Kompatibilita medzi kalibrami

Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Kompatibilita medzi kalibrami

Príspevok od používateľa luke »

nasiel som na ezbraniach takyto inzerat:
"Predám GLOCK 22 kaliber .40 SW + vymenná hlaven GLOCK .357 SIG z modelu GLOCK 31 ."

zaujimalo by ma, ci by ma niekto vedel nasmerovat na zdroj, kde sa o tom mozem dozvediet viac, alebo z vlastnej skusenosti povedal, ako je to s tymto menenim hlavne.
mozem si do g19 (9mm) dat hlaven z g23 (.40) alebo z g32 (.357) a bude mi to slapat? alebo su tam nejake uskalia? v pripade ze to je take ruzove, ako je to so separatnym nakupom takejto hlavne v inom kalibry nez zbytok zbrane? pripadne kde a za kolko?
Marek Z
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Marek Z »

pokial viem, zamenitelne su len .40 a .357 pretoze zaver maju rovnaky. G19 a G23 nie.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

co s cim pasuje

Obrázok
luke
častý prispievateľ

ok, to je vysvetlenie.
podla tej prirucky ale medzi sebou nie su zamenitelne ani hlavne v rovnakej razi, co som si isty ze som videl, 17kovu hlaven v 19kovom glocku.
ale beriem tu cast od mareka, ze 357 a 40 idu medzi sebou.
R
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa R »

luke: do g31/22 bez problému zapasuje lauf z g17, je trochu volný pretože má menší priemer ale všetko ostatné sedí, zbraň normálne vyhadzuje náboje. Naopak to nejde, lebo ti lauf z g31/22 nevlezie do záveru g17. A ak by si ho aj nechal puškárom stiahnuť na potrebný priemer tak máš problém s hrúbkou dna nábojnice .357/.40, nevlezie ti do čela záveru.
spotter
prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa spotter »

357Sig je zaškrtený 40S&W, čiže má rovnaké dno nábojnice.závery a zásobníky sú rovnaké. Do 17ky to nenarveš.
luke
častý prispievateľ

ok takze vystup som pochopil tak, ze kompatibilne su hlavne medzi modelmi v rovnakej razi, teda do 26ky dam aj 17kovu hlaven.
kompatibilita medzi razami je len medzi .40 a .357, tak?
R
častý prispievateľ

luke: teoreticky by sa do 26ky mal lauf zo 17ky vmestiť, nikdy som to ale neskúšal, 17kový lauf však bez problému napcháš do g31 alebo 22 a bude fungovať.
spotter
prispievateľ

to R: Máš to odskúšané?Nejak sa mi to nezdá.Hlaven tam síce zmestíš ale vyťahovač musí podla mna trpieť lebo deviatkovú nábojnicu zachytáva len končekom, keďže má menší priemer...

357sig- 40S&W sú plne zamenitelné- teda až na kompaktnú hlaveň v plnokrvnom závere :D
R
častý prispievateľ

spotter: ako núdzové riešenie to funguje, ale či to dlhodobo znesie vyťahovač, tak to netuším. Tiež som mal určité obavy z toho že priemer dna je u 9L menší o 0,8mm ale funkcii to nebráni. Skôr ako vyťahovač podla mňa povolí hilzňa, ak sa trocha prilepí v komore dôjde k ulomeniu okraja.
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

R, presne ako pises, moj znami takto dlho striela, roky, a nic tam netrpi, pokial pouzivate mosadzne nabojnice, poskodeniu nedojde. Iba chcem povedat ze je to byvali strelec este z federalnej ligy a dodnes striela naozaj vela.
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Ak chces prehadzovat hlavne .40 a .357,je to mozne podla vyrobcu,ale asi by bolo dobre k 357 pouzit aj inu vratnu pruzinu. Neni to nutne,ale koli komfortu to neni zle. Videl som niekde take sady. Hlaven+pruzina a kovova tycka pruziny alebo len silnejsia pruzina. Myslim ze od IGB ci Glockmeister. Ale osobne si myslim ze si radsej vyber ktora z tychto razi sa ti viac paci a strielaj len ju. (...este odporucanie:pre 40SW ani pre 357SIG nepouzivaj strelivo od Sellier&Bellot)
MASH4077
prispievateľ
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa MASH4077 »

re R: 17-tková hlaveň v 31-tkovom závere sa "otlče" a má to aj vplyv na presnosť streľby
re luke: ten chalan mal v inzeráte ku .357 hlavni na foto aj vratnú pružinu. Pokiaľ je na patke pružiny štvorčíslie "5579", tak plne postačuje.
Mám takú v G31 aj G17 (bez problémov-orig.Glock-cena v Hermes 6€) G31 má najvyššiu úsťovú rýchlosť aj energiu pri štandardnom strelive.
re MRBLUE: :!: VÝSTRAHA!!! Vo vlastnom záujme nepoužívajte do Glockov v kalibroch .40 a .357 strelivo od Selliera (poškodenie hlavne,mechanizmov zbrane,úraz...)
ja používam v 31-tke American Eagle (Federal) 125grainFMJ
k cene: Čo je dnes lacné?
spotter
prispievateľ

Prečo sú podľa Vás S&B v danej ráži nebezpečné?Majú zlú laboráciu, rozmery, alebo sa strela zatláča do nábojnice? Máte s tým nejaké skúsenosti, alebo ste to niekde čítali?
MASH4077
prispievateľ
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa MASH4077 »

spotter ja to vidím v laborácii, správajú sa ako +P. Prípadne aj kvalita hilzne. Niektoré mali prasknuté krčky po výstrele. Hlavne tie .357, 147grain.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"