Riesis tie najposlednejsie veci. Presnost,ohrev hlavne a zivotnost su nechcem povedat,ze rovnake,ale v tejto triede zanedbatelne.....ked by si riesil R700 vs. nejaka skladacka od renomovanej firmy za 8-10tis dolarov,potom OK,takto to nema vacsieho zmyslu.
Moj nazor:
Rem 700 (vseobecne) - kopec tuningovych dielov od vymyslu sveta, tony rozlicnych pazieb od vsemoznych vyrobcov.700vka je skladacka, bud si kupis najlacnejsi model s dlhou,hrubou hlavnou a budes skladat,ladit atd., alebo si kupis drahsi model,kde sa len nastavi,prip. upravi/vymeni spust a strielas (napr. tento Target Tactical,Sendero,XCR Tactical Long Range a pod. - dolezite je aby mali v pazbe uz z fabriky bedding). Na TT sa mi pozdava okrem ineho aj zvacsena "gula" na packe zaveru.Drobnost,ale potesi a Turbiak povie,ako zlahcuje ovladanie.
Tikka T3 Varmint/Supervarmint - minimum tuningovych dielov,resp. treba stravit asi podstatne viac casu hladanim (poriadnejsia takticka pazba pokial viem je zatial len RCS od Roedale). Zato z fabriky ovela lepsia spust,nez je cely X-Mark. Super su pre Tikku OptiLock kruzky,ale tie sa daju dat aj inde,kde je weaver lista.
(Mam aj Tikku,aj Remington - aby nevznikol dojem,ze chvalim svoje). Keby som si dnes vyberal dalsiu flintu, ci uz lovecku alebo takticku,bral by som niektory Remington,ale asi len kvoli sirokej ponuke modelov. Ak by to mala byt klasika z drevom,tak zase urcite Tikka,Remington drevene pazby robit nevie,jednak vzhladovo a aj to drevo je take divne....
Cokolvek si vyberies,nezabudni sa nam pochvalit.