Znehodnotená SA vz.58
-
friendly_feistel
Znehodnotená SA vz.58
Zdravím,
uvažujem o kúpe tejto zbrane, na predaj je v ČR za prijatelnú cenu cez inzerát ale predávajúci nemá doklad o znehodnotení. Čo z toho vyplíva? Zbraň je v takomto prípade načierno? A ešte otázka, platia české papiere u nás na Slovensku?
Za skorú odpoveď vopred ďakujem.
uvažujem o kúpe tejto zbrane, na predaj je v ČR za prijatelnú cenu cez inzerát ale predávajúci nemá doklad o znehodnotení. Čo z toho vyplíva? Zbraň je v takomto prípade načierno? A ešte otázka, platia české papiere u nás na Slovensku?
Za skorú odpoveď vopred ďakujem.
-
inspiring_ganguly
-
friendly_feistel
-
inspiring_ganguly
-
inspiring_ganguly
Mámho doma. Znehodnotený a kúpený v čechách. A bol zavarený komplet. Ani zásobník sa nedal vybrať, uzáver aj hlaveň zavarená a hlaveň aj 3x prevŕtaná.Igrlik napísal:...... v Čechách sa pri znehodnocovaní na rozdiel od nášho predpísaného postupu zvárali niektoré pohyblivé diely!
A to, či potvrdenie platí aj u nás som neriešil.
-
friendly_euclid
Možno ma vysmejete, ale je možné aby znehodnotená zbraň 58 pálila slepé náboje ? Ja o tom dosť pochybujem a na internete som nenašiel o tom zmienku, len samé odkazy na shopy.
Pýtam sa, lebo na internete som videl jedno video (od KVH), kde strieľajú slepé náboje a tam sa niekto pýtal odkiaľ majú ich zbrane => majiteľ videa odpísal, že ich kúpili na airsoftmorava. Tak neviem, či len nezavádzal.
Pýtam sa, lebo na internete som videl jedno video (od KVH), kde strieľajú slepé náboje a tam sa niekto pýtal odkiaľ majú ich zbrane => majiteľ videa odpísal, že ich kúpili na airsoftmorava. Tak neviem, či len nezavádzal.
-
inspiring_panini
Pilar: spájaš dve veci, jedna vec je keď je samopal znehodnotený napríklad pohybovo, že celé to nefunguje
druhá vec je úprava na expanzný, že napríklad zalejú hlaveň aby z toho nešli páliť ostré náboje, ale inak samopal funguje normálne ako expanzný na slepé náboje. To čo hľadáš si môžeš kľudne kúpiť tu: http://www.deasarms.sk/index.php?akcia= ... kcia_id=93 akurát si nie som istý, či je prerobený z vojenského plne automatického alebo ešte prerobený z prerobeného poloautomatického, ale asi skôr to prvé, to druhé by bola zbytočná robota.
Edit: znehodnotený je napríklad toto: http://www.deasarms.sk/index.php?akcia= ... kcia_id=50
Edit: znehodnotený je napríklad toto: http://www.deasarms.sk/index.php?akcia= ... kcia_id=50
-
friendly_euclid
Aha, zas som o čosi múdrejší
, ďakujem. A môžem si kúpiť akusticko - expanznú zbraň so zaliatou hlavňou bez ZP a páliť s tým na strelnici ?
// Už som našiel netreba ZP ďakujem
http://www.deasarms.sk/index.php?akcia= ... anzn%C3%A9
// Už som našiel netreba ZP ďakujem
http://www.deasarms.sk/index.php?akcia= ... anzn%C3%A9
-
inspiring_tharp
Áno môžeš, ale nemusíš sa obmedzovať na strelnicu.
Zákon 190/2003 Z.z. o strelných zbraniach a strelive:
Zákon 190/2003 Z.z. o strelných zbraniach a strelive:
§ 7 - Zbraň kategórie D
(1) Zbraňou kategórie D je
a) palná zbraň určená na streľbu nábojmi typu flobert s energiou strely na ústí hlavne najviac 7, 5 J,
b) plynová zbraň, pri ktorej kinetická energia strely na ústí hlavne dosahuje najviac 15 J,
c) expanzná zbraň a expanzný prístroj,
d) mechanická zbraň, ktorej napínacia sila je väčšia ako 150 N,
e) historická zbraň,
f) paintbalová zbraň a airsoftová zbraň,
g) narkotizačná zbraň,
h) znehodnotená zbraň,
i) rez zbrane,
j) neaktívne strelivo,
k) iná zbraň neuvedená v kategóriách A až C.
§ 14
Zbraň kategórie D alebo strelivo do tejto zbrane môže nadobudnúť do vlastníctva právnická osoba alebo fyzická osoba staršia ako 18 rokov, ktorá je v plnom rozsahu spôsobilá na právne úkony. Držiteľ skupiny A a C zbrojnej licencie vedie evidenciu o predaji zbraní kategórie D v záznamovej knihe, ktorej spôsob vedenia a náležitosti ustanoví všeobecne záväzný právny predpis, ktorý vydá ministerstvo.
§ 55 - Zabezpečenie zbraní a streliva
(10) Zo zbrane uvedenej v § 7 písm. a), d) a e) sa môže strieľať len na strelnici (§ 49); táto zbraň musí byť označená platnou skúšobnou značkou podľa osobitného predpisu.3)
(11) Streľba zo zbrane uvedenej v § 7 písm. b), c), f), g) a k) je zakázaná na mieste, kde môže byť ohrozený život alebo zdravie osôb alebo spôsobená škoda na majetku.
-
friendly_euclid
Tak to si ma potešil
, to som ani nevedel. Radšej si ten zákon vytlačím a poriadne naštudujem.
Zvažujem kúpu vz.58 alebo vz.24/26 , škoda, že su drahšie ako ostré
. Na tie si ešte rok počkám
. Len si ešte musím prejsť, čo sa viac na začiatok oplatí - podľa ceny nábojov
. Ešteže rodiča na pohľad nepoznajú rozdiel medzi AS a reálnou
.
Zvažujem kúpu vz.58 alebo vz.24/26 , škoda, že su drahšie ako ostré
-
momentalne anonymny
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 20 years 10 months
no myslim si, ze ak odpalis aspon jednu ranu s pouzitim cvicneho naboja kal. 7,62 x 25 (napr. Sa. 24/26), alebo lepsie 7,62 x 39 (napr. Sa. vz. 58 ) niekde medzi domami ci vobec kdekolvek mimo vhodneho priestoru, ktory v dostatocnej miere pohlcuje zvuk, velmi rychlo rodicia zistia rozdiel medzi AS a expanzom, a nielen oni. 
Doporucenie - skus ist na strelnicu a dat si par ran z 24 ci 58 aspon s beznymi chranicmi sluchu - bez nich len na vlastne riziko.
A potom mozes zvazovat dalej moznosti strelby mimo strelnice.
Doporucenie - skus ist na strelnicu a dat si par ran z 24 ci 58 aspon s beznymi chranicmi sluchu - bez nich len na vlastne riziko.
A potom mozes zvazovat dalej moznosti strelby mimo strelnice.
-
inspiring_liskov