Ktorú zbraň v kal. 22?

Používateľov profilový obrázok
Panzer
Administrátor
Registered for: 19 years 2 months

Ktorú zbraň v kal. 22?

Príspevok od používateľa Panzer »

Už nejaký čas ma drží myšlienka zakúpiť si k "služobným" zbraniam aj nejakú tú "malorážku".

Svojou spoľahlivosťou a nízkou komisnou cenou ma zaujala sovietska Margolina, láka ma aj adaptér na CZ 75 - Kadet. U toho mas však dosť odrádza cena, ktorá je cca 11.000,-Sk. A za tú cenu sa už dá kúpiť SIG Sauer Mosquito. Pri ňom ma však odrádzajú problémy s nekvalitnými hlavňami.

Zaujímal by ma preto Váš názor a skúsenosti. Ktorú z .22 pištolí (revolver nie) kúpiť a prečo?
add
prispievateľ
Registered for: 23 years 2 months

Príspevok od používateľa add »

Skus sa pozriet aj na Berettu 87 Cheetah. Mam ju (co ine by si ocakaval - kazdy si chvali najma to svoje :) ) a som nadmieru spokojny. Nevyhodou je asi vyssia cena oproti ostatnym popularnym 22-kam (P22, Mosquito), ale na oplatku je to 22-ka, ktora je na rozdiel od vyssie menovanych konstruovana ako ZBRAN. Podla mojho nazoru Walther aj SIG to ponali viac rekreacne, nic take comu by si mohol v pripade potreby zverit zivot.
Ak ti ide len o rekreacne strielanie, tak je Margolina asi najlepsou volbou (cena/vykon), ak cena nerozhoduje, tak Ruger.
Ak uvazujes aj o noseni, neviem o lepsej volbe nez Beretta (oni ti chlapi z Mossadu svojho casu tiez nenasli nic lepsie...)
inspiring_tu

Príspevok od používateľa inspiring_tu »

To:Panzer
Cca.pred troma mesiacmi som "riešil"podobnú "dilemu" :D ako ty.Dokonca som uvažoval ešte aj o tých istých zbraniach :D+2 revolvery alfa a taurus 94-hlavne UL.A jasne že vyhralo Mosquito...Ináč by som bral asi Margo ale vieš,ten "Look" :D .Rozmýšľal som aj o kadete a P22-ale obidva sú veľmi vyberavé na strelivo,kadet moc drahý na adaptér a P22- veľmi veľa reklamácií,tak ma to odradilo.Celkom fajn vyzerá byť aj tá Beretta čo píše add-no nestrieľal som ešte z nej.U mňa by znova vyhralo Mosquito pre svoju spoľahlivosť a dizajn ako 226...Aj keď je to len .22-predsa je to SIG-SAUER...
AKI
expert
Registered for: 23 years

Príspevok od používateľa AKI »

Moj osobny rebricek:
1.Ruger .22LR
2.Beretta 87
3.Walther/Sigi-Mochito
4.Margolina
5. adapter na CZ75/CZ122

Ako zbran na obranu by som volil Ruger/Beretta. Walther a Sigi je vhodny na to na co je aj konstruovany. Margolina to je uz trochu oldtimer.
Adapter pre CZ 75 ja drahy a ak nemas CZ75 este drahsi. CZ122 sa uz nevyraba tusim od r. 2003.
Netreba vsak zabudnut, ze skoro kazda .22LR je vyberava na strelivo. Moj Walther striela vsetko, kamarat mal Walthera a ten nestrielal vobec. kupil Sigiho, na zaciatku spokojnost a teraz zacal mat problem so strelivom.
Panzer
Administrátor

add napísal:Skus sa pozriet aj na Berettu 87 Cheetah. Nevyhodou je asi vyssia cena oproti ostatnym popularnym 22-kam
Veľmi pekná pištoľ! Má však jednu vadu, ktorú spomínaš aj ty - cena. Čo som pozeral tak neklesá pod 20.000,-Sk a to je raz toľko, než som ochotný do toho investovať. Ja totiž .22 chcem len pre rekreačné strieľanie, na obranu mám iné pištole. Ale je to vskutku pekný kúsok!
ICE napísal:U mňa by znova vyhralo Mosquito pre svoju spoľahlivosť a dizajn ako 226
Dizajn má Mochito skutočne vydarený. Len je dosť vyberavý na muníciu. Teda aspoň Niemandov bol :D Takže skôr nie.
AKI napísal: Moj osobny rebricek:
1.Ruger .22LR
Ten Ruger ma celkom zaujal. Zatiaľ som z neho nestrieľal, ale zistil som, že v košickom Smarte ho majú na zapožičanie. Pôjdem ho skúsiť a uvidím, ako mi sadne do ruky. Mám totiž skôr strednú než väčšiu ruku a preto mi tak sadla Margolina.

Ďakujem Vám za názory. Vďaka ním som sa posunul ďalej a dúfam, že vyberiem dobre. 8)
add
prispievateľ

Panzer napísal: Ten Ruger ma celkom zaujal. Zatiaľ som z neho nestrieľal, ale zistil som, že v košickom Smarte ho majú na zapožičanie.
Nerad ti kazim nadeje, ale ak sa pozries na AKI-ho rebricek, tak prve 4 miesta su aj poradim podla cien ... :(
AKI
expert

sorry bol som lenivy tam napisat aj orientacnu cenu, ale add ma pravdu
inspiring_tu

Panzer napísal:Dizajn má Mochito skutočne vydarený. Len je dosť vyberavý na muníciu. Teda aspoň Niemandov bol Takže skôr nie.
Zaujímavé,môj "žerie" všetko v pohode,dokonca aj 26 rokov staré REX-y...
A nie nadarmo sú k nemu dve rôzne vratné pružiny... :wink: Ale aj v tomto prípade je možné že čo kus-to originál... :wink:
inspiring_moser

Príspevok od používateľa inspiring_moser »

ICE - trocha hneval aj po vymene pruzin :wink: Skor je to kvalitou nabojov ( Blazer 1,20 sk /ks ). CCI minimagy idu paradne.
inspiring_tu

To ja fakt s tým lacným strelivom,aj ja"fičím"na strelnici na Blazeroch a ináč na Mini-Magoch.Ale mažem pred streľbou všetko(myslím zbraň a náboje :D )-niekedy až príliš... :lol:
kapula
častý prispievateľ
Registered for: 19 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

No mne tiez mochito zralo vsetko, tiez som mal stare rexy, no z nich brutalne slahaly iskry, dokonca ked vyhadzovalo nabojnicu, tak mi to slo do tvare. Ale vyberavost este asi tazko posudim, este nieje poriadne zabehany. A v piatok idem toho svojho Mochita reklamovat koli tej nestastnej hlavni, volal som tetuske a vravela ze to mam doniest a posle to vyrobcovi na reklamaciu, ziadne vykrucacky neboli.
Panzer
Administrátor

Niemand napísal:ICE - trocha hneval aj po vymene pruzin :wink: Skor je to kvalitou nabojov ( Blazer 1,20 Sk /ks ). CCI minimagy idu paradne.
Presne tak! S Minimagmi Niemand v nedeľu predviedol rýchlopaľbu bez akejkoľvek zádržky.
add napísal:Nerad ti kazim nadeje, ale ak sa pozries na AKI-ho rebricek, tak prve 4 miesta su aj poradim podla cien ... Sad
Tak to ste ma prekvapili, pretože na strelectvi.cz v jednej z tém som čítal o Ruger Mk.II za 7 tis. českých v komisii.
http://www.strelectvi.cz/forum/post77216.html#77216

Koľko teda stojí u nás? Nový, prípadne komis?

Napr. tu ( http://www.79.sk/q-plus/pistole.htm ) je cena Rugeru Mk.III 12.900,- . Čo ja osobne nepovažujem za cenu nepriemeranú.
add
prispievateľ

Panzer napísal:... cena Rugeru Mk.III 12.900,- . Čo ja osobne nepovažujem za cenu neprimeranú.
:oops: Máš ty asi pravdu! :idea: Ceny Rugerov som mal zafixované spred pár rokov ... Keď som kupoval Berettu za 17k tak Rugery stali cez 20k. Slabý dolár zrejme spravil svoje... Skús sa poinformovať u oficiálneho dovozcu http://www.bwarms.sk. U nich by tie ceny mali byť najbližšie realite.

Sorry za mystifikáciu... :wink:
AKI
expert

nie celkom zle ked sa clovek dostane do reality

moja posledna informacia:
Nova zbran - cca 500,-EUR
Stara zbran- cca 350,- EUR

zial este obcas zijem vo svete kde ma EURO stale 44,-SK
Panzer
Administrátor

Takže ešte raz vďaka všetkým, ale najmä Akimu.

Práve on ma totiž upozornil na veľmi peknú, a podľa toho čo som o nej počul a čítal, aj spoľahlivú zbraň Ruger .22. Navyše mi email z CZ Uherský Brod vyriešil dilemu s adaptérom na moju ČZ 75D, pretože mi odpísali toto:
Vážený zákazníku, mohu Vám oznámit, že CZ 75 KADET je možné použít na CZ 75 D COMPACT, i když to vypadá "neesteticky", tak to samozřejmě bez problému funguje.
Pretože Margolina, ako písal Add, je dizajnovo zastaralá a neestetické zbrane (Kadet + ČZ75D) nemusím, objednal som si dnes v košických Zbraniach a strelive u JUDr. Novakovského Ruger Mk.III4 v kal. 22. Vzerá takto: http://www.ruger-firearms.com/Firearms/ ... 4&return=Y

Cena - 11.500,-Sk s DPH, dodávka do troch týždňov. Už sa neviem dočkať.
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatní výrobcovia"