staci pripojit statistiku kriminality za rok 2010 a jej objasnenost... hlavne v BA by potom A-cka mali davat aj tomu co nechceJean napísal:to miro1: ja som na A žiadne čestné vyhlásenie nedával, tak isto ani na F.
Hlavné je aby žiadateľ splnil túto podmienku: h) v konaní o vydanie zbrojného preukazu preukázala potrebu držať alebo nosiť zbraň a strelivo.
Problém ale je že nikde nie je predpísané akým spôsobom. Preto každý chce niečo iné.
Problem s odovodnenim ZP - B
-
inspiring_proskuriakova
zastávam názor, že pre spoločnosť sú nebezpečnejší jedinci s nelegálnymi zbraňami ako legálny držitelia zbrane.
Preto by som určite nebránil väčšej ozbrojenosti obyvateľstva- nakoľko by si každý vlastník zbrane uvedomil akú veľkú zodpovednosť na seba berie a tak aj na neho bude nazerané v prípade prúseru. Totiž každý držiteľ zbrane v prípade incidentu so zbraňou dostáva označenie "nebezpečný-ozbrojený"
A preto verím, že držitel legálnej zbrane je aj preto zodpovednejší pri svojom konaní. Kdežto u ludí s černotami čakajte všetko a Polícia musí doslova čarovať, aby niečo objasnila.
Preto by som určite nebránil väčšej ozbrojenosti obyvateľstva- nakoľko by si každý vlastník zbrane uvedomil akú veľkú zodpovednosť na seba berie a tak aj na neho bude nazerané v prípade prúseru. Totiž každý držiteľ zbrane v prípade incidentu so zbraňou dostáva označenie "nebezpečný-ozbrojený"
A preto verím, že držitel legálnej zbrane je aj preto zodpovednejší pri svojom konaní. Kdežto u ludí s černotami čakajte všetko a Polícia musí doslova čarovať, aby niečo objasnila.
-
inspiring_black
moja pomerne cerstva skusenost pri podavani ziadosti o vydanie sk.A - maj svoje dovody uz vopred premyslene /t.j.ziadne hapkanie a improvizacia/ odovodni si to pisomne v prilohe ziadosti - je dobre do toho zakompovat vyslovene aj odvolavku na zakon, spravaj sa normalne a slusne a hlavne "nehladaj nejaky univerzalny dovod", ale pohni rozumom..
ja som tiez pohol a ziadost mi zobrali bez nejakych mimoriadnych prietahov,je milion situacii kedy tu zbran mozes potrebovat, vyber si taku ktoru vies ty v ramci svojich moznosti najlepsie zdovodnit a spis to na A4.
samozrejme ze najprv som obdrzal na policii info ze ked nie som podnikatel, nikto ma nenapadol atd. tak nemam narok - to ti povedia automaticky a na to musis byt uz VOPRED pripraveny so svojimi protiargumentami..
drzim palce..
ja som tiez pohol a ziadost mi zobrali bez nejakych mimoriadnych prietahov,je milion situacii kedy tu zbran mozes potrebovat, vyber si taku ktoru vies ty v ramci svojich moznosti najlepsie zdovodnit a spis to na A4.
samozrejme ze najprv som obdrzal na policii info ze ked nie som podnikatel, nikto ma nenapadol atd. tak nemam narok - to ti povedia automaticky a na to musis byt uz VOPRED pripraveny so svojimi protiargumentami..
drzim palce..
Naposledy upravil/-a inspiring_black v 29 Nov 2011, 14:26, upravené celkom 1 krát.
Samotná existencia viacerých skupín ZP nemá žiadne rozumné opodstatnenie a je to iba byrokratické onanovanie. Podstata je predsa v tom, že si žiadateľ chce kúpiť ostrý kvér, všetko ostatné je omáčka. Je mi úplne šumafuk, na aký legálny účel ho chce, to nech si interne riešia poľovníci, zamestnávatelia, športovci, zberatelia alebo hoci aj klub filatelistov. Mal by byť iba jeden doklad bez určenia účelu.
-
Wildcat_Hendrix
- prispievateľ
- Dátum registrácie: 17 years 8 months
Plny suhlas. Ked ma niekto ZP je nelogicke vytvarat ZP skupiny. Naco a komu?? Bol by som rad keby sa zrusili.Vaquero napísal:Samotná existencia viacerých skupín ZP nemá žiadne rozumné opodstatnenie a je to iba byrokratické onanovanie. Podstata je predsa v tom, že si žiadateľ chce kúpiť ostrý kvér, všetko ostatné je omáčka. Je mi úplne šumafuk, na aký legálny účel ho chce, to nech si interne riešia poľovníci, zamestnávatelia, športovci, zberatelia alebo hoci aj klub filatelistov. Mal by byť iba jeden doklad bez určenia účelu.
edit Panzer: dodržiavaj, prosím, pravidlá fóra:
9.) Necitujte príspevok, ktorý bezprostredne predchádza vášmu. Zbytočne to zneprehľadňuje fórum. V opačnom prípade príspevok citujte. Ak je dlhý, nechajte začiatok a koniec citátu a vymažte jeho jadro tak, aby sa dalo určiť, na ktorý z predchádzajúcich príspevkov reagujete a zároveň sa neplytvalo miestom.
-
friendly_maxwell
Ked je uz po vsetkom tak napisem co sa dialo.
Po vyzve na doplnenie som prisiel na oddelenie a skrtol som si skupinu B zo svojej ziadosti.
Namiesto nej som si pridal do ziadosti skupinu A
Isiel som domov a napisal som odpoved na tu vyzvu. Ta obsahovala zdovodnenie potreby nosit zbran a strelivo a poslal som to postou (opakujem, ze nie som zivnostnik ani ma nik nenapadol).
Prisiel som na skusku, spravil som skusku a dnes sa uz tesim zo ZP (A,E,F)
Musim povedat, ze pristup policajtov bol dobry a nikto nerobil priamo ziadne problemy. Ono zrejme asi inak vnimaju skupinu B a A nez sa vnima tu na fore. Mam za to, ze tu sa Becko vnima ako podmnozina Acka. Ale oni to zrejme vidia trochu inak a to bol v podstate zdroj problemu.
Na zaver.
Chcem sa podakovat ludom na tomto fore. Pretoze forum uz sledujem okolo jedneho roka a dozvedel som sa tu mnoho dobrych informacii, ktore mi pomohli.
Po vyzve na doplnenie som prisiel na oddelenie a skrtol som si skupinu B zo svojej ziadosti.
Namiesto nej som si pridal do ziadosti skupinu A
Isiel som domov a napisal som odpoved na tu vyzvu. Ta obsahovala zdovodnenie potreby nosit zbran a strelivo a poslal som to postou (opakujem, ze nie som zivnostnik ani ma nik nenapadol).
Prisiel som na skusku, spravil som skusku a dnes sa uz tesim zo ZP (A,E,F)
Musim povedat, ze pristup policajtov bol dobry a nikto nerobil priamo ziadne problemy. Ono zrejme asi inak vnimaju skupinu B a A nez sa vnima tu na fore. Mam za to, ze tu sa Becko vnima ako podmnozina Acka. Ale oni to zrejme vidia trochu inak a to bol v podstate zdroj problemu.
Na zaver.
Chcem sa podakovat ludom na tomto fore. Pretoze forum uz sledujem okolo jedneho roka a dozvedel som sa tu mnoho dobrych informacii, ktore mi pomohli.
Ono čisto technicky B-čko je len podmnožina A-čka. Ak máš A, môžeš robiť všetko, k čomu ťa oprávňuje B-čko. Opačne to samozrejme neplatí, ani pri žiadnych iných dvoch skupinách ZP také niečo neplatí.Svarog napísal:Mam za to, ze tu sa Becko vnima ako podmnozina Acka.
To, že si to PZ v rôznych okresoch vysvetľuje rôzne a berie B-čko napr. ako povinnú prípravku na A-čko či ako privilégium pre vyvolených, to už je iný príbeh.
ad "pristup policajtov bol dobry" - už to tu bolo viackrát spomenuté - tí chytrejší z policajtov majú dobrý čuch na to, ktorý žiadateľ je v problematike zorientovaný a odhodlaný a ktorý len tak tápe. Podľa toho k nemu často aj pristupujú.
Palec hore za to "skrtol som si skupinu B zo svojej ziadosti". Keby takýto prístup mala väčšina žiadateľov o čokoľvek, vyzeralo by to v tomto štáte trocha inak. Nech ti AEF dobre slúži!
-
inspiring_colden
Pekne ti to vyslo, gratulujem. Tiez sa chystam na B, E ale po precitani tejto temy ste ma inspirovali skusit A. Neviete dakto ako sa spravaju na ORPZ v Martine ( pri plavarni ) ? Aspon zhruba co od nich ocakavat. Samozrejme sa chystam studovat vsetko co len bude mozne. Uz som nahromadil potrebnu literaturu a zacal. Precital som aj hromadu informacii na tejto stranke a aj co sa tyka psychotestov. Tych bojim uplne najmenej resp. nebojim vobec. Ide len teda o tu cast s objektivitou na roznych oddeleliach. Takze ako je to v MT ?
-
friendly_maxwell
-
inspiring_colden