Problém s mieridlami na G19

eloquent_faraday

Problém s mieridlami na G19

Príspevok od používateľa eloquent_faraday »

Nazdar vospolok. Chcem sa spýtať na jednu vec ohľadom mieridiel na Glocka. Ako sa má správne mieriť? Majú byť v rovine vrchná hrana mušky a cieľnika, alebo treba dať do roviny biele body, resp. Účko a krúžok.

Ide mi o to, že ak dám do roviny vrch mušky a cieľnika, (foto1) zámerný krúžok na muške nie je celý vidieť. Zbraň vtedy strieľa nižšie. Aby strieľala presne (na 25 m), musím mušku o niečo zdvihnúť (foto2). Je to normálne?

Vďaka za názor.

Foto1:
Obrázok

Foto2:
Obrázok
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Glock ma rozne typy cielnikov, urcenych aby strielali naflek na rozne vzdialenosti..

vid: http://www.hermes.sk/glock+161/4197-oce ... lnik-65mm/

takze mas tam asi ten nespravny.
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Na original mieridlach glock je predna muska-biela bodka mierne utopena,keby ze das origos ocelove mieridla glock tam je biela gulka raz tak vacsia a zabere ti cele vnutro cielniku pri miereni.Ale origos plastakom nič nieje len musim mat musku zrovnanu s cielnikom,akoby si na vrch cielnika polozil pravítko a musku videl len do tej vysky.Skus sa spojit s niekym kto ma v tvojom okoli glocka a trosku sa vyzna.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Kolsky napísal:Majú byť v rovine vrchná hrana mušky a cieľnika
Presne tak.
Tie biele srandy si príliš nevšímaj, sú tam len ako "pomôcky" na streľbu pri zníženej viditeľnosti. Zrovnávaním toho bieleho krúžku a účka nikdy nedosiahneš takú presnosť, ako pri klasickom mierení pomocou zrovnávania hrán mušky a cieľnika.

Btw. mne sa na origo glock mieridlách veľmi osvedčilo začiernenie toho "účka" liehovou fixou, oveľa lepšie sa mi s tým strieľa. To "účko" je imho úplne o ničom, je príliš výrazné a akurát tak zťažuje strelcovi fokus na muchu.
eloquent_faraday

Príspevok od používateľa eloquent_faraday »

Mám tam originál plastové mieridlá (cieľnik 6,5 mm). Vlastne mi to strieľa podľa tej bielej bodky. Kde je bodka, tam to ide. Ak by som zarovnal vrchnú hranu mušky a cieľnika a riadil sa tým, išlo by mi to nižšie o cca 10 cm na 25m.

Jeden chlapík na strelnici mi poradil vymeniť cieľnik na vyšší (6,9 mm), len nie som si istý, či to nebude príliš veľká korekcia. Podľa mojich prepočtov, o 1 mm vyšší spraví na 25 m rozdiel 16 cm. No na stránke Glocku píšu, že o triedu vyššie mieridlá (o 4 mm vyššie) spravia na 25 m len 5 cm, tak mi to nejde do hlavy...

http://eu.glock.com/deutsch/index_pistols.htm
Max11
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa Max11 »

Ja som mal presne ten istý problém. Vymenil som za origo Glock tríciové mieridlá a povedal by som, že to je to isté v "bledoružovom". Nejak mi to ale neprekáža, pretože na všetko sa dá zvyknúť tréningom a okrem toho, z nejakého dôvodu najpresnejšie strieľam keď si vedome mieridlá vôbec nevšímam :lol:
matus69
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years

Príspevok od používateľa matus69 »

mam presne to iste ako autor threadu - keby som mieril tak, aby horna hrana muchy bola s hornou hranou cielnika zarovno, tak podstrelujem.
cize mierim tak by som mal cely biely bod muchy v strede cielnika a tak to striela spravne.
Blade
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa Blade »

Tak ja som ďalší čo to má tak isto. Nie je to tým, že kovový cieľnik je o niečo vyšší ako plastový?
eager_nightingale

Príspevok od používateľa eager_nightingale »

Treba si na to zvyknut.
bus driver
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

To Kolsky : ak si si nie isty potrebnou vyskou cielnika, ktoru potrebujes, kup si toto : http://www.glockparts.com/Detail.aspx?PROD=7178&CAT=742

Nie je to sice mikrometricky cielnik, ale je cvakaci.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

matus69 napísal:cize mierim tak by som mal cely biely bod muchy v strede cielnika a tak to striela spravne.
Nebolo by lepšie upraviť muchu/cieľnik, aby to bolo tak ako má byť?
Lebo to čo píšeš nie je imho moc dobrý návyk.
matus69
častý prispievateľ

vies poradit ako? vdaka
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Normalne z muchy zobrat pilnikom , popravde neviem ako dobre sa upravuje plastova mucha, ale na ocelovych je to uplne bezna prax.

Strielanim na biele bodky si budujes zly navyk a nieje nic horsie ako si nieco vzit nespravne. Oducit sa vzity zlozvyk je niekolkonasobne tazsie, nez sa to naucit spravne. hovorim z vlastnej skusenosti, uz cca 2 mesiace bojujem s prilisnym vystieranim ruk a stale je to tak 50%-tne ... a to s tym bojujem za pomoci 15-20 tich suchych a ostrych treningov mesacne.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

cubitko napísal:Normalne z muchy zobrat pilnikom ...
Neviem, ako je tam spravená biela bodka, ale v takom prípade sa musíš zbaviť aj tej zvyšnej "trištvrtebodky" a
- buď iba začierniť celú muchu
- alebo na začiernenej muche spraviť novú menšiu bielu bodku :D
matus69
častý prispievateľ

cubitko napísal: Strielanim na biele bodky si budujes zly navyk
mozem sa spytat preco?
Aj ked teraz z kovovej muchy zrezem vrsok, ajtak budem mat pred ocami bielu bodku v ucku mieridla (zmena bude ta, ze mieridla budu v rovnakej vyske ako mucha).
A v dohladnej dobe budu mieridla vymenene za triciove - a v noci vtedy niet vidiet nic ine, len bodky.

Z vasich odpovedi mam skor pocit, ze je nespravne navyknut si mat vrch muchy vyssie ako mieridla, co mi dava zmysel (napr chytim 58 a tam musi byt mucha zarovno mieridla). Nezdaju sa mi, ze je problem sustredenit sa na biele bodky - preto takato otazka.
Rad sa necham poucit, ale potrebujem vediet preco je to tak.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"