Plynova pistol

Plynové pištole, expanzné pištole, plynové náboje
eager_cray

Príspevok od používateľa eager_cray »

Niekto sa tu minule pýtal ako je to s chodením s plynovkou do Chorvátska. Je to presne ako na Slovensku. Podľa chorvátskeho zákona z roku 1997 je plynovka povolená od 18 rokov. Ak tomu rozumiete, tu je znenie:

ZAKON O ORUŽJU

(N.N. 46/97, pročišćeni tekst)

4. Oružje u slobodnoj nabavci i bez obveze
prijavljivanja

Članak 35.

Građani stariji od 18 godina mogu bez odobrenja i prijave nabaviti:

1) zračno, plinsko i oružje za signalizaciju, lukove, samostrele sa silom natega manjom od 45 kg (100 funti), sprejeve koji raspršuju neškodljive nadražljive tvari, naprave namijenjene spašavanju, naprave za ubijanje stoke i druge slične naprave namijenjene za industrijske ili tehničke svrhe, ako su prokušani u skladu s propisima;

2) oružja koja se nabavljaju i drže kao suveniri i reprodukcije oružja koje služe u dekorativne svrhe iz kojih se ne može ispaljivati streljivo ili ih se ne može preinačiti za ispaljivanje streljiva;

3) imitacije oružja i predmeti namijenjeni igri iz kojih se mogu ispaljivati samo streljiva koja ne postižu veću kinetičku energiju od 0,5 džula, čepovi koji uzrokuju prasak i tomu slično;

4) podvodne puške i drugi predmeti koji snagom opruge, napete gume ili stlačenog plina izbacuju osti ili harpun koji su isključivo namijenjeni ribolovu (podvodno oružje).
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

Walther007
paradicka,dik za info
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Walther007: A nevies, ako je to v Chorvatsku s teleskopom?

(admin, sorry za OT)
friendly_banach

Príspevok od používateľa friendly_banach »

Tak som kúpil tú P22 a musím uznať že je to fakt šikovná zbraň. Malá, lahučká a dobre sa drží. Dúfam že ju nebudem musiet nikdy použiť ale ak by už nedajbože k takej situácii došlo tak aspoň viem že mám po ruke kvalitnú zbraň na ktorú sa môžem spoľahnúť.
eager_cray

Predpokladám, že budeš maximálne spokojný... Ja ju mám a nikdy s ňou neboli žiadne problémy. Mám aj berettu 85, ale tá začala praskať pod hlavňou a neraz sa mi aj zasekla. Najnovšie prestala prebíjať a ihla urobila asi 2mm dierku do kohútika, takže ani ten už nefunguje:(
Ale Walther, to je iná káva: o polovicu ľahší, menší, dobre sa nosí, lepšie je zaistený proti náhodným výstrelom. Veď to tu už bolo popísané...
Fakt fajn
eager_cray

yarco napísal:Walther007: A nevies, ako je to v Chorvatsku s teleskopom?

(admin, sorry za OT)
Teleskop sa podľa chorvátskych zákonov chápe ako chladná zbraň, určená na útok, a nie na sebaobranu. Nosenie je zakázané.
eager_cray

V Chorvátsku si hlavne treba dávať bacha na vyskakovacie nožíky, boxery a vrhacie hviezdičky. Tie sa nesmú ani vyrábať, ani nosiť, ani prevážať, jednoducho prúser by bol mať pri sebe niečo také...
A hranicu na zbroják posunuli z 18 na 21 rokov, pokuty sa zvýšili z 3000 Sk na 50 000 Sk (minimálna sadzba).
Naposledy upravil/-a eager_cray v 20 Mar 2008, 13:56, upravené celkom 1 krát.
eager_cray

SnipE_88 napísal:no ibaze ja to chcem len vyskusat ze ako to funguje.... ale tak ked zozeniem par kamosov ktory by tiez chceli tie 120ky tak sa zlozime aj na postovne lebo som prisiel o pracu takze niesom zrovna pri peniazoch...
hmmmm...
ja som nechtiac z asi troch metrov strelil frajerku so 120 mg nonivamid:(
JA som strielal, ona to nakrucala na kameru, stala z boku a vietor ten plyn sfukol na nu...
Vysledok: dokopy nic. Asi 10 minut jej slzili oci. To bolo vsetko. Ziadny kasel ani dusenie. Pri cisteni pistole som sa dotkol nosa... boli tam nejake sople, ale nic moc.
Používateľov profilový obrázok
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

To SnipE_88 :
AK mas rad zbrane a nemas pracu skus kliknut na www.grandpower.eu potrebuju teraz ludi do montaze zbrani.
inspiring_haibt

Príspevok od používateľa inspiring_haibt »

dakujem pani ale odvtedy sa veci zmenili a teraz uz mam pracu :-) kym este vladzem budem robit to co robim a ked uz nebudem vladat ohliadnem sa po niecom takom...
elegant_feynman

Príspevok od používateľa elegant_feynman »

Walther007 napísal:hmmmm...
JA som strielal, ona to nakrucala na kameru, stala z boku a vietor ten plyn sfukol na nu...
Vysledok: dokopy nic. Asi 10 minut jej slzili oci. To bolo vsetko. Ziadny kasel ani dusenie. Pri cisteni pistole som sa dotkol nosa... boli tam nejake sople, ale nic moc.
Človeče je rozdiel streliť niekomu do tváre Nonivamid a je rozdiel, keď ti mizivé percento rozptýlenej látky zavanie na sliznice vietor.
eager_cray

andydul napísal:
Walther007 napísal:hmmmm...
Človeče je rozdiel streliť niekomu do tváre Nonivamid a je rozdiel, keď ti mizivé percento rozptýlenej látky zavanie na sliznice vietor.
Ano, predpokladam, ze rozdiel by tam mal byt. Problem je len v tom, ze nikdy nemozes vediet, co sa stane v realnej situacii, ked budes musiet strielat... utocnika nepoprosis, aby sa ti natocil podla potreby a vetru nerozkazes. Teoreticky je mozne, ze vystrelis na utocnika a plyn nakoniec zasiahne teba a si v este vacsej riti, nez pred vystrelom.
nepovedal som, ze frajerku zasiahlo mizive percento rozptylenej latky. ten oblak mam na kamere, isiel na nu cely. pritom, v momente vystrelu vietor nefukal. zacal fukat zrazu, a ten plyn mohol sfuknut aj na mna

Edit Panzer: Necitujte, prosím, predchádzajúci príspevok! Rozťahuje a zneprehľadňuje to fórum. Ďakujem.
friendly_banach

Príspevok od používateľa friendly_banach »

Ja len dúfam že v budúcnosti neobmedzia nosenie týchto zbraní. To už by bolo fakt na hlavu, obmedziť čisto obranný prostriedok.
elegant_feynman

Príspevok od používateľa elegant_feynman »

Walther007: Teoreticky je možné všetko, ja som Nonivamid ešte naostro nepoužil, ale nezdá sa mi, že by mal mať nižší účinok ako CS, ten som použil s prekvapivo dobrým účinkom.
Samozrejme, že je iné, keď útočník dostane plnú a presne mierenú dávku do tváre ako keď ťa zasiahne rozptýlený oblak.
inspiring_haibt

Príspevok od používateľa inspiring_haibt »

tak pockat oblak vidno na kamere???? sice som videl strelbu s plynovky len par krat ale ten oblak bol vzdy takmer priesvitny...
Napísať odpoveď

Návrat na "Plynové pištole"