Rybára dobil kameňmi, potom ho okradol!
- Michal1
- častý prispievateľ
- Registered for: 18 years 9 months
- Kontaktovať používateľa:
PREŠOV - Polícia zadržala muža, ktorý podľa nej minulý týždeň kameňmi na smrť dobil 72-ročného rybára na východnom Slovensku. Mŕtveho muža prišiel útočník z rómskej osady pri obci Krížová Ves podľa polície ešte na ďalší deň okradnúť.
Novinárom to dnes povedal prešovský krajský policajný riaditeľ František Leško. Útočníkovi hrozí 25-ročné väzenie alebo doživotie.
"Páchateľ lovil nelegálne ryby v rieke Poprad v okrese Kežmarok. Keď ho na to rybár zo Spišskej Belej upozornil, napadol ho zozadu kameňom," uviedol Leško. Útočník, ktorý sa k činu priznal, najprv zasiahol rybára asi päťkilovým kameňom, po páde na zem ho opakovane udieral ďalším kameňom do tváre. Útok bol tak surový, že rybár mal tvár úplne rozmliaždenú, poznamenal Leško.
Útočiaci 24-ročný muž nechal telo po vražde ležať pri rieke, na druhý deň sa však k nemu vrátil a svojej obeti ukradol čižmy a udice. Telo neskôr objavili náhodní okoloidúci.
Polícia nevie, kedy presne sa skutok stal. K vražde mohlo podľa Leška dôjsť medzi 19. a 23. septembrom, presnejší dátum bude známy až po pitve. Polícia údajného páchateľa zadržala po razii v osade, pri ktorej v jeho dome našli ukradnuté veci a zaistili viaceré biologické stopy, dodal Leško.
http://www.topky.sk/cl/10/571362/Rybara ... o-okradol-
PREŠOV - Polícia zadržala muža, ktorý podľa nej minulý týždeň kameňmi na smrť dobil 72-ročného rybára na východnom Slovensku. Mŕtveho muža prišiel útočník z rómskej osady pri obci Krížová Ves podľa polície ešte na ďalší deň okradnúť.
Novinárom to dnes povedal prešovský krajský policajný riaditeľ František Leško. Útočníkovi hrozí 25-ročné väzenie alebo doživotie.
"Páchateľ lovil nelegálne ryby v rieke Poprad v okrese Kežmarok. Keď ho na to rybár zo Spišskej Belej upozornil, napadol ho zozadu kameňom," uviedol Leško. Útočník, ktorý sa k činu priznal, najprv zasiahol rybára asi päťkilovým kameňom, po páde na zem ho opakovane udieral ďalším kameňom do tváre. Útok bol tak surový, že rybár mal tvár úplne rozmliaždenú, poznamenal Leško.
Útočiaci 24-ročný muž nechal telo po vražde ležať pri rieke, na druhý deň sa však k nemu vrátil a svojej obeti ukradol čižmy a udice. Telo neskôr objavili náhodní okoloidúci.
Polícia nevie, kedy presne sa skutok stal. K vražde mohlo podľa Leška dôjsť medzi 19. a 23. septembrom, presnejší dátum bude známy až po pitve. Polícia údajného páchateľa zadržala po razii v osade, pri ktorej v jeho dome našli ukradnuté veci a zaistili viaceré biologické stopy, dodal Leško.
http://www.topky.sk/cl/10/571362/Rybara ... o-okradol-
Taketo clanky pravidelne rozposielam kamosom pacifistom, nech si nemyslia ze im sa to nemoze stat. Jedneho zaryteho typka "zbrane(vsetky) by mali zakazat" som uz dostal do nazoru "zbrane su ok, zatial uvazujem aspon nad sprejom".
Tieto kriminalne tendencie su stupajuce a jedini, kto to riesia, su maximalne tak krcmovi a internetovi kecalkovia, ktori si ponadavaju a zabudnu na to, pokial zas nedojde k dalsej udalosti a cela situacia sa zopakuje. Som zvedavy, ci(a ako) sa v dnesnych spravach k tomu vyjadria aj kompetentni.
Celkom by ma zaujimalo, kedy pocitime ten zvyseny pocet policajtov, ktori by mali poskytnut zvysenie bezpecnosti. I ked na urcitych miestach by mal byt policajt na kazdom rohu pocas celej noci...a dakde asi aj cez den.
Ono je pekne hovorit o prevencii a snahe vyhybat sa konfliktu, ale ovela lepsie sa mi tym konfliktom vyhyba vtedy, ked viem, ze ak sa to nepodari, tak mam aspon nejaku sancu na obranu.
Tieto kriminalne tendencie su stupajuce a jedini, kto to riesia, su maximalne tak krcmovi a internetovi kecalkovia, ktori si ponadavaju a zabudnu na to, pokial zas nedojde k dalsej udalosti a cela situacia sa zopakuje. Som zvedavy, ci(a ako) sa v dnesnych spravach k tomu vyjadria aj kompetentni.
Celkom by ma zaujimalo, kedy pocitime ten zvyseny pocet policajtov, ktori by mali poskytnut zvysenie bezpecnosti. I ked na urcitych miestach by mal byt policajt na kazdom rohu pocas celej noci...a dakde asi aj cez den.
Ono je pekne hovorit o prevencii a snahe vyhybat sa konfliktu, ale ovela lepsie sa mi tym konfliktom vyhyba vtedy, ked viem, ze ak sa to nepodari, tak mam aspon nejaku sancu na obranu.
Hmm, popravde mna zaujal ten sposob prevedenia. Keby sa zlakol "udania" pri tom pitlaceni a v "zbrklej" reakci ho udrel kamenom do hlavy, dava to logiku, ale rozmladit potom este niekomu tvar kamenom na kasu a druhy den ho prist okradnut... Inak hodne tych pripadov vrazd a napadnuti v poslednej dobe co sposobili osadnici z divokeho vychodu ma spolocnu crtu. Dost vysoku mieru brutality.
...prechádzam parkom pri stanici v Ke a stretávam 10-12 ročné "deti", mikroténový sáčok s toluénom priložený na tvár... žiadne zábrany, žiadny rešpekt,... kúsok ďalej 13-14 ročné kurvičky ponúkajú fajku za 5-6 euri... čo myslíš že bude o 5-6 rokov??? Vymletý cigán Ti vrazí večer nožík do brucha, lebo si mu nedal peňaženku? Kúsok ďale na Mlynskej smerom do centra krpatý ani nie 10 ročný cigán na pešej zóne zavrie oči a ide stredom chodníka, vykopáva a rozhadzuje rukami okolo seba á la "Bruce Lee" - koho trafím, jeho chyba že sa neuhol??? Viacerí sa uhli - ja mám laminátový kufrík a v ňom dosť papierov! Hneď otvoril oči.. čo otvoril - VYTREŠTIL
... ani sa nezmohol na slovo! 
-
inspiring_shamir
niesom sice pravny odbornik a preto moc nechcem fylozofovat ale podla mna je to sposobene tak nastavenym pravnym systemom. nehvorim ze by boli privilegovany to az tak nie ale zaobchadza sa snimi opatrnejsie ako s majoritnym "belochom" (ale toto je len moj pohlad na vec)gewehr napísal: ma spolocnu crtu. Dost vysoku mieru brutality.
za dalsie nevystrasisi ich dakym vazenim kedze vazenie je casto pre nich len druhy domov. (budem morbidny a vopred sa ospravedlnujem ak sa to niekomu nepaci) ale ucinnejse by bolo nejake nutene prace alebo pridat k trestu odnatia slobody aj povinnu kastraciu .... to by ich mozno trocha motivovalo krotit sa.... ale zas viete "ludske prava a slobody treba dodrziavat"
Tony, musím ti oponovať. "Nastavene právneho systému" ako si to sám nazval, v tomto nehrá prílišnú úlohu. Iste, dá sa špekulovať, ako by sa správali indiáni, keby represívne orgány voči nim postupovali ozaj tvrdo a dôrazne. Ale pod ich správanie sa podpísali oveľa významnejšou mierou iné aspekty. Politické, sociálne, kultúrne...
Po ťažkom dní nemám už chuť ani silu púšťať sa do nejakej vážnejšie sa tváriacej analýzy, ale povedané s nadsázkou, faktom je, že z indiánov žijúcich v osadách, kolóniách a ghettách sme nielenže za posledné dve-tri dekády nevychovali ľudí, ale my (spoločnosť) sme z nich nevychovali už ani ďaľšiu generáciu indiánov, ale rovno ľudoopov. A pri súčasnom trende to už čoskoro nebudú ani ľudoopovia, ale rovno opice. Niektorí sa tak chovajú už dnes. Viď príklad z citovanej správy, alebo z Igrlikovho príspevku. To mi naozaj pripomína Planétu opíc!
Zdôrazňujem, že teraz mi nejde o to pošpinič nejaké etnikum (preto pardón za prílišnú paušalizáciu), ale o poukázanie na paralelu, z ktorej behá mráz po chrbte. Na paralelu, ktorá nastoluje znepokojivú otázku: "Kam až to zájde?!" resp. "Kam až to necháme zájsť, kým sa zobudíme miesto kecov prejdeme na systematické riešenia?!"
P.S.: Tým nemyslím "riešenia", ktoré ponúkajú Kotlebovci a iní narušení jedinci.
Edit: Nepíšem iba o problémových Rómoch, ale aj o ďalších zdivočených indivíduách (teda aj bielych), ktoré sa potĺkajú po uliciach našich miest.
Po ťažkom dní nemám už chuť ani silu púšťať sa do nejakej vážnejšie sa tváriacej analýzy, ale povedané s nadsázkou, faktom je, že z indiánov žijúcich v osadách, kolóniách a ghettách sme nielenže za posledné dve-tri dekády nevychovali ľudí, ale my (spoločnosť) sme z nich nevychovali už ani ďaľšiu generáciu indiánov, ale rovno ľudoopov. A pri súčasnom trende to už čoskoro nebudú ani ľudoopovia, ale rovno opice. Niektorí sa tak chovajú už dnes. Viď príklad z citovanej správy, alebo z Igrlikovho príspevku. To mi naozaj pripomína Planétu opíc!
Zdôrazňujem, že teraz mi nejde o to pošpinič nejaké etnikum (preto pardón za prílišnú paušalizáciu), ale o poukázanie na paralelu, z ktorej behá mráz po chrbte. Na paralelu, ktorá nastoluje znepokojivú otázku: "Kam až to zájde?!" resp. "Kam až to necháme zájsť, kým sa zobudíme miesto kecov prejdeme na systematické riešenia?!"
P.S.: Tým nemyslím "riešenia", ktoré ponúkajú Kotlebovci a iní narušení jedinci.
Edit: Nepíšem iba o problémových Rómoch, ale aj o ďalších zdivočených indivíduách (teda aj bielych), ktoré sa potĺkajú po uliciach našich miest.
Naposledy upravil/-a Jack v 29 Sep 2009, 17:03, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_shamir
nuz ja ti nebudem oponovat lebo moze byt ze v tomto je asi vacsi problem. Kazdopadne ale si za to ciastocne mozeme my, lebo sme to nechali takto daleko zajst.... a neriesili sme pomalimi bezbolestnymi krokmi. teraz o uz bude dlaaa cesta spet a neni iste ci nebude povazovana miestami za pritvrdu. Kedze indianov mali problem udrzat na uzde aj za byvaleho systemu (ale tam sa im to aspon ciastocne darilo)