PRAKTICKÁ STRELBA FAQ

inspiring_wu

PRAKTICKÁ STRELBA FAQ

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

Vážení priatelia koktavého železa :wink:
Vzhľadom na to, že nie sme vševedúci a množia sa otázky na výklad pravidiel niektorých športových streleckých disciplín(či už pod hlavičkou SAPS, Slovenského streleckého zväzu a pod.), založil som túto tému, do ktorej môžte písať svoje otázky ohľadom čohokoľvek, čo sa týka výbavy, pravidiel, hodnotenia atď. Pokiaľ budem vedieť, odpoviem sám, pokiaľ nie, požiadam o odpoveď niektorého zo svojich skúsenejších kolegov - strelcov.
P.S. heslo témy znie: neexistuje hlúpa otázka
:)
inspiring_wu

jednou z často kladených otázok je, ako vzniká celkové hodnotenie na pretekoch v praktickej strelbe. v priebehu zajtrajšieho dňa vytvorím dokument s vysvetlením a názornými príkladmi a po dohode s igocom sem zavesíme link na daný dokument.
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Co sa tyka strielania podla pravidiel IPSC (pozor rozdelene na pistol, brokovnica, puska) je nutnost si stiahnut po zaregistrovani aktualnu verziu sekcia "na stiahnutie" :
www.saps.sk

PS na rychle citanie IPSC pistol.
http://old.gun.sk/pravidla_ipsc.pdf

Ako pisal bbpd "neexistuje hlupa otazka", ale zdravy rozum hovori
1. precitam
2 vznikla potreba dovysvetlit = koli tomu je toto vlakno

Pokial to jedinec necital a pyta sa lebo ho to zaujima, tak nepochopil moj prispevok.
pištoľníčka
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa pištoľníčka »

otázka:
pri presune mi vypadne zásobník zo zbrane, ako postupovať? Akým spôsobom sa môžem preň zohnúť (je plný nechcem ho tam nechať) ( uhly a smer sú samozrejme jasné ) čo musím a nesmiem urobiť pri tom počine so zbraňou?
Rasto
expert

Mierit do streliska (pozor aby si si nemierila pod nohy), prst mimo spuste a mozes si i sadnut na zem :-)
pištoľníčka
prispievateľ

to je samozrejmé, ale nevadí ak je jeden náboj v zbrani stále? Bolo mi to vytknuté že som mala vybiť :roll: a až potom sa zohnúť pre zásobník
Rasto
expert

Osobne by som nevybijal, ale nie som IPSC guru.
Ved ked takticky prebijas a zasobnik mas mimo zbran a naboj v komore a tasis druhy za pohybu, preco by si mala vybijat ?
pištoľníčka
prispievateľ

:idea: že? :wink:
spotter
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa spotter »

A nebolo to po povele ´´ak si skončil ......´´. Vtedy treba najprv vybiť, zapuzdriť a potom zbierať po zemi náboje zásobníky atd. Počas riešenia parkúru by som radšej siahol po ďalšom zásobníku, lebo čas je drahý.
pištoľníčka
prispievateľ

nie :lol: , bolo to počas, nebola som si istá či mi budú stačiť 3 ostávajúce zásobníky(od 15 do 16 nábojov v každom) preto som sa zohla po ten vypadnutý
spotter
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa spotter »

hm, v tom prípade si myslím to čo Rasto.
inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

bbpd napísal:Pokiaľ budem vedieť, odpoviem sám, pokiaľ nie, požiadam o odpoveď niektorého zo svojich skúsenejších kolegov - strelcov.
Nuze bbpd tak sa pytaj :lol: :wink:
inspiring_hermann

Príspevok od používateľa inspiring_hermann »

Vraj skúsenejší :lol: :lol: :lol:
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Mi sa nemame co pytat nam nejde o vysledok,aspon tak vsetci svorne tvrdime :wink:
inspiring_wu

odpovede sú dve:
1. vezmeš zásobník z púzdra na opasku a pokračuješ ďalej
2. vrátiš sa po spadnutý zásobník

V oboch prípadoch dodržať bezpečnú manipuláciu so zbraňou, teda prst mimo spúšte, zbraň neustále držať v smere vymedzenom bezpečnými uhlami.
Je na tebe, ako sa rozhodneš, ale v prípade, že máš zásobníkov dosť, tak je rýchlejšie prebiť z púzdra.
Ja sa napr. neviem zbaviť reflexu "ak Ti spadlo, tak to zdvihni" a pokazil som si kvôli tomu parkúr na MS SR v situacke.
Moja rada: pokiaľ to ide, tak sa nespoliehať na to, že na tento parkúr mi stačía dva zásobníky, tak tretí hodím do kufra. O zásobník môžme prísť rôznymi spôsobmi: spadne z ruky, omylom vyhodím z pištole, vypadne z púzdra, alebo ako sa to stalo noacoakovi - rozpadne sa mi v zbrani. Preto ak je to možné, radím chodiť v "plnej poľnej" :wink:
P.S: Balistik, ak je to možné, ostaňme v tejto téme v rovine otázka - odpoveď. Hlavne kvôli prehľadnosti témy. ď
Naposledy upravil/-a inspiring_wu v 23 Mar 2010, 20:58, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"