XD-S® Mod.2™ 3.3″ Single Stack .45ACP
XD-S® Mod.2™ 3.3″ Single Stack .45ACP
Tak dalsia hracka od Amikov
zakladne info
.45ACP
vaha 609.5gram standart zasobnik
http://www.springfield-armory.com/produ ... tack-45acp
https://youtu.be/oEq4KmGZ4a0
zakladne info
.45ACP
vaha 609.5gram standart zasobnik
http://www.springfield-armory.com/produ ... tack-45acp
https://youtu.be/oEq4KmGZ4a0
-
- občasný prispievateľ
- Registered for: 7 years 1 month
má niekto skúsenosť? hľadám nejakú malú 45-ku na nosenie
A na Slovensku tak o 3 roky ...
:

Chcel by som jednoradovy sub-compact na skryte nosenie v 9 mm Luger. Walther PPS mi nesadol do ruky, Glock 43 ma velmi neoslovil a SigSauer P938 je trosku nad cenovym limitom...
Nedavno sa mi dostal do ruky XD-S 9 a celkom sa mi zapacil, ale nedalo sa vyskusat ho...
Ako hlavnu zbran mam nieco ine, toto mensie chcem vyslovene na skryte nosenie pre pripady, ked "vacsiu" nechcem / nemozem mat.
Jednak si dovolujem poziadat majitelov tejto pistolky o to, aby sa podelili so svojimi skusenostami a jednak sa chcem spytat, ci by sa nenasiel niekto (idealne na trase BA-ZA), kto by ma z HS - XD-S v 9 mm Luger bol ochotny nechat zopar krat vystrelit... (neviem najst strelnicu na zapadnom Slovensku, kde by tu to zbran mali na poziciavanie).
Vopred vdaka
Nedavno sa mi dostal do ruky XD-S 9 a celkom sa mi zapacil, ale nedalo sa vyskusat ho...
Ako hlavnu zbran mam nieco ine, toto mensie chcem vyslovene na skryte nosenie pre pripady, ked "vacsiu" nechcem / nemozem mat.
Jednak si dovolujem poziadat majitelov tejto pistolky o to, aby sa podelili so svojimi skusenostami a jednak sa chcem spytat, ci by sa nenasiel niekto (idealne na trase BA-ZA), kto by ma z HS - XD-S v 9 mm Luger bol ochotny nechat zopar krat vystrelit... (neviem najst strelnicu na zapadnom Slovensku, kde by tu to zbran mali na poziciavanie).
Vopred vdaka
Laicka otazka, ale chcem sa spytat znalcov - aky je rozdiel medzi HS S5 3.3, kal. .45ACP a XDS-45ACP 3.3, kal. .45ACP?
Dakujem
Dakujem
Predevsim ve vzhledu. Jinak by ty pistole mely byt cca stejne. Jiny plastovy ram s jinou strukturou gripu je asi nejvetsi rozdil. Mohou tam byt konstrukni rozdily, ale to by ty pistole musel nekdo mit vedle sebe a rozdelat, aby bylo videt v cem.
Dik. No je to zaujimave, cena je rovnaka, niekde maju HS o 100 eur drahsiu ako XDS (myslim znacenu, vyrobca je ten isty). A nwrozumiem, aky vyznam ma to rozne znacenie a iny ram...
XDS je verzia pre americky trh, HS ma zmluvu so Springfieldom USA, tam sa predava cez nich, vsade inde je to HS produkt
HS S5 je vlastne XD-S mod.2, XDS-45 je zjednodusene mod.1 ...
S5 sa prijemnejsie drzi vdaka lepsiemu tvarovaniu pazbicky a pri dlhsej strelbe tak neotlaca dlan,ako xds,ktore ma pazbicku horsie tvarovanu a s hrubym dezenom.Inak su skoro rovnake.S5 ma kratsi vytahovac s inak(pozdlzne)ulozenou pruzinkou a inak tvarovany blokovaci kolik.Ale zavery su navzajom zamenitelne,akurat S5 ma slabsiu udernikovu pruzinku a tak ide spust lahsie ako na xds a ja taka maslovejsia.A S5 ma v predlzenom zasobniku inaksi vykroj a tak predlzeny zasobnik z S5 ide vlozit do xds,naopak to nejde.
Xds ma zaver hranaty o sirke 23.1,S5 ma zaver pri drazkach 23.6 a navrchu 22mm.
Dlhsia strelba z S5 je vdaka inak tvarovanej pazbicke a jemnemu rastru uplna pohadka oproti xds.
Creva v rame si inak uplne rovnake.
Este doplnim,S5 nema vymenne chrbty rukovete.
Xds ma zaver hranaty o sirke 23.1,S5 ma zaver pri drazkach 23.6 a navrchu 22mm.
Dlhsia strelba z S5 je vdaka inak tvarovanej pazbicke a jemnemu rastru uplna pohadka oproti xds.
Creva v rame si inak uplne rovnake.
Este doplnim,S5 nema vymenne chrbty rukovete.
Vdaka za vycerpavajucu odpoved. Zaujimave, ze jeden vyrobca robi take odlisne upravy na tej istej zbrani...
Uz ked som tu, tak sa spytam majitelov tychto pistoli, ze ako ste spokojni? Nejake problemy so spolahlivostou? A ako sa nosi taka plocha 45?
Za seba mozem povedat,ze sa nosi trocha horsie ako G43,aj ked je rozmerovo skoro rovnaky.Len to xds je take mohutnejsie a samozrejme tazsie.S5 sa vdaka zaoblenejsim tvarom a jemnym rastrom pazbicky nosi napr v tricku pre skryte nosenie ovela prijemnejsie,ako xds.
Z xds mam vystrelenych okolo 7000 ran,zlyhania boli asi len zo 3 vinou zlyhania zapalky.Poslednu dobu som nechodil strielat lebo boli zavrete strelnice,tak teraz uz zas zacinam trenovat naostro.Zatial na nom nevidno ziadne znaky opotrebenia,ale cistim a mazem po kazdej strelbe.Tak to asi poznat.
S5 ma za sebou necelu tisicku ran,tak je este skoro robit nejake zavery.Ale kedze creva su rovnake a zaver pri voditkach este mohutnejsi,tak si myslim,ze vydrzi este viac ako xds.Uvidim v zime,ci bude z dovodu slabsej udernikovej pruzinky spolahlivo odpalovat tvrdsie sab zapalky.
Spokojny som na 100%.
Z xds mam vystrelenych okolo 7000 ran,zlyhania boli asi len zo 3 vinou zlyhania zapalky.Poslednu dobu som nechodil strielat lebo boli zavrete strelnice,tak teraz uz zas zacinam trenovat naostro.Zatial na nom nevidno ziadne znaky opotrebenia,ale cistim a mazem po kazdej strelbe.Tak to asi poznat.
S5 ma za sebou necelu tisicku ran,tak je este skoro robit nejake zavery.Ale kedze creva su rovnake a zaver pri voditkach este mohutnejsi,tak si myslim,ze vydrzi este viac ako xds.Uvidim v zime,ci bude z dovodu slabsej udernikovej pruzinky spolahlivo odpalovat tvrdsie sab zapalky.
Spokojny som na 100%.