Takze v prvom rade alkohol ako nahrada za zdroj pitnej vody je uplne nemyslitelny

, spôsobuje dehydrataciu a problem by sa akurat znasoboval. Ako obchodny/vymenny artikel je to fajn.
Panzer: Ano aj vojna ma svoj system a urcite vies, ze aj zakony

, avsak ta by musela byt vedena stranami, ktore ich respektuju, no toto zacina akosi absentovat vo vojnach totalnych a obcianskych, historickych prikladov je dost.
A so zbranami moc nepocitajte, pretoze nasi cteni poslanci ustavnym zakonom zabezpecili, ze zbrane pocas vojny, vojnoveho stavu a vynimocneho stavu vam lahko mozu byt odnate do povinnej uschovy. Ako historicky priklad uvediem, ze zbrane boli v 1. CSR povolene a razom bolo v protektorate Cechy a Morava u cloveka kto ich neodovzdal, alebo ich u niekoho nasli byt ulozeny dokonca az trest smrti (ma za nasledok, ze ludia sa nemohli dat na odpor voci statnemu zriadeniu, nemoznosti sa chranit, ved bolo kolko dedin vyhladenych a pod.) Takze predpokladam, ze pocas WTSHTF situacie ak niektore OZ nebudu mat zrovna ine na praci, budu existovat zoznamy vlastnikov zbrani a tych budu vyhladavat a brat zbrane, aby neprichadzalo prirodzene k vzburam pri pripadnej mobilizacii, rabovaniam, cistkam a pod.
Urcite sa najdu aj taky vlastnici, co ich odnesu do hory a pod. pre pripad "nudze"

ale tym sa sami môzu vopred kompromitovat, kriminalizovat.
Ja osobne by som moc lesne chaty a ani pivnice nevyhladaval, tie su pomerne zname a lahko by sa mohli stat tercom. V mojom okoli poznam zopar bunkrov o ktorych velmi vela ludi ani netusi, ze vôbec existuju (Vchod je zakopany). Dokonca existuje aj jeden betonovani este z casov hlbokeho socializmu, namojdusu tam je umyvadlo, sprcha, zachod, kachle a aj pancierove dvere. Som sa pytal aj tamojsich polovnikov ci tusia co je to za kopu zeme hentam, okolo ktorej skoro kazdy den chodia a nikto nic netusi

. Jack: existuje cela siet bunkrov v nasej oblasti, ci uz to boli len hrubo vykopane pocas WWII v casoch naletov spojeneckych bombarderov a boli urcene pre civilne obyvatelstvo, alebo aj betonove "sruby" este z prvej republiky tod v karpatoch a okoli a tych je pozehnane a to niesme ani v Nachodsku ci na sudetoch

. A co sa tyka potravy, co si najdes, zozenies, donesu, ulovis a pod. Tam je to jasne

.