Glock a nosenie náboja v komore
-
inspiring_swanson
martinr: a este moze na teba padnut meteorit a ty pritom tak nestastne padnes, ze vyprazdnis cely zasobnik smerom na nevinne obete
podla mna sa oplati nosit v komore - je jedno ci glock, HK, sig, 1911. nevyhoda prameniaca z toho ze nebudes moct pohotovo pouzit zbran ked ju budes potrebovat aby strielala, je vacsia ako nevyhoda ze nechcene vystrelis.
povies si: sak rychlo nabijem a este sa aj zlakne obtahovaneho zaveru. A co ked mas zlomenu ruku? Alebo v jednej ruke zachranujes svoje dieta? vtedy sa ti prazdna komora neoplati
podla mna sa oplati nosit v komore - je jedno ci glock, HK, sig, 1911. nevyhoda prameniaca z toho ze nebudes moct pohotovo pouzit zbran ked ju budes potrebovat aby strielala, je vacsia ako nevyhoda ze nechcene vystrelis.
povies si: sak rychlo nabijem a este sa aj zlakne obtahovaneho zaveru. A co ked mas zlomenu ruku? Alebo v jednej ruke zachranujes svoje dieta? vtedy sa ti prazdna komora neoplati
martinr: pre ucely statistiky by si sa na kameru mohol nechat 100x kopnut do solaru, hrozne rad by som vedel, kolkokrat sa ti vyhrnie tricko, kludne aj paralyzery a slzaky naskusaj.
tvoja analogia s kuklacom je uplne mylna. kuklac ma na sebe platy, za chrbtom zohraty tim, moment prekvapenia a mentalne je pripraveny na to, kam sa ide.
ja som sam, bez platov, iniciativa je na strane utocnika, idem unaveny domov z prace a mentalne som nastaveny na rezen z nedelneho obeda.
o nasich zakonoch sa nebav, lebo to co si napisal je blbost.
hrkanie zaverom, este teraz sa smejem. videl som video, kde dokazali, ze zvuk dokonca aj pumpovacej brokovnice nesposobuje povolovanie zvieracov. ale ked to chces skusat na ostro...
tvoja analogia s kuklacom je uplne mylna. kuklac ma na sebe platy, za chrbtom zohraty tim, moment prekvapenia a mentalne je pripraveny na to, kam sa ide.
ja som sam, bez platov, iniciativa je na strane utocnika, idem unaveny domov z prace a mentalne som nastaveny na rezen z nedelneho obeda.
o nasich zakonoch sa nebav, lebo to co si napisal je blbost.
hrkanie zaverom, este teraz sa smejem. videl som video, kde dokazali, ze zvuk dokonca aj pumpovacej brokovnice nesposobuje povolovanie zvieracov. ale ked to chces skusat na ostro...
-
inspiring_panini
-
inspiring_franklin
No ved ja nie som proti, vsak "A" to dovoluje. Aby ma tu niekto neukamenoval. Pisem za seba. Keby som byval v Bratislavskom pentagone, alebo na Luniku IX. mozno by som zmenil nazor.Lukee1811 napísal:podla mna sa oplati nosit v komore - je jedno ci glock, HK, sig, 1911. nevyhoda prameniaca z toho ze nebudes moct pohotovo pouzit zbran ked ju budes potrebovat aby strielala, je vacsia ako nevyhoda ze nechcene vystrelis.
Toho, ze nechcene vystrelim, sa nebojim. Ak uz, tak to bude chcene.
Ale za 15 ci 16 rokov co mam tiez nosenie som sa nikdy do takej situacie nedostal. Aj ked uz parkrat mi nebolo jedno, furt bol cas. A to nie, ze som sedel doma, flakal som sa sluzobne po celom slovensku, Presov, Blava, Zilina, R. Sobota, dnami i nocami, sem tam zajdeme aj do hory, ci uz spolu s family, alebo len ja vybehnem prebehnut sa so psom.
Zozaciatku ma to tiez obcas napadlo naladovat do rury "pre istotu", ale rychlo ma to preslo, nikdy nakoniec nebol dovod, okrem par vynimiek, napr. vo V. Tatrach na ture v lese, bolo take obdobie, kedy medvedice tlapkali po pleci ludi na zastavkach.
Skor boli situacie, kedy by som asi mal problem, ak by som mal nabite napr. v Ziline sa mi stalo, krcma, my s kolegom vzadu v miestnosti, zrazu humbuk, vresk a vo dverach stoji chlap v ciernom s kuklou na hlave a v rukach pumpovacia brokovnica. Z toho sa neskor vyklula policajna razia, tu jeho malicku nalepku policia nad vreckom som si vsimol az o chvilku neskor, par ludi presacovali, zhodou okolnosti aj mna a dobru pol hodinu v debatnom kruzku okolo stola nakukovali do papierov a do pistole ci nemam nabite. 2x po mne divne stekal v Martine sluzobny pes ŽP ked sa prechadzali vo vlaku. V buse by tiez nemalo byt nabite, co si neviem predstavit, teoreticky manglovat zelezom zakazdym po nastupeni/vystupeni, ludia by pre to asi nemali pochopenie.
Neboj, tolko adrenalinu najdes. To by ti ju musel granat urvat v lakti.A co ked mas zlomenu ruku?
Co si spominam,, tak 2-3x uz pomohlo. Z toho raz na dvojicu rotvajlerov, ktori si to, ze ma zozeru potom nejako na poslednu chvilu rozmysleli.hrkanie zaverom, este teraz sa smejem.
-
inspiring_swanson
ved ja na teba neutocim. Ak je tvoj nazor taky, ako ho prezentujes v poslednemo prispevku, tak v pohode. Mne to ale vyzeralo tak, ze rezervujes pravo nosit v komore len kuklacom, co je nazorovy prud blizky anti-gun lobby. Ak nenosis v komore a si s tym stastny, som aj ja za teba stastny.
Ale co sa tyka kuklacov - co ma fakt ze nosis alebo nenosis v komore spolocny s tym ze prijde razia? Akoze tak sa zlaknes ze tasis a zastrelis ho? Ma to dva problemy: 1. oni sa musia ohlasit pri vstupe 2. asi by ta skor odpraskli oni, ak by videli tvoju buchacku. a Inak ak mas Acko tak nemaju mat oni co problem s tym ci ty mas v komore - musis ich na to upozornit, to ano, aj mozu ziadat aby si to vybil, pripadne ti ju pocas zakroku odobrat.
To hrkanie zaverom: to su teda megamudre psy
. A ako uz zoid podotkol - ak by ti lietali dobre naboje z pistole, tak by si sa akurat tak okradal o municiu zbytocne
Ale co sa tyka kuklacov - co ma fakt ze nosis alebo nenosis v komore spolocny s tym ze prijde razia? Akoze tak sa zlaknes ze tasis a zastrelis ho? Ma to dva problemy: 1. oni sa musia ohlasit pri vstupe 2. asi by ta skor odpraskli oni, ak by videli tvoju buchacku. a Inak ak mas Acko tak nemaju mat oni co problem s tym ci ty mas v komore - musis ich na to upozornit, to ano, aj mozu ziadat aby si to vybil, pripadne ti ju pocas zakroku odobrat.
To hrkanie zaverom: to su teda megamudre psy
Zoidberg37
To bolo len ironizovanie,lebo to obtahovanie ako odstrasujuci manever nepovazujem za ucinne. Ale inak,ked si kuknes Izraelcanov,tak ti obtahuju aj pri taktickom prebijani,aj ked maju naboj v komore z predchadzajuceho zasobnika. Ja osobne sa ale so sposobom tas,obtiahni,strielaj nestotoznujem.
To bolo len ironizovanie,lebo to obtahovanie ako odstrasujuci manever nepovazujem za ucinne. Ale inak,ked si kuknes Izraelcanov,tak ti obtahuju aj pri taktickom prebijani,aj ked maju naboj v komore z predchadzajuceho zasobnika. Ja osobne sa ale so sposobom tas,obtiahni,strielaj nestotoznujem.
-
inspiring_franklin
To nemalo asi s tym, za nimi prisli hned policajti v uniformach, zhodli sa, ze som na verejnom priestranstve a nemal by som mat nabite, mal som hlavu na stole, len tak bokom som tu debatu zacul. Ohlasili to samozrejme niekde vpredu - va vaa vaa, nerozumel som co kricia, predpokladal som, ze sa tam strhla krcmova bitka.Lukee1811 napísal: co ma fakt ze nosis alebo nenosis v komore spolocny s tym ze prijde razia? Akoze tak sa zlaknes ze tasis a zastrelis ho? Ma to dva problemy: 1. oni sa musia ohlasit pri vstupe 2. asi by ta skor odpraskli oni
Zlaknes .. ani nie, prve co ma napadlo ked som uvidel tu brokovnicu bolo prevratit stol, ak by nemal 16-ku brenek, tak trochu by to pomohlo a druha vec co ma napadlo ockom zistit ci ma okno mreze, ze ked hodim salto do skla
Kebyze som typ rychlotasiaci pistolnik, tak veru neviem ako by to skoncilo. Minimalne by ma rozkopali.
To bolo skoro rano, ked som slapal do roboty zjavili sa vedla mna, cerkotanie zeleza im asi prerusilo myslienkove pochody. A o chvilu za nimi dobehla z tmy aj ich majitelka. Take som mal nervy, ani do pi.. som ju nestihol poslat.to su teda megamudre psy
-
inspiring_swanson
to je aka hlupost ze nesmies mat nabite na verejnosti? a kde inde? tvoje pravo nanosenie zbrane praveze mozu obmedzovat ked uz tak (a aj s tym nesuhlasim) na sukromnych pozemkoch ich majitelia
ved ZP (sk. A) je verejna listina ktora ta opravnuje na uzemi SR nosit kratku nabitu zbran.
Busy a vlaky su verejne, takze tam budem nosit aj nadalej. Jedina vynimka su vladne budovy/sudy kde z bezpecnostneho hladiska je zaujem na tom aby ludia zbrane nenosili
ved ZP (sk. A) je verejna listina ktora ta opravnuje na uzemi SR nosit kratku nabitu zbran.
Busy a vlaky su verejne, takze tam budem nosit aj nadalej. Jedina vynimka su vladne budovy/sudy kde z bezpecnostneho hladiska je zaujem na tom aby ludia zbrane nenosili
Prepravovat zbrane vo vlaku a buse sa musia nenabite. Na skuskach som mal dokonca otazku na toto. Inak s "A"ckom mozes, az na vynimky, nosit nabite z nabojom v komore. Myslim, ze o tom hovori Zakon o zbraniach a strelive uplne jasne. Opravte ma ak sa mylim.
Co satyka naboja v komore, nosim ho tam, kvalitne puzdro je vsak podmienkou. Vnutorne kozene od KM Sadlery (diky Yarco) a vonkajsie Fobus.
Co satyka naboja v komore, nosim ho tam, kvalitne puzdro je vsak podmienkou. Vnutorne kozene od KM Sadlery (diky Yarco) a vonkajsie Fobus.
-
inspiring_swanson
Ak "prepravujes zbran" tak mas asi na mysli inu sk. ZP ako Acko - napr B alebo E, nakolko ked ides v buse a mas pri sebe zbran a zaroven mas aj Acko, tak zbran neprepravujes ale ju nosis podla svojho opravnenia v skupine ZP - A.
A prepravovat zbran pri drzitelovi sk. B zbrojneho preukazu musis nenabitu tak ci tak - ci uz v buse, vlaku alebo UFO.
Uz sme sa hodne od specifik glocku vzdialili - OT
A prepravovat zbran pri drzitelovi sk. B zbrojneho preukazu musis nenabitu tak ci tak - ci uz v buse, vlaku alebo UFO.
Uz sme sa hodne od specifik glocku vzdialili - OT
-
inspiring_panini