Ako rozbehat sklopku?

Používateľov profilový obrázok
boris
expert
Registered for: 16 years 11 months

Ako rozbehat sklopku?

Príspevok od používateľa boris »

pani prosim o radu.

dnes som sa dostal k tomu, ze som na mojej vz58 vymenil padlo za originalnu standarnu sklopku. mam vsak problem. tlacitko ktorym sa sklopka vypusta sa neda stlacit volnou rukou.

napustal som cely klb olejom a opakovane som pretlacal tlacitko za pomoci tvrdeho predmetu aspon 100 krat ale stav sa nezlepsil.

existuje nejaky sposob ako to rozbehat? alebo treba len pockat kym si klb sadne a tlacitko sa obeha? sklopka sa predsa musi dat ovladat bez pomoci nastrojov :? dakujem za postrehy...
jane25
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa jane25 »

ahoj na spodku sklopky je to tlacidko ktore ked odsrobujes tak sa ti to cele da rozobrat ale pozor je tam ta strunka ale ide to v pohode
Mike75
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Mike75 »

Akú má sklopka vôľu?

Nie je to tak že ak pohýbeš sklopkou v kĺbe tak v určitej polohe ide tlačítko ľahko a v inej je kúsnuté?

Alebo je to stuhnuté stále?
boris
expert

je to furt tuhe, ked pohybem sklopkou v klbe tak v urcitej polohe sa tlacitko da len o malicko lahsie stlacit ale stale je na to treba nezmyselne velku silu. rozobrat to zial za pouzitia mne dostupneho domaceho naradia nejde nakolko hlavicka srobu na spodku tlacitka je uplne roztemovana ako nit :? skusim s tym este par sto krat pomixovat a ked to nerozbeham dam si sklopku vymenit za inu.
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Ja mám dve sklopky, pričom každá z nich behala úplne v pohode. Keď som im ale skusmo prehodil črevá, teda navzájom vymenil čapa záves, už to na jednej z nich nešlo stisnúť ani za svet. Druhá sklopka na počudovanie behala aj s vymenenými dielmi v pohode, len bola trochu viac rozvyklaná ako s pôvodnými.

Takže možno netreba meniť celú sklopku, ale stačí vymeniť len čap.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

tak ked to ma v "zaruke" nech to vymeni a kopu prace ma usetrenej :D
boris
expert

v zaruke to je ale myslel som ze ide o prkotinu ktora sa da nejakym mne neznamym figlom vyriesit aj doma :) no nic, zbehnem to vymenit a rovno prikupim aj nejake vcelstvo...
strelec122
prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa strelec122 »

Boris
ak je ta sklopka nova,je to tvrdostou pruziny,tiez som mal tento problem.Staci,ak maticu na cape dobre dotiahnes na nejaky cas -ta pruzina v cape sa casom unavi a bude to slapat. Mozes skusit povolit aj maticu, malo by to ist lahsie.
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

boris: rozobrat to ide, stacia ti blicky, maticu/tlacitko sklopky obalit napr. Al plechom aby si ho nedomackal. roztemovany koniec zavitu sa podda, neboj.
potom to cele odmastni a daj na cap a hlavne hore na zapadku grafitovu vazelinu, napr. AKG2. spat to pojde trosku tazsie zoskrutkovat, prave kvoli roztemovanemu koncu zavitu.
Napísať odpoveď

Návrat na "Samopal vz. 58 "