Vyhlásenie tendra

Používateľov profilový obrázok
NASTY
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NASTY »

ten tender už má dávno jasného víťaza
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Koho?
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

vrámci chodbových rečí áno. Ale vo finále musí vyhlasovateľ vyhodnotiť kto ako obstál a prečo . Takže Glock to ešte v kapse nemá. Aj ked už možno niake to neofic.ubezpečenie asi dostal...

Ako som písal vyššie, nebude to rychlovka.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Všetci ste si strašne istý Glockom, ale okrem neho a K100 sú v hre ešte dvaja výrobcovia a nevieme aké podmienky predložili oni. :)
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Zoidberg37: a ktorí? Prečítal som si podmienky a zistil som, že tie tri veľkosti pištolí musia mať okrem rámu, záveru a hlavne všetky diely zameniteľné, t.j. logicky musí ísť o tri veľkostné varianty tej istej zbrane. Ak sa nemýlim, toto nespĺňa CZ, lebo nemá subkompakt so zameniteľnými dielmi. Okrem Glocku a Grand Power ma nenapadá nikto druhý, kto vyrába z tej istej pištole v danom cenovom segmente full verziu, kompakt a subkompakt s plne zameniteľnými dielmi.
Ak si uvedomíme, že z 26000 pištolí má byť kompaktov 24000, je jasné ža tá požiadavka na 500 full verzií a 1500 subkompaktov nemá racionálny základ a slúži iba na odstavenie časti súťažiteľov. A posledného vylúčili požiadavkou na vysoký obrat. Kto asi tak ostal?
inspiring_panini

Vaquero: ohľadne CZ som myslel, že tá RAMI má zameniteľné diely, ak nie tak sorry. Nezabudni ale na Lipšicovu vetu: "Ak sa do tendra prihlási iba jeden uchádzač, tender zruším", takže on presne vie že minimálne dvoch tam mať bude a je to teda Glock plus niekto. Neviem teda či CZ, ale HS môže ísť do tendra hneď s dvoma modelovými radami a to:

HS subcompact
HS service
HS tactical
a
XDM compact (označovaný u nás ako subcompact)
XDM 3,8 (u nás označovaný ako compact)
XDM 4,5
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

just my two cents

Pride mi smutne, ze niekto nadstavuje takto nevhodne tender. Co tym myslim. Kvoli par stovkam subkompaktov a full size zbrani nadstavit tender tak, aby do nakupu desiatok tisic zbrani nemohli vstupit skutocne casom prevereni TOP vyrobcovia sluzobnych zbrani ako napriklad Heckler&Koch, Beretta, SIG a pod. je podla mna nevhodne a na skodu hlavne policii samotnej.

Neriesim ci sa to stalo neznalostou problematiky, alebo to bolo umysel. V kazdom pripade to pre mna ako cloveka co mu preslo rukami x zbrani znamena, ze pravdepodobnost vyberu skutocne najvhodnejsej zbrane sa minimalizovala.

Glock ako taky nie je ziadna slava, je to spotrebny lowcost s prijatelnou mierou spolahlivosti (myslim tie do III. gen) a je len jeden z mnohych. Mne osobne vyvstava otazka, na aku dlhu dobu je to prezbrojenie posledne, a teda ci skutocne cena ma byt tym hlavnym kriteriom.

Samozrejme z pohladu danoveho poplatnika su tu este ine zasadne skutocnosti. Nie som si isty, ci si nasa relativne chudobna krajina moze este stale dovolovat pustat zisky plosne za hranice. Vsetok "vyvar" z prace, ktora sa na SVK urobi ide do zahranicia cez nadnarodne konglomeraty. Tu ostava len to, co sa uz odlifrovat von neda. (nemecki poradci SPP vedia o com tocim :o).

Toto ale policajt ktory potrebuje pouzit zbran riesit nemoze. Takze ja len dufam, ze zbrane ktore sa nakoniec nakupia budu policii vo vsetkych ohladocvh plne vyhovovat a ze ich ja ako danovy poplatnik na naslednom zmluvnom servise 4x nepreplatim.
inspiring_nobel

Príspevok od používateľa inspiring_nobel »

gewehr, tu nejde o vhodnost zbrane, nejde o potreby policie, ..., tu ide o prachy.
Kuro
expert
Registered for: 22 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kuro »

Zoidberg
Je XD zavedene minimalne v 2 členských krajinách NATO :D

má jeho subkompakt rozmery dlžka 150 -168 mm :)
a hrubku 28-33mm ?
Naposledy upravil/-a Kuro v 06 Jún 2011, 20:42, upravené celkom 1 krát.
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

1. neviem;
2. ano.
inspiring_panini

Kuro: až tak dopodrobna tie podmienky nepoznám, tak prepáč ak je teda HS z kola von. Napriek tomu mám pocit, že reaguješ zbytočne agresívne aj na ľudí ktorí sú na tvojej strane (aspoň tak usudzujem zo štýlu tvojho príspevku a množstvu otáznikov čo si použil).
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

súdruh minister sa nechal počuť, že ak sa do súťaže prihlási jediný uchádzač, súťaž zruší.

Neviem prečo, ale mám taký feeling, že sa do súťaže prihlásia 2 obchodné firmy s jedným produktom nemenovanej rakúskej zbrojovky
Kuro
expert
Kontaktovať používateľa:

Starký, Prepáč, ak to na teba posobi agresívne. nič také nebolo v úmysle :-)

Zoidberg37 napísal:Kuro: až tak dopodrobna tie podmienky nepoznám, tak prepáč ak je teda HS z kola von. Napriek tomu mám pocit, že reaguješ zbytočne agresívne aj na ľudí ktorí sú na tvojej strane (aspoň tak usudzujem zo štýlu tvojho príspevku a množstvu otáznikov čo si použil).
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Kuro: len si pekne nabrús lakte a vypláchni žalúdok- určite ťa ešte bude v dohladnej dobe dosť napínať z vecí, čo ťa postretnú vrámci tendra :wink:
Kuro
expert
Kontaktovať používateľa:

2 - nema. celkova dlžka je 171,45 :P
Respektíve podla Europskych údajov 177...

[quote="dirty.harry"]
1. neviem;
2. ano
Naposledy upravil/-a Kuro v 06 Jún 2011, 20:52, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"