Vyhlásenie tendra
-
inspiring_panini
Zoidberg37: a ktorí? Prečítal som si podmienky a zistil som, že tie tri veľkosti pištolí musia mať okrem rámu, záveru a hlavne všetky diely zameniteľné, t.j. logicky musí ísť o tri veľkostné varianty tej istej zbrane. Ak sa nemýlim, toto nespĺňa CZ, lebo nemá subkompakt so zameniteľnými dielmi. Okrem Glocku a Grand Power ma nenapadá nikto druhý, kto vyrába z tej istej pištole v danom cenovom segmente full verziu, kompakt a subkompakt s plne zameniteľnými dielmi.
Ak si uvedomíme, že z 26000 pištolí má byť kompaktov 24000, je jasné ža tá požiadavka na 500 full verzií a 1500 subkompaktov nemá racionálny základ a slúži iba na odstavenie časti súťažiteľov. A posledného vylúčili požiadavkou na vysoký obrat. Kto asi tak ostal?
Ak si uvedomíme, že z 26000 pištolí má byť kompaktov 24000, je jasné ža tá požiadavka na 500 full verzií a 1500 subkompaktov nemá racionálny základ a slúži iba na odstavenie časti súťažiteľov. A posledného vylúčili požiadavkou na vysoký obrat. Kto asi tak ostal?
-
inspiring_panini
Vaquero: ohľadne CZ som myslel, že tá RAMI má zameniteľné diely, ak nie tak sorry. Nezabudni ale na Lipšicovu vetu: "Ak sa do tendra prihlási iba jeden uchádzač, tender zruším", takže on presne vie že minimálne dvoch tam mať bude a je to teda Glock plus niekto. Neviem teda či CZ, ale HS môže ísť do tendra hneď s dvoma modelovými radami a to:
HS subcompact
HS service
HS tactical
a
XDM compact (označovaný u nás ako subcompact)
XDM 3,8 (u nás označovaný ako compact)
XDM 4,5
HS subcompact
HS service
HS tactical
a
XDM compact (označovaný u nás ako subcompact)
XDM 3,8 (u nás označovaný ako compact)
XDM 4,5
just my two cents
Pride mi smutne, ze niekto nadstavuje takto nevhodne tender. Co tym myslim. Kvoli par stovkam subkompaktov a full size zbrani nadstavit tender tak, aby do nakupu desiatok tisic zbrani nemohli vstupit skutocne casom prevereni TOP vyrobcovia sluzobnych zbrani ako napriklad Heckler&Koch, Beretta, SIG a pod. je podla mna nevhodne a na skodu hlavne policii samotnej.
Neriesim ci sa to stalo neznalostou problematiky, alebo to bolo umysel. V kazdom pripade to pre mna ako cloveka co mu preslo rukami x zbrani znamena, ze pravdepodobnost vyberu skutocne najvhodnejsej zbrane sa minimalizovala.
Glock ako taky nie je ziadna slava, je to spotrebny lowcost s prijatelnou mierou spolahlivosti (myslim tie do III. gen) a je len jeden z mnohych. Mne osobne vyvstava otazka, na aku dlhu dobu je to prezbrojenie posledne, a teda ci skutocne cena ma byt tym hlavnym kriteriom.
Samozrejme z pohladu danoveho poplatnika su tu este ine zasadne skutocnosti. Nie som si isty, ci si nasa relativne chudobna krajina moze este stale dovolovat pustat zisky plosne za hranice. Vsetok "vyvar" z prace, ktora sa na SVK urobi ide do zahranicia cez nadnarodne konglomeraty. Tu ostava len to, co sa uz odlifrovat von neda. (nemecki poradci SPP vedia o com tocim
).
Toto ale policajt ktory potrebuje pouzit zbran riesit nemoze. Takze ja len dufam, ze zbrane ktore sa nakoniec nakupia budu policii vo vsetkych ohladocvh plne vyhovovat a ze ich ja ako danovy poplatnik na naslednom zmluvnom servise 4x nepreplatim.
Pride mi smutne, ze niekto nadstavuje takto nevhodne tender. Co tym myslim. Kvoli par stovkam subkompaktov a full size zbrani nadstavit tender tak, aby do nakupu desiatok tisic zbrani nemohli vstupit skutocne casom prevereni TOP vyrobcovia sluzobnych zbrani ako napriklad Heckler&Koch, Beretta, SIG a pod. je podla mna nevhodne a na skodu hlavne policii samotnej.
Neriesim ci sa to stalo neznalostou problematiky, alebo to bolo umysel. V kazdom pripade to pre mna ako cloveka co mu preslo rukami x zbrani znamena, ze pravdepodobnost vyberu skutocne najvhodnejsej zbrane sa minimalizovala.
Glock ako taky nie je ziadna slava, je to spotrebny lowcost s prijatelnou mierou spolahlivosti (myslim tie do III. gen) a je len jeden z mnohych. Mne osobne vyvstava otazka, na aku dlhu dobu je to prezbrojenie posledne, a teda ci skutocne cena ma byt tym hlavnym kriteriom.
Samozrejme z pohladu danoveho poplatnika su tu este ine zasadne skutocnosti. Nie som si isty, ci si nasa relativne chudobna krajina moze este stale dovolovat pustat zisky plosne za hranice. Vsetok "vyvar" z prace, ktora sa na SVK urobi ide do zahranicia cez nadnarodne konglomeraty. Tu ostava len to, co sa uz odlifrovat von neda. (nemecki poradci SPP vedia o com tocim
Toto ale policajt ktory potrebuje pouzit zbran riesit nemoze. Takze ja len dufam, ze zbrane ktore sa nakoniec nakupia budu policii vo vsetkych ohladocvh plne vyhovovat a ze ich ja ako danovy poplatnik na naslednom zmluvnom servise 4x nepreplatim.
-
inspiring_nobel
Zoidberg
Je XD zavedene minimalne v 2 členských krajinách NATO
má jeho subkompakt rozmery dlžka 150 -168 mm
a hrubku 28-33mm ?
Je XD zavedene minimalne v 2 členských krajinách NATO
má jeho subkompakt rozmery dlžka 150 -168 mm
a hrubku 28-33mm ?
Naposledy upravil/-a Kuro v 06 Jún 2011, 20:42, upravené celkom 1 krát.
- dirty.harry
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 8 months
-
inspiring_panini
-
inspiring_liskov
Starký, Prepáč, ak to na teba posobi agresívne. nič také nebolo v úmysle 
Zoidberg37 napísal:Kuro: až tak dopodrobna tie podmienky nepoznám, tak prepáč ak je teda HS z kola von. Napriek tomu mám pocit, že reaguješ zbytočne agresívne aj na ľudí ktorí sú na tvojej strane (aspoň tak usudzujem zo štýlu tvojho príspevku a množstvu otáznikov čo si použil).
2 - nema. celkova dlžka je 171,45 
Respektíve podla Europskych údajov 177...
[quote="dirty.harry"]
1. neviem;
2. ano
Respektíve podla Europskych údajov 177...
[quote="dirty.harry"]
1. neviem;
2. ano
Naposledy upravil/-a Kuro v 06 Jún 2011, 20:52, upravené celkom 1 krát.