ZP na Sa.vz.58

elegant_wilson

ZP na Sa.vz.58

Príspevok od používateľa elegant_wilson »

Ahojte,kto by mi vedel poradit?Som drzitel zbrojaku sk.A,mam zaujem kupit 58cku len neviem ci potrebujem okrem nakupneho povolenia este potvrdenie z dakeho streleckeho klubu ze som jeho clenom.Pocul som to a neviem ci je to len fama.Som 15 rokov vojak a u nas na utvare mi take potvrdenie nik neda.Je potrebne take tlacivo pre policajtov aby mi vydali nakupne povolenie?Co vsetko je potrebne ku kupe 58cky myslim tym ake papiere?Vopred dik
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Mios snad vies citat ?
Tym narazam na "A" skupinu zbrojaku. Nikto ti nevyda nakupne povolenie na 58, pokial nebudes mat rozsireny zbrojak na skupinu "E" cize na sportove ucely.
"E" skupinu ti ako vojakovi zapisu zadarmo (pokial neratam nove vydanie karticky tusim) bez poplatkov na zaklade predlozeneho potvrdenia, ze si clenom sportoveho streleckeho klubu.
sano2
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

presne ako píše rasťo, dokonca ako vojak neplatíš po predložení služobáku absolútne nič, okrem členského v športovom klube. Členom športového klubu byť musíš. Inak dá sa 58čka vybaviť aj na skupinu F zbrojáku ale najpraktickejšie je to na Ečko. Dones si dve fotky, potvrdenie zo športového klubu a žiadosť o rozšírenie zbrojáku si vyplníš na polícii. Nezabudni na to, že aj keď si vojak, vojenské strelivo je zakázané :wink:
elegant_wilson

Dik za radu.Tak sa idem pustit do toho.
elegant_wilson

Ano viem,idem si poziadat o skupinu E,dik za radu.
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Neviem ako kde ,ale niektore oddelenia zbrani vyzaduju aj potvrdenie,akoze sa klub zaobera strelbou zo zbrani typ vz.58,858.Niektore kluby strielaju kvz,my napr.IPSC tak mame ako prilohu ku ziadosti ze nas klub striela IPSC discipliny.Obcas chceli ale davno aj vysledkove listiny,ze dany clovek bol na nejakej sutazi.Iny kraj iny mrav,iny riaditel :roll:
kriznik
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa kriznik »

enemyop, ano asi si nieco prehliadol, na ZP sk. A a B mozes nadobudnut iba kratku zbran, co vz.58 urcite nie je :wink:
Rasto
expert

Diky kriznik predbehol si ma. Niekedy ma udivuje, ze clovek ma zbrojak a nevie zakladne veci. Najcastejsie sa to stava ouprofesionalnych" vojakov ktori ho dostali len tak a nemaju ani sajinu vo co go a pritom by v tom mali byt najviac zbehli, predsa len ozbrojene sili = zbrane.
Normalne som rad, ze som sa musel zucastnit skusok, co ma prinutilo sa tomu venovat.
ANO SKUPINA "A" JE NA KRATKU GULOVU ZBRAN.
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Rasto: Suhlasim s tebou, uz som narazil na nejedneho radoveho policajta/ prof. vojaka, ktoremu chybali aj zakladne poznatky. Asi by sa mali dat preskolit, lebo ako opustia akademiu tak asi padla jak sa hovori :D a zakon sa uz 10x odvtedy menil, clovek by to mal sledovat, ak sa ho to tyka.

Ano na skupinu ZP E by ti mali dat NP na samonabijaciu palnu zbran, ktora ma vzhlad samocinnej, tak znie definicia. Na sk. F (zberatelstvo, co je podstatne lahsie vybavit, ako zhanat clenstvo v klube a platit clenske, no a ZP je potom este aj pri Ecku viazany na existenciu klubu). Akekolvek vyhovorky policajtov na zbraniach su neopodstatnene, ci klub striela utocnu pusku, to su len hovadince :lol:, treba im posunut zakon a nech cituju ake zbrane mozes nadobudnut na Ecko :).
Rasto
expert

Ibs ts opravim, oni ten zakon v zivote nevideli. Pre porovnanie ako keby dostali vodicaky bez autoskoly a to si viete zivo predstavit.
Som od fachu tak viem a na buduci tyzden mame strelby, a to keby som mal neprestrelku tak si ju obleciem vid autoskola.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Rasto napísal: ...
Normalne som rad, ze som sa musel zucastnit skusok, co ma prinutilo sa tomu venovat.
ANO SKUPINA "A" JE NA KRATKU GULOVU ZBRAN.
POZOR!!! Skús čítať ešte raz a venovať sa tomu trochu lepšie - o GUĽOVEJ tam nie je žiadna zmienka - iba KRÁTKU...
elegant_wilson

Ano som vojak uz 15 rokov.Zbrojak som robil ked som mal 21 rokov a teraz mam 34 tak netaraj k****** ze kazdy vojak dostane zbrojak bez skusky.Ano pocul som to ze to plati teraz a tiez to neuznavam.Poznam i u nas ,,vojakov,,zo stabu co vedia akurat tak pustit pc a uvarit caj.Nie je vojak ako vojak.
tycho28
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 03 Apr 2012, 23:03, upravené celkom 1 krát.
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

tycho28 napísal:sa jedna mila pani kolegyna na palebnej ciare otocila s nabitou zbranou na druhu a isla jej ,,pomahat''...
toto som zazil osobne, ibaze slecinka sa otocila do hladiska a v ruke mala fullauto mp40 a v zasobniku este nevedno kolko.
Rasto
expert

Mios nebud vztahovacny. Moje slova boli myslene vseobecne o dnesnom stave "profesionalov".
Z tvojho vyjadrovania je zjavne, ze si sa zacyklil na rote a len ta chcem upozornit, ze take vyjadrovanie tu na fore nestrpime.
Ja som ten zo stabu a zakon mam prestudovany i ovladanie zbrani mi nie je cudzie.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"