Základom bolo štúdium zákona 190/2003, prezerranie si threadov tu na fore a kupa zelenej knihy. Behom toho mesiaca som si postupne podla casovych moznosti spravil zdravotnu sposobilost (20€, aj ked v ambulancii pracuje priatelkina mama, kvoli nejakej doktorskej byrokracii nestaci len peciatka a musia to dokladovat), psychicku sposobilost (80€, Zvolen, zhanal som aj lacnejsie, no v okoli BB a ZV je bezna cena 70, 75€, tento doktor mal volny termin kedy mi to vyhovovalo tak som si ho vybral, maximalna cena co som obvolaval doktorky bola 95€!!, kamarat v SNV potvrdil beznu cenu 50€, v okoli BA je bezne udajne 70€). Dalej kupit kolky, zadovazit spravne fotky a rozmyslat co napisat do odovodnenia.
Dnes som sa teda vybral na OR PZ Zvolen vyzbrojeny vytlacenymi zakonmi, vyhlaskami, vlastnymi "tahakmi" vyskladanych od prispievatelov tohto fora (vdaka) a do odovodnenia napisal:
"Ziadam o vydanie zbrojneho preukazu skupiny A na nosenie zbrane a streliva za ucelom ochrany osoby a majetku a skupiny F zo zberatelskych dovodov."
Policajt bol slusny, vytlacil mi novu ziadost, kedze som mal nespravnu, vyplnil som ju, vytlacil cestne prehlasenie ze ziadam o skupinu F za ucelom zbierania len streliva a ukazal presny typ evidencnej knihy ktoru vyzaduju, vsetko v poriadku.
Samozrejme- odovodnenie skupiny A. Spytal sa ma ci som vojak alebo policajt. Nepostacuje. Opytal som sa teda ci vyzaduju vypis OR alebo kopiu ziv. listu, odpovedal ze ano, alebo musim doniest potvrdenie bla bla.
Povedal som mu, ze moje odovodnenie je v sulade s platnou legistlativou a jeho poziadavka na tieto dokumenty je v rozpore so zakonom 190/2003 a inych. Este sa spytal ci chcem aj tak podat ziadost, suhlasil som a rovno som povedal ze som si vedomy moznosti odvolania a dalsich krokov ktore mam a viem ze po postupeni na KR PZ mi bude v ziadosti vyhovene. Policajt len kyvol plecami, povedal ze cez jeho sefa to neprejde, ja som kyval plecom ze mi to nevadi a som odhodlany sa zakonne voci takemu rozhodnutiu branit.
Oznamil mi, ze dalsia komunikacia bude prebiehat postou- ze mi pride zamietnutie na moju adresu do vlastnych ruk a "Mozno ak by teda... Najblizsie skusky na ktorych by ste ak Vam vyhovieme mohli prist 12.3.2013". SLusne som sa ho opytal na dalsich par veci. odpovedal a rozlucili sme sa.
Zacal som teda aj ja svoju cestu za Ackom a Fkom, ktoru dufam dotiahnem do zdarneho konca. Ako poslednu moznost uvazujem , ze o dva mesiace mo konci trojmesacna lehota platnosti zdrav. a psych. sposobilosti a tesne pred jej vyprsanim si pre istotu podam ziadost na B+ F.
Za vsetky rady na tomto fore dakujem, hned ked v priebehu mojej ziadosti dojde k nejakym zmenan, dam sem vediet vsetky novinky. Zaroven ak som zvolil zlu temu ospravedlnujem sa, som tu oficialne prvy den