Ako v tomto svete asi moze byt clovek len ciernobiely?
Neviem, kto "nas" cita ani ako som sa dostal do kategorie "nas". Aby bolo jasne, ja neobhajujem nosenie IN. Robim to asi v 10% pripadov v zavislosti od situacie a som si vedomy aj rizik, ktore to obnasa.
Ani si nemyslim, ze som Simo Häyhä, ale zase toto je z kontextu vytrhnute: ak niekto nebude schopny ovladat svoju zbran, je uplne jedno ci nosi IN alebo OUT, proste bude nebezpecny sam pre seba aj svoje okolie (to ci vystrelim rocne 5 ci 10 tisic na papier stale nie je meritorne).
Ak mam posudzovat ci je lepsie mat IN z pohladu pohotovosti strelby, mozem povedat len tolko ze je. Ale ako v % tento faktor, prepocitany na nejake sekundy, zavazi pri celkovej obrane, je silno zavisle od situacie. Ja sa priklanam k nazoru, ze toto je az tak malo prinosne, ze ak si pok....vim takticku pripravu (kde som, co tam robim, preco musim vobec tasit....) mozem mat aj IN aj zbran v ruke a bude mi to platne ako mrtvemu zimnik.
Debata c. 2 (o ktorej si stale myslim, ze bola povodnym zamerom tohto vlakna - vid obrazky strana 3) je o tom, ci je nosenie IN v Glocku "zdravsie" a myslim si samozrejme ze NIE JE. Ja uz nejaku skusenost so zbranou v aute mam (negativnu) a pristupujem k tomu s dost velkou rezervou. Kto do toho rizika ide, bez ohladu na to, kolko ma nastrielane, nech to proste robi (opakujem, su situacie kedy to robim tiez).
Ale ked niekto nedokaze pochopit, ze ak budem miesat hrusky s jablkami a pomiesam to cele s debatou co je principialne "lepsie", a ci som len IN alebo OUT atd. tak toto vlakno bude mat akurat tak rekordny pocet prispevkov.