Ovládanie Glock-a ľavákom
Ovládanie Glock-a ľavákom
Ahoj,
Chcem sa opýtať, je tu nejaký ľavák ktorý má glocka? Ovláda sa dobre ľavačkou? premýšľam nad G 19 4.gen len som to ešte nedržal v ruke. Viem, že vypúšťanie zásobníka sa dá hodiť na druhú stranu, zaujíma ma zhadzovanie záveru. Ide to v pohode ukazovákom (zmena úchopu atď....)?
Alebo napadá niekoho iná zbrň kt. sa dobre ovláda ľavákom?
- ak je tu podobná téma ospravedlňujem sa (hladal som, nenašiel...)
za pomoc vopred ďakujem
Chcem sa opýtať, je tu nejaký ľavák ktorý má glocka? Ovláda sa dobre ľavačkou? premýšľam nad G 19 4.gen len som to ešte nedržal v ruke. Viem, že vypúšťanie zásobníka sa dá hodiť na druhú stranu, zaujíma ma zhadzovanie záveru. Ide to v pohode ukazovákom (zmena úchopu atď....)?
Alebo napadá niekoho iná zbrň kt. sa dobre ovláda ľavákom?
- ak je tu podobná téma ospravedlňujem sa (hladal som, nenašiel...)
za pomoc vopred ďakujem
-
inspiring_panini
A je to tak nutne potrebné? Samozrejme je kopa zbraní ktoré sú prispôsobené rovno pre ľavákov, K100, HK ale keď chceš zrovna Glocka, tak potrebuje záchyt záveru pre ľaváka? Ak chceš zachytiť záver vzadu napr. kvôli boresnaku, tak si ho môžeš aj prechytiť do druhej ruky alebo použiť prázdny zásobník.
Naproti tomu spúšťať záver dopredu stlačením záchytu mi nepríde ako dobrá vec, ak chcem trénovať niečo čo mi bude fungovať vždy (čiže aj v rukaviciach, pri viac skrehnutých prstoch atď.) tak radšej budem trénovať spustenie záveru pohybom vzad a pustením. To ti nepôjde iba v prípade ak máš v zbrani prázdny zásobník, vtedy ale zas nevidím dôvod načo by si to robil.
Možno ma niekto poučí že som na niečo zabudol, ale mne to príde nie veľmi podstatné, áno potešilo by to, ale nepríde mi to nutné.
Naproti tomu spúšťať záver dopredu stlačením záchytu mi nepríde ako dobrá vec, ak chcem trénovať niečo čo mi bude fungovať vždy (čiže aj v rukaviciach, pri viac skrehnutých prstoch atď.) tak radšej budem trénovať spustenie záveru pohybom vzad a pustením. To ti nepôjde iba v prípade ak máš v zbrani prázdny zásobník, vtedy ale zas nevidím dôvod načo by si to robil.
Možno ma niekto poučí že som na niečo zabudol, ale mne to príde nie veľmi podstatné, áno potešilo by to, ale nepríde mi to nutné.
Napríklad ak práve nemáš druhú ruku na ten pohyb vzad... je nevládna, je poranená, celkom chýba...Zoidberg37 napísal:...
Neviem si dost dobre predstavit situaciu, ze som schopny lavou rukou vytiahnut z puzdra a vlozit do zbrane zasobnik, ale zaroven uz nie potiahnut o milimeter ten zaver... Skratka ak by som mal zaneprazdnenu/zranenu/odtrhnutu ruku, tak sa ani nedostanem po tu fazu, kde treba potiahnut ten zaver alebo ho spustit zachytom.
Naposledy upravil/-a Peterko v 03 Dec 2012, 22:46, upravené celkom 1 krát.
To uz je tak divoka a nestandardna situacia, ze to urcite nie je natrenovana rutina. Takze si to viem predstavit aj s tou obmenou, ze by som stlacil zachyt zaveru ukazovakom ak by som mal k dispozicii len lavu ruku. Alebo kym je v puzdre uz so zasunutym zasobnikom by som urobil ten pohyb zaveru dozadu takym uchopom, ako ked rozoberas Glock.
Ale bez ohladu na to, ja som (hoci pravak) zastanca symetrie a obojstrannych ovladacich prvkov.
Ale bez ohladu na to, ja som (hoci pravak) zastanca symetrie a obojstrannych ovladacich prvkov.
-
inspiring_panini
Igrlík: asi tak ako písal Peterko. Vypustím záver ukazovákom pravej ruky, dám záver medzi kolená a obtiahnem tak, obtiahnem mieridlá o opasok.... Nie sú to dokonalé možnosti, ale na fóre kde nosia ľudia zbrane bez záchytu záveru (Ruger LCP) či bez náboja v komore (tak tretina až polovica fóra) mi to príde vtipné riešiť. 
Nevidím dôvod, aby si ľavák nemohol užívať zbraň s takým istým komfortom ako pravák a jeho žiadosti v tomto smere niekto označoval ako "vtipné riešiť". Glock na svojej stránke zdôrazňuje výhodnosť svojich zbraní pre ľavákov a ponúka pre nich aj vypúšťanie záveru. Treba sa opýtať u predajcu aké sú reálne možnosti a v prípade negatívnej odpovede sa orientovať na inú značku.
Pekne povedané.Vaquero napísal:Nevidím dôvod, aby si ľavák nemohol užívať zbraň s takým istým komfortom ako pravák a jeho žiadosti v tomto smere niekto označoval ako "vtipné riešiť".
Záchyt záveru má svoj význam, i keď pre rôznych ľudí rôzny. Ale nebudeme hádam nikoho presviedčať, že pre neho význam nemá, obzvlášť keď prd vieme o jeho potrebách a možnostiach.
To, že niekto nosí zbraň bez záchytu a iný zase OUT, je v tomto ohľade úplne bezpredmetné...
-
inspiring_solomon
-
inspiring_swanson
ja som hardcore pravak a ovladanie lavou rukou je hravo zvladnutelne, takisto kamos co je lavak zvlada mojho pravackeho glocka uplne bez problemov. netreba nic menit, ludia co maju HK napriklad preferuju vypustanie zasobnika ukzovakom silnej ruky (tak ako by to teda typicky robil lavak). Trening trening trening