Perun 15-Nejake skusenosti ?
Perun 15-Nejake skusenosti ?
Nazdar, premýšľam nad kúpou nejakej lacnejšej AR-15ky a momentálne to vyzerá so skladovými zásobami na Slovensku dosť biedne. Svetpusiek ale dováža z Česka nejakú novotu, vola sa Perun 15. Počul som že to už niekto na západe kúpil a preto ma zaujíma či sa tu nájde niekto so skúsenosťami s touto puškou. Za cenu okolo 860e je tam nitridovana hlaveň a udajne to funguje so všetkými typmi zásobníkov a žerie to aj barnaul 55gr, navyše by to malo byt celé v milspecu. Povodne som čakal na Anderson AM-15 ale ten vraj čaká na odoslanie z USA a pri dnešnej situácii by som sa nečudoval keby tu prve kusy prišli na budúci rok.
So všetkými týmito lacnejšími ARkami je to tak ako s ostatnými lacnejšími vecami.
Ak vychytáš kus na ktorom si dali záležať tak je to OK.
Môžeš však vychytať kus ktorý bol na hrane so špeckami a ten asi celkom OK nebude.
A neviem prečo dávate Barnauly do týchto zbraní keď sú cenovo dostupnejsie o niečo lepšie strelivá napr. GGG. Jasné nie je to TOP ale všetko je lepšie ako Barnaul - iba môj názor.
Ak vychytáš kus na ktorom si dali záležať tak je to OK.
Môžeš však vychytať kus ktorý bol na hrane so špeckami a ten asi celkom OK nebude.
A neviem prečo dávate Barnauly do týchto zbraní keď sú cenovo dostupnejsie o niečo lepšie strelivá napr. GGG. Jasné nie je to TOP ale všetko je lepšie ako Barnaul - iba môj názor.
Lacnejsie ARky u nas stojace okolo 900€ stoja v USA polovicu. perun to ma ulahcene kvoli nizsim dovoznym clam, daniam a poplatkom kedze je vyrobca z EU. Pride mi nelogicke porovnavat peruna za 850€ Napr. s rugrom za 900 lebo ten isty ruger stoji v usa 470$ a to je rozdiel. Zaujima ma porovnavanie s niecim co stoji aj za mlakou tych 800-900e preto som zvedavy najma na kvalitu spracovania a spolahlivost. K tym barnaulom, ggg je o 0,07e drahsie, moze to vyzerat ako nic ale ak by som si mal vybrat ci budem strielat luger za 0,27 alebo luger za 0,34c tak poriadne porozmyslam, rozpocet ma nepusti 

Trojročná skúsenosť so Sig Sauer M400 len pozitívna. Ale zase búcham z nej sporadicky, nie sú to stovky rán týždenne, aby to bolo nejako referenčné. V každom prípade, spracovanie veľmi dobré (hoci by som si vedel predstaviť aj odolnejšiu povrchovku), spoľahlivosť vysoká, presnosť s továrenskými Fiocchi vie prekvapiť...
-
- občasný prispievateľ
- Registered for: 8 years 9 months
Nazdar pani. Skusim sa tu votriet
Rozhodujem sa konkretne nad kupou ar15 a vyberam medzi perun 15 v 10.5 dlzke a anderson am-15 tiez v 10.5 . Raz .223.
Ar 15 som uz davnejsie mal konkretne radical firearms s 16'' hlavnou a bol to strasny shit, ktory sa mi rozlamal viac menej v rukach. Viem ze to nieje bohvieaka cenova relacia, no primarne by som ju mal na obcasne plynkanie pripadne nejaky upgrade. Su porovnatelne rovnake ? Dakujem za odpoved

Rozhodujem sa konkretne nad kupou ar15 a vyberam medzi perun 15 v 10.5 dlzke a anderson am-15 tiez v 10.5 . Raz .223.
Ar 15 som uz davnejsie mal konkretne radical firearms s 16'' hlavnou a bol to strasny shit, ktory sa mi rozlamal viac menej v rukach. Viem ze to nieje bohvieaka cenova relacia, no primarne by som ju mal na obcasne plynkanie pripadne nejaky upgrade. Su porovnatelne rovnake ? Dakujem za odpoved