Ahojte. Pred pár rokmi, keď sa riešilo skrátenie platnosti zbrojného preukazu z 10 na 5 rokov, a preverovanie opodstatnenia držania a nosenia zbrane, dal som si poznámku do kalendára, aby som to nepremeškal. Nastal ten čas a ja som si všetko vybavil. Psycho. Lekár a teraz čakám na potvrdenie zo športového klubu, aby mi potvrdili E kategóriu na VZ 58. Práve má známi upozornil, že sa tá legislatíva asi nezmenila a nič po 5 tich rokoch, predlžovať nemusím.
Mám A, E a F kategóriu.
Je to pravda, že netreba nič dokladovať?
Na vzor 58 výnimku mám.
Vďaka vopred za odpoveď.
Skrátenie platnosti zbrojného preukazu na 5 rokov.
Nie, doba platnosti ZP sa novelou nezmenila.... 
Je urcite fajn, ze si si vsetko vybavil, ale ono by stačilo si “obcas” prečítať zákon a / alebo navštíviť toto fórum častejšie, nez raz za 5 rokov...
Par. 23 zákona:
Policajný útvar vydá zbrojný preukaz s platnosťou na desať rokov; cudzincovi s platnosťou na čas jeho povoleného pobytu na území Slovenskej republiky, ak má byť jeho pobyt kratší ako desať rokov. Platnosť zbrojného preukazu držiteľa, ktorý si podal v lehote podľa § 24 ods. 1 žiadosť o vydanie nového zbrojného preukazu a o ktorej nebolo rozhodnuté do uplynutia doby platnosti predchádzajúceho zbrojného preukazu, sa predlžuje až do právoplatného rozhodnutia o vydanie nového zbrojného preukazu.
Par. 23a:
Policajný útvar preverí najmenej raz za päť rokov, či držiteľ zbrojného preukazu spĺňa podmienky podľa § 16 písm. b), d) a g).
Policajný organ preverí, Ty nemusíš robit nic, pokial ta na nieco nevyzve...
Je urcite fajn, ze si si vsetko vybavil, ale ono by stačilo si “obcas” prečítať zákon a / alebo navštíviť toto fórum častejšie, nez raz za 5 rokov...
Par. 23 zákona:
Policajný útvar vydá zbrojný preukaz s platnosťou na desať rokov; cudzincovi s platnosťou na čas jeho povoleného pobytu na území Slovenskej republiky, ak má byť jeho pobyt kratší ako desať rokov. Platnosť zbrojného preukazu držiteľa, ktorý si podal v lehote podľa § 24 ods. 1 žiadosť o vydanie nového zbrojného preukazu a o ktorej nebolo rozhodnuté do uplynutia doby platnosti predchádzajúceho zbrojného preukazu, sa predlžuje až do právoplatného rozhodnutia o vydanie nového zbrojného preukazu.
Par. 23a:
Policajný útvar preverí najmenej raz za päť rokov, či držiteľ zbrojného preukazu spĺňa podmienky podľa § 16 písm. b), d) a g).
Policajný organ preverí, Ty nemusíš robit nic, pokial ta na nieco nevyzve...