Snad som to zrozumitelne napisal
Strelivo 38 Special
-
eloquent_stonebraker
Nesuhlasim, ja som bral na zretel papierovy vykon a jeho prevedenie v praxi, teda tejto konkretnej laboracie v konkretnej zbrani. Nehovorim, ze take ci onake strelivo je na to a to lepsie ci horsie, kazdy nech si odnesie z mnou napisaneho to co potruje a chce
Len je dobre potom to porovnavat s dalsimi laboriaciami od SB. Inak povedane ak tato laboracia je o napr 50% slabsia aspon papierovo od klasicke FMJ s kapiou ci ako to oznacuju tak o to mi slo 
-
inspiring_haslett
merhorn: Samozrejme, že s Tebou súhlasím
sám som sa presvedčil, že údaje uvedené na paieri často nesúhlasia s realitou. SB alebo Magtech. Šlo mi len o porovnávanie dvoch rozdielnych prevedení nábojov. Niet sa čo čudovať, že SW neprestrelí to čo FMJ. Ak chceš niečo prerážať, potrebuješ jednoznačne vyššiu rýchlosť a taktiež inú konštrukciu strely. Toto som mal na mysli. 
-
friendly_mclean
zdravim,
viete poradit, kde by som v BA nasiel puskara, co "poradí" s prebijankami .38 spec. ?
("kedze predat mi ich nemoze, podla zakona...")
dik
.sm.
viete poradit, kde by som v BA nasiel puskara, co "poradí" s prebijankami .38 spec. ?
("kedze predat mi ich nemoze, podla zakona...")
dik
.sm.
sumatranec:
Pod "poradi" myslis poradi s technikou prebijania alebo ze ti ich rovno preda?
Ak to prve, viac info asi najdes v sekcii "Prebíjanie nábojov".
Ak to druhe, nemal by s tym byt problem, ak ma puskar prislusnu licenciu.
Zakon nikomu (s prislusnym ZP) nezakazuje kupovat prebijane strelivo, ostatne ty ako zakaznik nie si povinny skumat, akymi technologickymi postupmi a z akych polotovarov bolo strelivo vyrobene.
Prebijance .38Sp robi napr. aj Ares Topolcany, v lete stali 7 Sk/ks, resp. 5.80 Sk/ks pri velkom odbere. Ci a za kolko ich maju v BA obchodoch, to si treba obvolat.
Pod "poradi" myslis poradi s technikou prebijania alebo ze ti ich rovno preda?
Ak to prve, viac info asi najdes v sekcii "Prebíjanie nábojov".
Ak to druhe, nemal by s tym byt problem, ak ma puskar prislusnu licenciu.
Zakon nikomu (s prislusnym ZP) nezakazuje kupovat prebijane strelivo, ostatne ty ako zakaznik nie si povinny skumat, akymi technologickymi postupmi a z akych polotovarov bolo strelivo vyrobene.
Prebijance .38Sp robi napr. aj Ares Topolcany, v lete stali 7 Sk/ks, resp. 5.80 Sk/ks pri velkom odbere. Ci a za kolko ich maju v BA obchodoch, to si treba obvolat.
Ve Střeleckém magazínu č. 2/1999 vyšel článek o ultralehkých revolverech S&W a Taurus. Kromě popisů obou revolverů obsahoval i tabulku rychlostí a energií, naměřených s náboji S&B. Měření bylo provedeno hradly Oehler 35 se třemi čidly při teplotě 0 až -1°C. Uvedené výsledky jsou průměrné z 20-ti ran každým typem nábojů z každého revolveru. Oba revolvery byly uváděny jako dvoupalcové, S&W však měl o 4 mm kratší hlaveň.
V následující tabulce jsou rychlosti střel a energie několika továrních nábojů, které jsem naměřil ze svého 2“ revolveru. Uvedené hodnoty jsou průměrné z 6-ti ran, zaokrouhlené na celá čísla.
- Prílohy
-
- 38 Special.jpg (54.79 KiB) 4016 zobrazení
-
infallible_darwin
A aký je Vás názor na takéto, prípadne podobné strelivo určené na obranu? Nosíte to niekto v revolveroch?:
http://www.hermes.sk/hornady+589/hornad ... rt.-90362/
http://www.hermes.sk/hornady+589/hornad ... rt.-90362/
Názory fóristov môžu byť rôzne, ale názor nášho zákona o zbraniach je podľa mňa dosť jednoznačný.
Čiže ak to aj niekto bežne nosí a je pri zmysloch, nebude sa tu o tom asi veľmi rozpisovať.
"§ 4
(3) Zakázaným strelivom je
b) strelivo do krátkych guľových zbraní s expanznou strelou, s výnimkou ich použitia na športové účely, "
Čiže ak to aj niekto bežne nosí a je pri zmysloch, nebude sa tu o tom asi veľmi rozpisovať.
"§ 4
(3) Zakázaným strelivom je
b) strelivo do krátkych guľových zbraní s expanznou strelou, s výnimkou ich použitia na športové účely, "
-
bujny
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 13 years 6 months
- Kontaktovať používateľa:
Blut: XTP legálne nepoužiješ ako ti už Yarco napísal. Zožeň si FTX http://www.hornady.com/store/38-Special ... ense-lite/ spraví to rovnakú robotu a je to legal.
-
Wildcat_Hendrix
- prispievateľ
- Dátum registrácie: 17 years 8 months
critical defense mozno nosit?! odkedy?
Vyplnená dutina už nie je dutina. 
-
Wildcat_Hendrix
- prispievateľ
No nie som si isty..vieme toto tvrdenie nejako podlozit?:)
skôr ako začneš viesť diskusie, prečítaj si fórum. Napr. tu:
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?f=8&t=7107
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?f=8&t=7107
Podobne aj Ruagy, boli oznacene za strelivo s riadenou deformaciu, kde je stred vyplneny kuskom olova, ktory sa pri dopade strely zasuva a strela zvacsuje priemer. Celkovo si myslim, ze sa JHP zakazuju najma preto, ze niektore JHP sa pri deformacii delia a ulomky sa potom lekarom tazko hladaju.
-
Wildcat_Hendrix
- prispievateľ
Tompek: dik..