GLOCK-26 alebo STEYR S9-A1

inspiring_morse

GLOCK-26 alebo STEYR S9-A1

Príspevok od používateľa inspiring_morse »

Zdravim vsetkych.Chcel by som sa opytat na vase nazory co volit s tychto dvoch zbrani.Glock-26 alebo STEYR S9-A1.Dakujem
Používateľov profilový obrázok
Kuro
expert
Dátum registrácie: 22 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kuro »

ak z týchto 2, jednoznačne Gčko
CIPIAK napísal:Zdravim vsetkych.Chcel by som sa opytat na vase nazory co volit s tychto dvoch zbrani.Glock-26 alebo STEYR S9-A1.Dakujem
rob999
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years

Príspevok od používateľa rob999 »

tak to by som chcel vedieť prečo jednožnačne G26! Videl si niekedy STEYR??
lovec
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Ked niekde citam "jednoznacne", okamzite "nucham" problem.....a vo vacsine pripadov sa to potvrdi.
rob999
častý prispievateľ

Cipiak, na odpovede typu jednoznačne ..... nemusíš ani reagovať.Nanapísal si prednostne na aký účel (či iba na nosenie). Majú výrazne rozdielny úchop. Vyskúšaj. Steyr má aspoň pre mňa lepšie mieridlá, ale je o niečo mohutnejší. Čo sa týka kvality, sú na tom rovnako.
maros15
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Steyr je o nieco tazsi.
Yuri the GUN NUT
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Yuri the GUN NUT »

Ja mám G26 8) a som spokojný a mimoriadne som bol prekvapený výbornou spúšťou (na Glock až nezvyčajne príjemná) a úchop so štandardným 10ranovým zásobníkom mi už nevadí - ba dokonca som si už zvykol držať aj väčšie zbrane bez malíčka na zbrani. Za doterajších cca 1000 rán som nemal žiadny problém, strieľal som zvyčajne SBčka. Keď ho nosím tak dakedy zabúdam, že ho vôbec mám :) - Je to skrátka malý frajer ten Glock 26 :wink:
maros15
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

CIPIAK napísal:Zdravim vsetkych.Chcel by som sa opytat na vase nazory co volit s tychto dvoch zbrani.Glock-26 alebo STEYR S9-A1.Dakujem
Ak hladas malu zbran na nosenie v 9L,tak pozri na Walther PPS.Na nosenie podla mna idealny.A mechanizmus ma rovnaky ako glock.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Glock 26, postupne zistujem ked chodim na sutaze tak G26 je spolahlivejsia ako G17,19.
buchar
prispievateľ

Príspevok od používateľa buchar »

mam steyra, ale fullsize ... mohutnejsi a tazsi? co ja viem? .. asi ako kazdy iny fullsize - ked do toho narves plny zasobnik, rozdiely nie su take priepastne ... vyhodou steyra je podla mna bezkonkurencne vysoky uchop - zbran drzis velmi blizko osi hlavne, takze nema tendenciu poskakovat - a to ho mam v 357sig - takze v prvom rade vyborna ergonomia. dalsim plusom su skvele mieridla - 90% ludi, co s tym strielali si to nevedeli vynachvalit, ostatni povedali, ze moze byt, ale radsej klasiku ...
spust je taka pracovna, ale zvladnutelna - na toto mi bolo povedane, ze som moc fajnovy a ze co by som chcel, ze je to dobre ... tak pravda - sportovy special to nie je ....
´nevyhoda´ oproti glocku je, ze steyr nema blokaciu udernika - kedze nenosim naboj v komore, povazujem to skor za vyhodu.
moj steyr ma manualnu poistku - ale nemaju ju vsetky steyry, glock ziadny. nepouzivam - nepotrebujem.
steyr striela spolahlivo - obcas sa vyskytne zadrzka - ale to je vzdy sposobene strelivom. u nas su dostupne v 357sig v podstate len S&B a vzdy ked som mal zadrzku, bolo to sposobene nabojnicou, ktora bola tesne pod krckom prevalena. problem riesitelny jednym natiahnutim zaveru - vyhodenim vadneho naboja. frekvencia asi tak 1 zmatok na 3 - 4 krabicky
druha vec, co nefunguje, je vystraznik - je tam taka miniaturna pruzinka, ktorej 1,5 zavitu preskocilo cez miniaturnu segerku na miniaturnej tycke vystraznika. raz som to opravil, fungovalo to asi 100 vystrelov, odvtedy na to kaslem. ked ma to bude velmi drazdit, zozeniem novu pruzinku - robota na 10 minut.
steyr mal v niektorych verziach problem s vytahovacom (myslim ze prva generacia v 9luger), ale vraj to riesili steyraci obratom bezplatne - novy vytahovac.
celkovo som so steyrom velmi spokojny, striela sa s nim perfektne, o zmene ani len neuvazujem.

tu su nejake linky, kde porovnavaju glock a steyr, vacsinou su tam nadseni zo steyra, ale obcas mu aj nalozia ...

http://www.glocktalk.com/forums/showthr ... p=15199901
http://www.glocktalk.com/forums/showthr ... ?t=1239916

daj si do googla ´glock steyr´ - najdes clanky, aj obrazky

z diskusie: "cim chce byt glock ked vyrastie? steyrom!" :D
3500korun
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

Tak ja Vám nevím, ale z tých fotiek sa mi nezdá, že by mal čo i len o milimeter vyšší úchop vzhľadom ku spodku záveru. Výška záveru je tiež plusmínus rovnaká, tak výška hlavne vzhľadom k ruke asi tiež nebude iná. Ale S som nedržal v ruke, porovnávam len z fotiek a nenašiel som ani spoločnú fotku z predu.
Ale aj tak, nebude to len optický klam tým šikmým úchopom?

http://i446.photobucket.com/albums/qq18 ... G_0345.jpg
http://i125.photobucket.com/albums/p68/ ... Steyr3.jpg
Marek Z
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa Marek Z »

kazdy sa tu zastava to co ma doma a porovnava dokonca z fotiek :D . Ano Steyr je u nas nie uplne najbeznejsia zbran. Mam G19 a drzal som parkrat Robov Steyr a rozhodne ma Steyr lepsi a vyssi uchop (pre mna, nie kazdemu to musi vyhovovat). Tym ale netvrdim, ze Glock je zla zbran, kazdopadne ma dostupnejsie akekolvek doplnky. Tu by som skor vyberal asi srdcom ako hlavou, lebo obe zbranu su kvalitne a dobre.
buchar
prispievateľ

Príspevok od používateľa buchar »

3500korun napísal:Tak ja Vám nevím, ale z tých fotiek sa mi nezdá, že by mal čo i len o milimeter vyšší úchop vzhľadom ku spodku záveru.
ide os hlavne - so zaverom to nema nic ... ale mozno je to naozaj len opticky klam. kto chce, moze si steyra v bratislave vyskusat ...
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Dolezite je umiestnenie osi hlavne vzhladom na ruku strelca.
Idealny stav je vtedy ked sa pistol po vystrele posunie len v smere tejto osi hlavne dozadu a nema ziaden vykyv hore-dolu.
rob999
častý prispievateľ

Ako plus pre STEYR je z môjho pohľadu aj mohutnosť celej prednej časti zbrane vďaka čomu si myslím že je minimálny zdvih po výstrele, trojuholníkové mieridlá, ktoré majú skvelú čitateľnosť . S9-A1 9 mm Luger z jedinej zádržky (ten čo je doma má asi 1000 vystrelených rán) a je na predaj v sekcii "predám". Dôvod predaja je tam napísaný. Zbraň je nevyužitá.

P.S. Ani neviem či sa dá (myslím že určite) riešiť spúšť u Steyra, ale myslím že pri zbrani na nosenie to ani nie je podstatné.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"