Bojovník zabil úderom päsťou Turka, dostal podmienku

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Bojovník zabil úderom päsťou Turka, dostal podmienku

Príspevok od používateľa Michal1 »

NITRA – Okresný súd v Nitre uznal vinným zo zabitia a výtržníctva Františka V., ktorý úderom päsťou zabil v júni 2008 Turka Kilica Leventa. Uložil mu trest odňatia slobody v trvaní troch rokov s probačným dohľadom a skúšobnou lehotou na štyri roky.

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, prokurátor si ponechal čas na možné odvolanie. František V. sa neodvolal. Informovala o tom zástupkyňa hovorcu krajského súdu Tatiana Kováčiková.

František V. má čierny pás v džiu-džicu a v tomto bojovom umení trénuje deti a dorast. V minulosti robil 12 rokov vyhadzovača v Devils pube v Nitre. Na otázku sudcu, či ovláda nejaké bojové umenie, odpovedal: “keď to dopadlo takto, tak asi neovládam.” Bojovníkom bol aj Levent, ktorého advokát Františka V. označil za “kriminálne zaujímavú osobu”. František V. sa na súde obhajoval tým, že konal inštinktívne a v nutnej sebaobrane. Potyčku podľa neho vyvolal nebohý Levent, prezývaný Murat.
Incident sa stal okolo piatej nadránom na dvore pred podnikom Barracuda v centre Nitry. František V. sem prišiel s kamarátom z iného podniku, kde predtým popíjali. Pred Barracudou bol Levent so svojím kamarátom Talianom a bol pod vplyvom alkoholu. V ten večer oslavoval víťazstvo Turecka vo futbalovom zápase. Podľa svedkov sa Levent pochytil s kamarátom Františka V. a dal mu „jemnú facku“. Potom vraj Levent napadol Františka V., ktorý mu za to uštedril dve-tri rany, po ktorých Levent padol na zem. Keď zistil, že nejaví známky života, pokúsil sa ho oživovať. Majiteľ podniku - Tunisan žijúci na Slovensku - zavolal záchranku a František V. odišiel domov. O Turkovej smrti sa dozvedel až na druhý deň z médií a išiel sa prihlásiť na polícii.

Na zemi skončil po bitke aj Talian, ktorý na chvíľu stratil vedomie. Rozbité pery mu zašívali v nemocnici, do ktorej ho na druhý deň zobrali policajti po tom, čo mu oznámili, že jeho kamarát je mŕtvy. Na súde vypovedal za prítomnosti tlmočníka. “Je mi ľúto, že zomrel človek a ľutujem, že som bol v nesprávnom čase na nesprávnom mieste,” povedal v marci na súde. Podľa neho sa pästný súboj medzi Leventom a Františkom V. strhol naraz, poprel však, že by s Leventom provokovali alebo bitku začali. Potvrdil tézu obžalovaného, ktorý hovoril, že bol celý čas pokojný a nemal záujem sa biť. Levent s Františkom V. sa nikdy predtým nevideli. Motív potýčky neobjasnil nikto zo svedkov. František V. bol stíhaný na slobode. V minulosti ho polícia stíhala pre majetkový a násilný delikt, keďže však dodržal podmienku, hľadí sa naňho ako na netrestaného

http://www.topky.sk/cl/10/770356/Bojovn ... -podmienku
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

pocul som o tom uz davnejsie, neviem co si o tom mam mysliet :? ...
dostal teda 3 roky podmienecne ci "natvrdo" ?
polucias
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa polucias »

ak som dobre videl v telke tak podmienečne,,,
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Myslim si, ze rozhodli spravne.

I ked mi vrtaju v hlave tie jeho predchadzajuce delikty.
Ale ked neporusil vtedy udelenu podmienku tak by to malo byt relativne ok. A este robit 12 rokov vyhadzovaca a nedostat sa do problemov je tiez podla mna slusne ci nie ?
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Fera Vanča poznám osobne, je to človek , ktorý ovláda svoje schopnosti. Je to bývalý federálny boxerista a od 90tych rokov zápasil v klietke.

Ten incident bola smola. Bohužial turek rýpal so svojím kamošom do Fera, napadli ho, pričom jeden ešte vytiahol na Fera nôž.
Fero roky zápasil v klietke, turek to isté. Žial, Fero bol šikovnejší a turek mal pri bitke smolu. Uznali to aj samotní kamoši turka, ktorí najprv zvažovali vendetu.

Vtedajší krajský riaditel v NR plk.Štark trepal na tlačovke somariny.

Rozhodnutie súdu mi neprináleží hodnotiť, ale hranica medzi konaním v NO a nedbanlivostným ublížením na zdraví s následkom smrti je VELMI TENKÁ.
Naposledy upravil/-a peterson v 23 Aug 2012, 22:53, upravené celkom 1 krát.
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

hmm, ked isiel pastou proti nozu a dostal podmienku, co by sa stalo keby ho picol?
NO je NO. Bud bola alebo nie. Taketo sede rozhodnutia aby sa ukojila "verejnost" sa mi nepacia.
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

peterson : No mas ty ale kamaratov :lol:
peterson
expert

Turbi: nemožem zato, že sme spolu cvičili v 90tych rokoch

Keby bol z BA a mal za sebou pár silných ludí včetne kvalitných advokátov- bola by to NO jak vyšitá. :)
Mňa len udivilo to, že tam bolo kopec svedkov, ktorí videli incident- Ferovu obranu proti dvom útočníkom (jeden s nožom)- a i napriek tomu z toho vyšetrovatel urobil Zabitie.
Už na tlačovke p.Štark jasne naznačil pohlad Polície na vec... :(
(holt- čiarky sú čiarky...)

P.S: nejdem Ferimu robiť reklamu- ale jeho krátky fight je na videu "Noc bojovníkov tuším 2004" - úplne prvá akcia čo bola v NTC. Za 32 sekúnd tam sundal maďarského borca.
Naposledy upravil/-a peterson v 23 Aug 2012, 22:52, upravené celkom 1 krát.
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

To musel nasrat tych co si kupili vstupne :-)
peterson
expert

Fero je držitelom najrýchlejšieho KO v Čechách. Má výborné päste a vypracoval sa v pákových technikách. Nato, že má blzko 40ky- klobúk dolu.
Naposledy upravil/-a peterson v 23 Aug 2012, 22:51, upravené celkom 1 krát.
polucias
častý prispievateľ

je to svinstvo ked medzi NO a zabitím z nedbanlivosti stojí len otázka peňazí.

keby na mna turek zápasník vytiahol nôž, tak strielam bez váhania, čo by ale bolo potom ani nechcem vedieť.
ale mám ja na výber... proti nožu? hrať sa na hrdinu že ho zvládnem s nožom v ruke, to by som asi nerobil....

fero ho zvládol aj bez zbrane a dostal pomienku, to je sila
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

polucias napísal:je to svinstvo ked medzi NO a zabitím z nedbanlivosti stojí len otázka peňazí.
nemozes verit vsetkemu co kto povie alebo napise :wink:
polucias
častý prispievateľ

viem, ale asi to tak často krát býva nie?
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Mozna to tak niekedy byva, ale este castejsie nie... mam skusenost minimalne z oblasti lekarskeho prostredia, kde ludia furt tlacia lekarom peniaze (uplatky), ale vobec si neuvedomuju, ze nic viac za ne nedostavaju. Teda okrem urciteho placebo efektu - pocitu, ze im lekar dava viac (a realne nedava). Zial, co funguje na SVK spolahlivo su "znamosti". Aj bez penazi. Slovensko je hold velmi male.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"