ZP - A - Malacky

Xader
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

ZP - A - Malacky

Príspevok od používateľa Xader »

Robili ste tu niekto ?
sme sa prestahovali a asi mi zostane jedina moznost ho spravit tu , kedze v BA IV. som to nestihol :evil:
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Pred vyse 10 rokmi som v MA robil B-cko, len nedavno som "upgradoval" na A (tiez v MA).
Takze k priebehu a obsahu skusok ti nic aktualne napisat neviem.

Co sa tyka pristupu prislusnikov na oddeleni zbrani, je to tam (ako obvykle) hlavne o ludoch. Ja som sa tam stretol doteraz s dvoma z nich - teta byva ochotna a porozprava/poradi, chlapik bol (aspon na mna) dost neprijemny a povysenecky. Keby som nemal zakon precitany (a poruke) a nevedel mu hned oponovat, vyhodil by ma s vymyslenym odovodnenim hned aj s mojou ziadostou o A skupinu. Odporucam zakon 190/2003 poznat, najlepsie je ho mat pri navsteve PZ rovno pri sebe.

Samotny upgrade na A-cko uz bol hlavne o tom, cim tu ziadost podlozis. Sudca, prokurator a aj zivnostnik to v MA udajne maju bez problemov, mne pomohlo potvrdenie od zamestnavatela.

Btw. som zvedavy, kolko sa ti ozve webforistov z MA regionu.
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

yarco aj ja chcem spravit upgrade na A no tiez som neni z vyvolenych.
Aky si uviedol dvovod a aka bola tvoja argumentacia :?:
inspiring_mendeleev

Príspevok od používateľa inspiring_mendeleev »

cenzúrované
Naposledy upravil/-a inspiring_mendeleev v 07 Apr 2008, 15:04, upravené celkom 1 krát.
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Ako som uz pisal v TT mi bolo povedane: Ak nieste Policajt ,vojak, sudca,prokurator, zivnostnik .....(policajtov kamarat) tak "A" nedostanete.

Tak preto to chcem skusit oficialne so ziadostou a maj ju 100% pripravenu!
yarco
moderátor

Peter Bezo napísal:... A mal pravdu, iný zákonný dôvod neexistuje a ani povinnosť rozpisovať moje vnútorné pohnútky.
To mas pravdu, problem je ale v tom, ze PZ zase nema povinnost (aspon o ziadnej neviem) zdovodnovat, preco tvoje zdovodnenie nepovazovali za dostatocne. Takze je to zase o ludoch a praxi toho ktoreho oddelenia PZ.
Neoficialna rada, co som na PZ oddeleni dostal, bola v tomto zmysle - "Cim viac prilozite papierov, tym lepsie." Viem, ze podla zakona nemusim, ale mojim cielom nebolo naplnit literu zakona, ale dostat pozadovany ZP. Legalne, bez uplatkov, osobneho ponizovania sa a pod.

Michal1:
A4-ku s amaterskou slohovou pracou plnou paragrafov mi policajt zmuchlal podobne ako Petovi Bezovi. Akurat ten moj by nasledne s radostou zmuchlal aj samotnu ziadost, keby som k nej nemal prilozene aj to potvrdenie od zamestnavatela.
Hovorilo jednoducho o tom, ze za zvereny majetok firmy zodpovedam aj mimo jej priestorov pocas sluzobiek, regionalnych presunov a pod. Nic zlozite, ziadne §§§.
Fungovat to samozrejme moze, ale aj nemusi. To zistis, az ked to vyskusas.
Naposledy upravil/-a yarco v 07 Feb 2008, 16:58, upravené celkom 1 krát.
inspiring_mendeleev

Príspevok od používateľa inspiring_mendeleev »

cenzúrované
Naposledy upravil/-a inspiring_mendeleev v 07 Apr 2008, 15:03, upravené celkom 1 krát.
djuri
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

Michal1 a to ti povedali priamo na oddeleni?
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

B a E som dostal bez problemov.

Avsak na otazku ohladne "A" mi povedali doslovne, ze pokial som nemi ... tak to nedostanem.
yarco
moderátor

Podla mojej skusenosti je "bububu na uvod" takmer standardna taktika PZ, ked od nich nieco ziadas. Vcelku logicke - cim viac ziadatelov odradia, tym menej roboty maju. Ale to sa tyka asi uradnikov vo vseobecnosti.

Michal1, ak to ozaj chces, nedaj sa odradit, priprav sa a poziadaj. No a uvidis, co bude.
inspiring_kilby

Príspevok od používateľa inspiring_kilby »

ja som najprv tiez zhanal potvrdenie od zamestnavatela a na PZ mi povedali ze mi ho netreba, proste mam napisat na co Acko potrebujem samozrejme som napisal "na ochranu osob a majetku" nic viac a o tyzden mi uz len zapisali novu skupinu :D ...suhlasim s yarcom, je to zrejme len bubu ako napisal, proste tam len na drzovku odnes uz vyplnene tlacivo a odovzdaj ho a uz sa nebudu moct vyhovarat ...
djuri
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

Michal1 mne ziadost zobrali bez problemov..
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Skusim a dam vediet. :wink:
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Vie mi niekto ukazat kde v zakone je napisane ze na Acko musim podkladat papiere ze podnikam a pod. dristy ?? definuje sa tam jedine DOVOD , a ten musi stacit ze chcem A na ochranu osoby a majetku ... tak?preco by to nemal nejaky blbecek na policii ignorovat a neprijat to ?? a ked to zamietne ?? musi mi dat dovod pisomny ze preco mi to zamietol nie ? mylil sa ?alebo si PZ vysvetluje zakon podla seba ??? co hovori ustava SR o ochrane zivota a majetku ?
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

riesilo sa to uz v inom vlakne, zrejme interna smernica, ktora uvadza, ktore dovody su dostatocne na udelenie Acka.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"