Obrazky Glock

Používateľov profilový obrázok
spherixis
častý prispievateľ
Registered for: 19 years 2 months

Obrazky Glock

Príspevok od používateľa spherixis »

http://s284.photobucket.com/albums/ll12 ... mview=grid

Nejake obrazky, zname, nezname, aspon na jednom fleku
Jareq
občasný prispievateľ
Registered for: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa Jareq »

Velmi pekne.....uz nech je piatok. :twisted:
spherixis
častý prispievateľ

spherixis
častý prispievateľ

Ked neviem ako sa prebija strelivo a moje ruky su mi ukradnute, tak sme jedna pekne vyhulena rodina :wink: 8)
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Glock Perfection uzivatel bude nejaky terorista.
Nick ma od 1.10.2008 a hned zasadil svoj "zdrvujuci" uder svojim prvym prispevkom, na dalsie zdrvujuce prispevky cakame. Takzvana spiaca bunka :-)
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Možno sám skúšal zničiť nejakého Glocka, aby mohol pridať foto a ono mu to spolu s kusom záveru vzalo aj pár prstíkov a teraz nemám čím naklepať ďalší príspevok. Ktovie...
:lol:
Ale nééé, samozrejme len žartujem.
:wink:
inspiring_rosalind

Príspevok od používateľa inspiring_rosalind »

Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

HoMeBoY Nyte-Sytes - absolutna novinka:

Obrázok
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

to neni novinka, tie mam uz niekolko rokov.
Gunslinger
moderátor

luke: S nimi si proste fraaajo (heh, neviem ako inak translatnut 'homey' :-)

Len pre zaujimavost - neviem ci si pocul - ked s tym ten chlapik vysiel v 2001om, ktosi to vytlacil a rozdaval na nejakej vystave zbrani, a bol z toho riadny poprask (v Richmonde zasadala kvoli tomu dokonca mestska rada, policia mala riadne soro-moro, atd. a trvalo hodnu chvilu nez im konecne ktosi vysvetlil 'vo co go'... :lol:

Heh, ale uz spat ku Glock pictures...

I-Glock asi pozna kazdy:

Obrázok

ale co tak Alarm Glock ?

Obrázok

alebo Glockterka:
Obrázok

Glock pre vasnivych kucharov:
Obrázok

A teraz uz vaznejsie: Kto vravel ze Glock sa do IPSC kategorie Open nehodi ?

Obrázok

Mimochodom, moja RONI-G1 uz je na ceste:
Obrázok

takze konecne budem moct na moj G17 nahodit aspon nevyhnutne prislusenstvo:
Obrázok

:wink: :lol:

Gunslinger
luke
častý prispievateľ

si si zo zahalu kupil tu konverziu na glock? dufam ze si z ba, a dohodneme sa, ze mi to potom pojdes ukazat na strelnicu.

mne sa ta vec celkom paci, len si neviem predstavit, kedy by som ju mohol pouzit.
Gunslinger
moderátor

luke: Mam v trezore jednu nevyuzitu G17C - je to vlastne uplne prva devina ktoru som si kupil (vtedy som este nevedel ze na nosenie/sebaobranu sa C-ckovy model nehodi a ze bude nepouzitelna aj pre IPSC/IDPA a pod.) a teraz uz dlhe roky len zapada prachom...

Devinovych nabojov mam kvantum este z cias IPSC, a daju sa kedykolvek zohnat za rozumne ceny, ale vybavovat vynimku na MP5ku a pod. by bola pakaren, 9mm skorpik je rarita a riadna palka, atd. (a ano, na strelnici sa da vyblaznit aj s 58mou, ale na gongy si s nou nezastrielas, krmit ju tiez nie je lacne, velkost/hmotnost je tiez o dost vacsia, atd.)

RONI-G1 ma sice take dost kontroverzne hodnotenia - alebo ju ludia vychvaluju, alebo zatracuju, ale pre tuto G17C je ako stvorena, glockove zasobniky (aj 30ranove) mam, plus si zachovam kompatibilitu so zaloznou G26, cize dve muchy jednou ranou... :wink: :lol:

Gunslinger
luke
častý prispievateľ

som myslewl hlavne tu g1, ze neviem ako vyuzit. mozes to mat jedine doma pohodene a akoze na obranu bydliska. len naco mat hento, ked to uz mozem mat 58 alebo brokadu rovno.
si to viem predstavit u izraelcov, oni z mne neznameho dovodu preferuju pistole s pazbami na popruhoch ked strazia.
Gunslinger
moderátor

luke: Ohladne vyuzitia, mozes to vyuzit ci uz na 'plinkanie na strelnici' alebo napr. aj na spominanu 'obranu bydliska', atd.

Pre mna osobne ma svoje caro vo vela oblastiach:

1. Kaliber - 9mm - dostupne strelivo, klasicke Glock zasobniky, neprestreli bezne poppre ani gongy, vela strelnic u nas je obmedzenych len na 'pistolove kalibre', atd. A ak hovorime o 'obrane domu', 58ma prestreli niekolko klasickych tehlovych alebo kvadrovych stien za sebou, zatial co napr. 9mm subsonic bude mat dostatocnu ucinnost na pachosa, pritom neohrozi nikoho v inej izbe ci susednom dome, a zaroven neprides o sluch ak nebudes mat na sebe sluchatka pri strelbe v izbe (clovek si ich zvycajne v noci nenasadza ked pocuje podozrive zasuchotanie... :wink:

2. Ergonomia - MP5 mi moc nesedi (aj s navlekom na rukoviatke sa do velkych ruk moc nehodi), navyse ma dost krepu spust a nie najstastnejsie riesenu natahovaciu paku, detto skorpik alebo MP7 s ich kolmymi rukoviatkami, atd. Vid (MP5K a MP7 vs. RoniG1):
Obrázok
Obrázok

Vsimni si ze Roni-G1 vyzera velmi podobne MP7, ale ma lepsiu ergonomiu - lepsi sklon rukoviatky, licnicu nastavitelnu vyskovo aj pozdlzne, vacsie/vyssie vybratie pre chrbat palca/ruky, atd.

Mimochodom - vymena zasobniku MP5 potme je o dost tazsia v porovnani s MP7, skorpikom, alebo beznou kratkou zbranou - ide tam o podvedomu fyziologicku koordinaciu pohybov - aj v uplnej tme vies podvedome uplne presne kde je spod tvojej ruky (cize kde je sachta pre zasobnik), ale bleskova vymena MP5koveho zasobniku ktory je o cosi vpredu a navyse pod uhlom vyzaduje hodne cviku a drilovania...

Opat, ak hovorime o 'obrane domu' - neviem ci si si niekedy skusal/trenoval ako by si sa potme pohyboval po dome/byte, kontroloval uhly, presuval sa bokom cez dvere, atd. - ak nie skus si to a budes prekvapeny. S dlhou zbranou je vacsina takychto veci dost komplikovanych alebo nemoznych (napr. ak si zapries do pleca aj relativne kratku 58mu ktora ma vpredu kompik a vzadu len sklopku, neda sa s nou 'bokom vykuknut' z beznych dveri v byte - musis ju trochu sklopit a potom zasa narovnat, ak by si sa ale potreboval rychlo uhnut tak zavadis o zarubne, atd.), brokovnica detto.

Mozno tiez budes musiet strielat len jednou rukou a pod roznymi zvlastnymi uhlami alebo v neobvyklych poziciach - skus dat par ran z 58my pricom ju budes drzat lavou rukou a strielat spoza rohu na tvojej 'slabej strane', a hned pochopis preco CQB 'operatori' zvycajne nosia MP5/MP7/G36C a pod.

Detto napr. pouzitie v aute - opriet si 58mu 'bananom' o palubovku vo vacsine modernych aut ide len tazko, navyse minimalne jednu ruku potrebujes na soferovanie, o horucich nabojniciach co 58ma hadze hore a sa odrazaju od strechy a padaju ti za krk a podobnych 'detailoch' ani rozpisovat nebudem... :roll: :lol:

A ano, aj moj nazor je ze pre bezneho cloveka na sebaobranu alebo 'obranu domu' teoreticky uplne staci akakolvek dobra kratka zbran, pretoze naprosta vacsina moznych kritickych situacii pre neho predstavuje vzdialenost par metrov a potrebu max. par ran, ale ak clovek zvazuje aj teoreticke 'co ak' a chce byt pripraveny na vsetko, musi zvazit aj potrebu ci nutnost strelby na viac nez len par metrov alebo viac nez len par ran.

3. Rychlost strelby - fyzicky (kvoli hmotnosti zaveru, lock-time spuste, atd.) je Glock schopny davat dvojrany, alebo rychlo opakovane rany, daleko rychejsie nez semi-auto 58ma a spol., spust je daleko lepsia a lahko upravitelna, rovnako spatny raz je daleko mensi, vymena zasobnikov je o hodne rychlejsia, atd.

4. Spolahlivost - to asi ani nemusim dalej rozoberat, rozsirenost G17ky a jej testy a porovnavania asi pozna kazdy Glock-positive na tomto fore, a nevravim ze Glock je najlepsia zbran na svete (aj ja mam voci nej par vyhrad), ale co sa tyka spolahlivosti tak je u mna jednoznacne #1

5. Presnost strelby - zalezi od strelca, ale ak hovorime o beznom cloveku, s klasickym Glockom alebo akoukolvek kratkou zbranou sa zvycajne daju rychlo riesit krizove situacie do max 15 - 20 metrov (teraz nehovorime o pohodovej mierenke na strelnici, ale krizovej situacii - ked tak si skus navodit nejaku stresovu situaciu, alebo zabehnut par koleciek ci hodit 100 klikov, a potom bleskovo ries poppra na 30m - uvidis ze to nie je nic lahkeho). S takymto konverznym kitom so zbranou opretou do pleca a s dobrym optickym zameriavacom nemas problem presne strielat aj na dvojnasobnu ci mnohonasobne vacsiu vzdialenost. A jasne, nebudes asi strielat na chrbat utekajuceho pachosa, ale ak odchadza na aute tak trafit mu zozadu pneu si za specifickych okolnosti trufnut mozes, atd.

6. Dostupnost - zohnat/vybavit aj len semi-auto 9mm skorpik, alebo MP5/MP7 a pod. je sci-fi, navyse je to ozaj riadna palka, tento Roni-G1 bude casom u nas bezne dostupny v obchodoch (napr. do ciech uz par kusov tusim doviezol ProArms). Momentalne ma sice CAA dost dlhe dodacie lehoty lebo zaujem o Roni je obrovsky a vyroba to nestiha pokryt (a to je uz co povedat, vzhladom na to ze predaj v USA - najvacsom zbrojnom trhu - bude znacne obmedzeny - v statoch je takato konverzia znacne problematicka - zbran zacne spadat pod Title II NFA, cize je povazovana za SBRko, podlieha $200 dani a vyzaduje povolenie ATF, atd. a co viem tak CAA zatial nema nan ani len vybavenu dovoznu licenciu kedze argumentovat 'sportovym ucelom' tam moc nejde :-)

7. Nosenie - ak povedzme robis v SBSke, 58mu tazko schovas pod kabat alebo das do puzdra z ktoreho by si ju mohol lahko/rychlo tasit, Roni-G1 je mala/skladna, a predpokladam ze vojde do podpaznych puzdier pre MP5/MP7cky.

8. Kapacita zasobnikov - na obycajnej kratkej zbrani mas povedzme od 8 do 19 nabojov v zasobniku, na tuto mozes nasadit 33ranovy, a dalsie dva v svorke zasunut do toho drziaku vpredu na pazbe = cca 100 ran k okamzitej dispozicii. Stale to budes mat relativne malu/kompaktnu zbran ktoru mozes mat na sedadle spolujazdca ked budes viezt firemnu trzbu do banky, a nebudes pritom posobit ako Rambo (s 58mou a 3mi zasobnikmi v 'bandolieri' :twisted:

Glockove zasobniky (aj dlhe) su bezne dostupne, su plastove/lahke, a nie su extremne drahe, su vzajomne kompatibilne (ak mas zaloznu zbran G26 a pod., v pripade zlyhania 'hlavnej zbrane' mozes vsetky klasicke ci dlhe zasobniky pouzit aj do nej).

9. Legislativa - bezny civil u nas na klasicke Acko/nosenie dlhu zbran nedostane...

atd. atd. atd.

Inak, ver mi, tiez som sa na to prvotne pozeral trochu skepticky, uz pred 10 rokmi som si kupil tu nasuvnu Glockovsku pazbu (ktora ale nekryje zaver) a montaz na vrchnu optiku (ktora sa ale hegla lebo ten dizajn neumoznuje 100%ne uchytenie a srobiky sa aj s Loctitom povoluju uz po par ranach), hral som aj s tou nemeckou Herou (podobny konverzny kit) ale ta je dost odflaknuta a s mizernou ergonomiou. Ale ked som si zvazil vsetky pre a proti ktore Roni upgrade ponuka, tak mi napriek nie zrovna najnizsej cene vyslo ze je to vcelku rozumna vec, aj ked s najvacsou pravdepodobnostou ju nikdy nevyuzijem na nic viac nez na plinkanie na strelnici... :twisted:

Heh, nejak som sa rozpisal (a tusim by som mohol ist robit do marketingovej divizie CAA, heh :lol:

Tak zatim,

Gunslinger
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"