Zbrojny prezkaz sk. A, F, Zvolen

inspiring_rubin

Zbrojny prezkaz sk. A, F, Zvolen

Príspevok od používateľa inspiring_rubin »

Takze po zhruba dvoch rokoch, co som sa zacal viac zaujimat o zbrane a strelivo a nejakom polroku pomerne intenzivneho zaujimania sa o problematiku ziskania zbrojnych preukazov na SVK som pred mesiacom začal svoju cestu ku získaniu papierov.
Základom bolo štúdium zákona 190/2003, prezerranie si threadov tu na fore a kupa zelenej knihy. Behom toho mesiaca som si postupne podla casovych moznosti spravil zdravotnu sposobilost (20€, aj ked v ambulancii pracuje priatelkina mama, kvoli nejakej doktorskej byrokracii nestaci len peciatka a musia to dokladovat), psychicku sposobilost (80€, Zvolen, zhanal som aj lacnejsie, no v okoli BB a ZV je bezna cena 70, 75€, tento doktor mal volny termin kedy mi to vyhovovalo tak som si ho vybral, maximalna cena co som obvolaval doktorky bola 95€!!, kamarat v SNV potvrdil beznu cenu 50€, v okoli BA je bezne udajne 70€). Dalej kupit kolky, zadovazit spravne fotky a rozmyslat co napisat do odovodnenia.

Dnes som sa teda vybral na OR PZ Zvolen vyzbrojeny vytlacenymi zakonmi, vyhlaskami, vlastnymi "tahakmi" vyskladanych od prispievatelov tohto fora (vdaka) a do odovodnenia napisal:
"Ziadam o vydanie zbrojneho preukazu skupiny A na nosenie zbrane a streliva za ucelom ochrany osoby a majetku a skupiny F zo zberatelskych dovodov."
Policajt bol slusny, vytlacil mi novu ziadost, kedze som mal nespravnu, vyplnil som ju, vytlacil cestne prehlasenie ze ziadam o skupinu F za ucelom zbierania len streliva a ukazal presny typ evidencnej knihy ktoru vyzaduju, vsetko v poriadku.
Samozrejme- odovodnenie skupiny A. Spytal sa ma ci som vojak alebo policajt. Nepostacuje. Opytal som sa teda ci vyzaduju vypis OR alebo kopiu ziv. listu, odpovedal ze ano, alebo musim doniest potvrdenie bla bla.
Povedal som mu, ze moje odovodnenie je v sulade s platnou legistlativou a jeho poziadavka na tieto dokumenty je v rozpore so zakonom 190/2003 a inych. Este sa spytal ci chcem aj tak podat ziadost, suhlasil som a rovno som povedal ze som si vedomy moznosti odvolania a dalsich krokov ktore mam a viem ze po postupeni na KR PZ mi bude v ziadosti vyhovene. Policajt len kyvol plecami, povedal ze cez jeho sefa to neprejde, ja som kyval plecom ze mi to nevadi a som odhodlany sa zakonne voci takemu rozhodnutiu branit.
Oznamil mi, ze dalsia komunikacia bude prebiehat postou- ze mi pride zamietnutie na moju adresu do vlastnych ruk a "Mozno ak by teda... Najblizsie skusky na ktorych by ste ak Vam vyhovieme mohli prist 12.3.2013". SLusne som sa ho opytal na dalsich par veci. odpovedal a rozlucili sme sa.

Zacal som teda aj ja svoju cestu za Ackom a Fkom, ktoru dufam dotiahnem do zdarneho konca. Ako poslednu moznost uvazujem , ze o dva mesiace mo konci trojmesacna lehota platnosti zdrav. a psych. sposobilosti a tesne pred jej vyprsanim si pre istotu podam ziadost na B+ F.
Za vsetky rady na tomto fore dakujem, hned ked v priebehu mojej ziadosti dojde k nejakym zmenan, dam sem vediet vsetky novinky. Zaroven ak som zvolil zlu temu ospravedlnujem sa, som tu oficialne prvy den :)
Naposledy upravil/-a inspiring_rubin v 01 Feb 2013, 16:07, upravené celkom 1 krát.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Veľmi pekný prvý príspevok, kiež by všetky boli také.
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

krupitch napísal: vytlacil cestne prehlasenie ze ziadam o skupinu F za ucelom zbierania len streliva
wtf ? Nejaká obyčajová zvyklosť miestneho oddelenia alebo sa hádam niečo menilo v zákone čo som nezaregistroval ?
bus driver
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Na ZaS sa nemenilo nic, to je iba okresny folklor. Alebo nejaka nova interna smernica :roll:, ktorou sa obcan nema co zaoberat a moze sa na nu tak zvysoka vys...
inspiring_rubin

Nie, mal som vytlacenu len prvu stranu ziadosti, nemal som druhu stranu kde su vysledky a datum skusky, znenie bolo rovnake, neboli tam podopisovane ziadne dodatky o nutnosti dolozit nejake dokumenty podla supertajnych vnutornych smernic.
inspiring_nobel

Príspevok od používateľa inspiring_nobel »

Vstup do SSK a daj si do ziadosti aj E, rozsiri ti to repertoar moznosti.
inspiring_rubin

O streleckych spolkoch toho vela neviem, ide mi hlavne teraz o to ziskat so zbranou ake take zrucnosti nech som si 100% isty pri pouzivani a noseni a poskusat co najviac typov zeleza nech si vyberiem nejaky ten prvy kusok. Zatial som limitovany mnohymi okolnostami k tomu venovat sa tomuto naplno, ale nikam sa neponahlam, ja mam casu dost a casom mozno pribudne aj clenstvo a E. Zatial som sa stal riadnym clenom Legis Telum a chcel by som sa zucastnit nejakej udalosti osobne aj clenmi LT.
Mam vybranych par kuskov ktore by som v zbierke rad mal ale beriem ze som este len nazaciatku a mam sa vela co ucit a vyskusat :)
Koniec koncov, este nemam papiere ani jedny, tak aby som to nezakrikol
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

detail: ak poziadas rovno o E hned, nemas s tym ziadne dalsie naklady okrem clenstva v klube.

Ak poziadas o rozsirenie na E neskor, napriklad preto, lebo si budes chciet kupit dlhu zbran, budes platit na novy ZP, nove psychotesty atd...
Používateľov profilový obrázok
daredevil
prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 5 months

Príspevok od používateľa daredevil »

Ako ti radili tu vyššie, získanie sk.E nie je taký problém ako s Ačkom, stačí ti členstvo v nejakom klube, ja som to tiež riešil tak dal som s DO SSZ členské 15,50€ ročne. Nie je to len pro forma, chcel by som si to aj vyskúšať a nebudeš musioeť potom znovu podávať žiadosž o rozšírenie, čo je 16,50€ plus nové foto. Robil som skúšky minulý týždeň, A,E,F ale to A neprešlo dostanem B, ale chcem ich potrápiť podám siznova na A.
inspiring_rubin

Mne skor ide o to A, hlavne kvoli tym pataliam ktore su len byrokraciou a natahovanie po uradoch, co z duse nemam rad. Zvlast kvoli tomu, ako je to u nas s "ohybanim zakonov" by som rad dokazal ohnut vo svoj prospech prave č. 190, ktory ma sluzit predovsetkym mne.
Nad E som nerozmyslal, lebo jednak nemam miesto na bezpecne skladovanie, resp. skladovanie dlhej zbrane vobec a nevidim to ako otazku v horizonte roka ci dvoch.
Pri rozsirovani ZP o skupinu E ale platit okrem clenskeho poplatku a 16,50 za rozsirenie ZP nebudem nic, nebude treba ani dalsie psychotesty nie?
Skratka teraz mam za ciel dosiahnut A a F, rad niekde pod dozorom vyskusam urcite aj dlhu zbran, no nejake pravidelne pouzivanie ci dokonca drzanie nepripada zatial do uvahy.
Verim, ze v LT, na tomto fore aj inych najdem mnozstvo ludi, ktori mi poradia ohladom Ecka ci dlhyh zbrani a ked na to pride, poziadam ich o radu v inom vlakne alebo na nejakom evente.
Snoopee
prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 6 months

Príspevok od používateľa Snoopee »

suhlas s chalanmi. Ja som si poziadal o AF, po tom ako som si prebehol forum som prisiel na skusky s papierom o členstve v šport.str.klube. Bez frflania mi vydali AEF. A teraz mam prijemne starosti, vyberam si vz.58 :twisted:
inspiring_rubin

vy ma naozaj asi chcete zlomit :)
momentalne som student vo veku kedy su zbrane peknym konickom, urcite nie sposob ako minut €€€, tie budem v najblizsich rokoch potrebovat viac na rozumnejsie veci, ale ako sa hovori ked raz budem stary a bohaty, ... :)
vdaka este raz ale chcem drzat tuto teme o tom ako sa dopracovat ku tym peknym papierom, ked budem vyberat nejake pekne zelezo, urcite ma najdete v inej teme :)
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Len si pekne to Éčko zažiadaj, kvér hneď kupovať nemusíš. Ja som to nedomyslel a časom mi vznikli ďalšie náklady pri rozšírení na F. Tiež sa ti dosť čudujem ako si sa nechal nakvákať na podpis toho čestného prehlásenia že budeš zbierať iba náboje. Náhodou sa ti naskytne šanca kúpiť nejakú zberateľskú raritu za zlomok ceny a budeš búchať hlavou o stenu...
Snoopee
prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 6 months

Príspevok od používateľa Snoopee »

to má logiku. Ak si študent, tak v najbližšom obdobi budeš potrebovať dosť peňazí. A to je strieľanie samo o sebe dosť drahé hobby. Sprav si A/B+F a o 5-10 rokov uvidíš. Good luck pri skuškach aj pri výbere železa. Tvoje názory majú hlavu aj pätu, to sa cení.
inspiring_rubin

co sa tyka toho cestneho prehlasenia to som povedal "za pochodu" ze ziadam iba o strelivo, policajt sa pytal ci chcem zbierat strelivo aj zbrane alebo len zbrane, ja som povedal ze len strelivo a tak zo svojej sablony cestneho prehlasenia vymazal zbrane, To estne prehlasenie mam doma a spolu s odvolanim tam poslem rovnake cestne prehlasenie so zbranami a nemal by to byt najmensi problem
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"