7,62x54R - Mosin a spol...
7,62x54R - Mosin a spol...
Neviete niekto o niekom kto tu na SK predáva 7,62x54R take ako kollarms vz.43 ? Proste niečo čo bolo vojenské, netreba mi žiadnu presnosť, Pozerám MA... tam niečo je ale aj to nemajú skladom...
-
inspiring_boyd
...ešte máš záujem ???duros napísal:Neviete niekto o niekom kto tu na SK predáva 7,62x54R take ako kollarms vz.43 ? Proste niečo čo bolo vojenské, netreba mi žiadnu presnosť, Pozerám MA... tam niečo je ale aj to nemajú skladom...
Zvyšok cez PM ..
sú to veľmi kavlitné vojenské náboje určené pre odstrelovacie pušky vz.54 majú veľmi dobrú presnosť chlapi to stielali aj na kilometry v senici v kategorii standard. to je kvalitné popapaničko pre tieto flinty ! su to berdanove nábojnice, ale ak by si taky naboj chcel spraviť tak ho za tie prachy nespravíš...
Naposledy upravil/-a duros v 17 Aug 2011, 22:00, upravené celkom 1 krát.
Gewehr: nielen na tomto fóre sa vedie polemika o tom značení "odst" na škatuliach žlťákov, z vlastnej skúsenosti (mosin 1891/30) môžem povedať že lepšie nastrieľam striaborniakmi ako žlťákmi. Vraj šlo o výberovú várku robenú v PB pre opu.vz.54, inak majú byť žlťáky určené pre vz.59. Vzhľadom k nástrelom mám podozrenie že predajca môže bežné žlťáky určené pre vz.59 vylepšovať pečiatkovaním, akú takú istotu máš pri origo zacínovanej škatuli. Každopádne treba vývrt po streľbe berdanmi vyčistiť, konkor nestačí, najprv lauf prepláchnuť roztokom jadrového mydla alebo slabého lúhu ( nikde som sa nedopátral ku koncentrácii takže používam mydlo ) a následne čistiť bežným prípravkom na zbrane. Durosov postup zabezpečí koróziu, nie nadarmo vojaci fasovali ku kvérom tieto olejničky:

edit: na zapekanie lakovaných hilzní mal wehrmacht polovičné riešenie, jelení loj, a polovičné preto že sa síce hilzne nezapekali ani nevznikal karbón (ako pri použití oleja) ale hrozilo zabordelenie nábojov...
edit: na zapekanie lakovaných hilzní mal wehrmacht polovičné riešenie, jelení loj, a polovičné preto že sa síce hilzne nezapekali ani nevznikal karbón (ako pri použití oleja) ale hrozilo zabordelenie nábojov...
- dirty.harry
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 8 months
-
mototechna
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 9 months
- Kontaktovať používateľa:
- dirty.harry
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 8 months
-