Ruger GP100

Bamboocha
prispievateľ
Registered for: 12 years 7 months

Ruger GP100

Príspevok od používateľa Bamboocha »

Dlho sa mi nechcelo k spisovaniu tejto udalosti, ale mozno to pomoze niekomu v buducnosti tak teda:

- niekedy v prvej polovici tohto roku som sa rozhodol stiahnut inzerat na predaj mojho 3palcoveho Rugeru gp100, lebo sa mi zapacil novy "look" s kompaktnymi pazbickami. Par tyzdnov nato som siel na strelnicu si trosku zastrielat a otestovat, ako mi to sedi pri strelbe.
po prvych 3 valcoch zacalo otacanie dost vazne drhnut az do tej miery, ze som sa rozhodol revolver namieste rozobrat mal som so sebou naradie, lebo som zaroven testoval najlahsie pruzinky zo sady Wilson Combat.
Po rozobrati ma cakalo velmi nemile prekvapenie ked som si baterkou prezeral hlaven a nasiel som prasklinu v nabehovom kuzeli.
V tomto bode som si zanadaval a v duchu som si len pripomenul, ze este dobre, ze som to nepredal, lebo by ma niekto urcite preklinal za taku kupu.
- rozhodol som sa urobit prispevok na reddite, predsalen amici s tym maju viac skusenosti a vela odpovedi mi radilo kontaktovat Ruger priamo ajked som mimo US.
- nasledne som kontaktoval BWARMS a napisal ci a ako mi s tym vedia pomoct v ramci pozarucneho servisu. A kontaktoval som aj Ruger napriamo.

- odpoved od Rugeru bola, ze ich to velmi mrzi, ale kedze som medzinarodny zakaznik mam to riesit s lokalnym distributorom.
- BWARMS si opytalo niekolko fotiek na potvrdenie modelu a napisali, ze mi daju vediet ked sa spoja s Rugerom.

- presiel mesiac a nemam im to za zle bolo to uprostred dovolenkovej sezony a ja som mal ine veci na riesenie, ale v istom bode ma premohla zvedavost a kontaktoval som BWARMS, ze co nove.dostal som odpoved, ze kvoli legislative nieje mozne doviest iba hlaven a nebudu vybavovat kvoli jednemu revolveru vyvoznu licenciu a teda mi ponukaju zlavu na akykolvek Ruger revolver z aktualnej ponuky.
To by mi aj vyhovovalo a ostalo by to pritom, lebo povodne som chcel predat ten trojpalcovy model a kupit dlhsi s nastavitelnymi mieridlami, aby som to mohol pouzivat na mierenku s nejakymi cajickovymi wadcuttermi.
To som si ale neuvedomil, ze medzitym sli vsetky modely hore a riadne a po zlave by som musel zaplatit len o malo menej nez bola cena noveho revolveru pri kupe povodneho.
A teda som odpisal, ze kedze sa jedna o vadu materialu a nieje to sposobene mojim zavinenim nesuhlasim s tymto riesenim.

- po tejto mojej odpovedi som nedostal ziadnu odpoved tak som skusil opatovne kontaktovat Ruger napriamo s momentalnou situaciou a uz frustrovane som im napisal, ze ako dlhorocny zakaznik, ktory vlastni, alebo vlastnil niekolko modelov ich zbrani za poslednych par rokov ak to nevyriesia k spokojnosti uz nekupim od znacky Ruger nic.
- prislo mi len oznamenie, ze moja ziadost bola zaregistrovana a to bolo vsetko.

- v tomto bode som uz bol presvedceny, ze takto to skoncilo a chcel som napisat jedovaty prispevok aj sem aj na reddit, ale moja lenivost ma predcila a nechal som to tak.

- po cca mesiaci, mozno viac uz si nepamatam presne mi napisal BWARMS opatovne, ze sa dohodli s Rugerom a posielaju mi novu zbran a ak suhlasim dojde mi spolu z dalsou zasielkou zbrani z Rugeru.
nasledujuci den mi napisali z Rugeru, aby si potvrdili, ze ma lokalny distributor kontaktoval, tak som im podakoval a potvrdil komuunikaciu z BWARMS.

- o cca 2 mesiace po komunikacii dosla zasielka a s nou aj moj novy revolver.

Cela tato situacia trvala cca 5 mesiacov od zaciatku, len kvoli predstave o casovom ramci.

Tymto chcem podakovat BWARMS, ze mi pomohli celu tuto situaciu vyriesit.

Neviem ci plynie nejake ponaucenie z tohto, ja som sa rozhodol, ze uz budem velmi opatrny s nakupom znaciek ktore nemaju fabricke zastupenie u nas alebo v blizkom okoli a napriek tomu, ze este stale existuje mnozstvo modelov revolverov ktore by som rad vlastnil ich cas uz asi skoncil kvoli novym techniologickym postupom. Predsalen kedysi tuto pracu robili kvalifikovani puskari a s kazdym kusom sa niekto "pomaznal" kym opustil tovaren.
Teraz su to uz castokrat rozne polotovary, co niekto dobrusi niecim a posklada.

Nech je to pripomienka vsetkym tym opakujucim nezmyselnu mantru, ze sa revolvery nikdy nekazia, alebo sa nema co pokazit ! Staci otvorit vnutro a clovek vidi nieco pripominajuce mechanicke hodiny z 19 storocia a ak je jedna vec mimo specifikaciu cely stroj sa nepohne.

Este raz dakujem BWARMS a nezanevrel som na znacky stale ponukaju "hracky" pre ktore vidim vyuzitie v mojom arzenaly, ale s revolvermi si dam minimalne na chvilu pokoj.
Naposledy upravil/-a Bamboocha v 22 Dec 2024, 22:04, upravené celkom 1 krát.
dantes
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 11 months

Príspevok od používateľa dantes »

Vdaka za prispevok!
Breza
prispievateľ
Registered for: 8 years 2 months

Príspevok od používateľa Breza »

Tie reči, že na revolvery sa nedá nič pokaziť, ma vždy vytacali. Ako pises, je to zlozity mechanizmus a kazit sa na nom moze x veci.
Napísať odpoveď

Návrat na "Revolvery - všetky značky"