Glock 25
asi ti nikto skúsenosti nenapíše, podľa mňa je to zlá investícia, drahý náboj na spodnej hranici výkonu pre sebaobranu a relatívne drahý kvér. To si za 150 evri zožeň čízu vz.83 alebo ešte lepšie vz.82 a máš peniaze na pár tisíc makarónov ktoré sú podla mňa na obranu lepšie. Ak chceš niečo placatejšie tak jednoznačne makarov, len v ňom nemôžeš použiť náboje vz.82.
-
inspiring_panini
peter: nebude mať podľa môjho názoru skrytú vadu, pretože ešte kedysi ju predával za 190. Ak nerátam, že je to druhá generácia, čo niekomu nemusí byť po chuti, tak je to skvelá cena, ja keď som to videl, tak som myslel že je to subcompact a kontaktoval som kamaráta, ktorý by to kúpil (chcel 26tku ale za túto cenu by zobral aj toto)... potom sme zistili, že je to kompakt a myslím že aj preto je tá cena taká aká je. Totiž logicky skoro nikto nechce hrubú zbraň plnej veľkosti s drahým nábojom, ktorého výkon je navyše oveľa slabší ako u lacnejšieho lugeru. Preto je tá cena taká ako je. Využitie vidím možno u ľudí, pre ktorých je 9 luger moc veľký kopanec (aj keď takých som asi ešte nestretol) alebo pre ľudí, čo chcú zbraň na "Béčko" s tým že dajú 100 nábojov do roka a nechcú repasovanú čezetu. R má pravdu ohľadne prebíjania, ale podľa môjho názoru sa aj pri vlastnom prebíjaní 9 Browningu (s tým že občas musíš kúpiť tovarenské náboje alebo od niekoho hilzne) dostaneš na cenu továrenskeho 9 lugru (keď kupuješ tisíc a viac kusov) alebo aspoň na cenu Aresáckych lugerov. Nosiť to v tejto veľkosti a s týmto kalibrom asi nebudeš, na súťažiach môžeš mať problém s minimálnym faktorom a tak... rešpektujem ale, že niekto to môže vidieť inak.
peter9898:
Je len na tebe, čo z tých pre a proti zaváži v tvojom konkrétnom prípade.
Napr. ak chceš mať zbraň čo najskôr, nemáš zbytočné peniaze a z ľubovoľných dôvodov plánuješ strieľať len málo, nemusí to byť zlá voľba.
Budeš mať lacnú kvalitnú zbraň použiteľnú aj na nosenie (ak by si rozširoval na sk. A) a v kľude môžeš ďalej sledovať inzeráty, kým sa neobjaví niečo lepšie (pre teba).
G25-ku imho neskôr predáš za cca rovnakú cenu, resp. s nie veľkou stratou.
Záver - ak ti okolnosti vyhovujú, kúp ju, ak nie, počkaj na inú
"5.1.2. Minimální rozměr nábojnice používané v závodech IPSC je 9 x 19 mm. Minimální prúměr střely je 9 mm (0,354 palce)."
Ono keby ťa niekde aj pustili, mal by si asi zásadné problémy so zhadzovaním poprov a iného železa.
Je len na tebe, čo z tých pre a proti zaváži v tvojom konkrétnom prípade.
Napr. ak chceš mať zbraň čo najskôr, nemáš zbytočné peniaze a z ľubovoľných dôvodov plánuješ strieľať len málo, nemusí to byť zlá voľba.
Budeš mať lacnú kvalitnú zbraň použiteľnú aj na nosenie (ak by si rozširoval na sk. A) a v kľude môžeš ďalej sledovať inzeráty, kým sa neobjaví niečo lepšie (pre teba).
G25-ku imho neskôr predáš za cca rovnakú cenu, resp. s nie veľkou stratou.
Záver - ak ti okolnosti vyhovujú, kúp ju, ak nie, počkaj na inú
Len poopravím - na IPSC ťa s týmto nepustia (resp. nemali by) bez ohľadu na faktor, keďže:Zoidberg37 napísal:na súťažiach môžeš mať problém s minimálnym faktorom
"5.1.2. Minimální rozměr nábojnice používané v závodech IPSC je 9 x 19 mm. Minimální prúměr střely je 9 mm (0,354 palce)."
Ono keby ťa niekde aj pustili, mal by si asi zásadné problémy so zhadzovaním poprov a iného železa.
-
inspiring_kepler
-
inspiring_liskov
Všimol si si, že po svete behá viac ľudí než len BKSL? A viac ľudí = viac chutí...BKSL napísal:Velka zbran, slaby a relativne drahy kaliber = totalna blbost.
Keby tú zbraň nikto nekupoval, Glock by ju pravdepodobne vyradil z ponuky, či nie? Navyše peter9898 ju môže kúpiť za zlomok ceny novej zbrane.
Netvrdím, že je to super ponuka pre každého, ale od boku streliť že "totálna blbosť", to je hodno tak BKSL. Ale zase u vyznávača silného múdreho štátu, ktorý vie vždy najlepšie, čo blbí občania chcú, to ani tak neprekvapuje
BKSL, take it easy, please