gulicka ci diabolky von z hlavne
-
inspiring_hellman
olovo z hlavne sa dostava prec az niekde tesne pred koncom putovania piesta. viz: http://www.arld1.com/pistonpelletdynamics.html
-
inspiring_ganguly
-
elegant_hodgkin
-
inspiring_jemison