1.kolo Pohár LOS-SK (Čachtice, sobota 1.9.2012)

RisoP
prispievateľ
Registered for: 19 years 8 months

Príspevok od používateľa RisoP »

revino napísal:cmk:

pokial mali vsetcia zeleneho,tak je to OK.

ja som mal modrého :-)
RisoP
prispievateľ
Registered for: 19 years 8 months

Príspevok od používateľa RisoP »

cmk

U netajne je to jasne, tam to kazdy vidi a rozhodci popise reseni situace. Nakresy nejsou ani povinne. V cechach je casto nepouzivame vubec.
U tajnych situaci je to o tom, jak poradatel pojme tajnou..
Nám bolo povedané, že situácia má byť jasne popísaná a dokonca aj s popisom riešenia. Inak rád by som sa niekedy s Vami porozpával osobne. Robil som doteraz 8 rokov IDPA na Slovensku.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

cmk napísal:Jinak si nejsem jisty, ze vsichni obstrelovali zeleneho poppera. Ale jsem si jisty, ze pri dobrem zakleknuti pro vsechny 3 moznosti existovala moznost to strilet z jednoho mista. Jen to misto v te rychlosti a stresu najit. A jak jsem psal - ja to strilel z prostredka, na popper za zelenym jsem se vyklanel a presto jsem tu situaci vyhral.
Pri dobrom zakľaknutí to možné asi bolo, ale niekto to robiť musel, niekto nie, čiže niekto bol znevýhodnený a niekto nie. Keby tam boli tie šanóny napríklad tri a je na tebe ktorý otvoríš, tak by to menilo situáciu, ale súťažiacim tie farby vyberali rozhodcovia (nevravím, že zámerne).

Že si tú situáciu vyhral - to je fajn, ale nedokazuje to nič. Keby sem prišiel nadrilovaný ICSkár a bez náboja v komore by dal rýchlejší prvý výstrel ako ja s nábojom v komore, dokáže to, že nosiť náboj mimo komory umožňuje rýchlejšie použitie zbrane? Nie, akurát to dokáže, že ten konkrétny ICSkár dokáže s nábojom out vystreliť skôr ako ja s nábojom IN. Nie je to jednoducho dobrý argument.

Opakujem, že súťaž sa mi páčila, som rád že som šiel a prídem aj nabudúce, len píšem niektoré veci ktoré by sa mohli do budúcna vyriešiť.
eager_goldberg

Príspevok od používateľa eager_goldberg »

RisoP napísal:
U netajne je to jasne, tam to kazdy vidi a rozhodci popise reseni situace. Nakresy nejsou ani povinne. V cechach je casto nepouzivame vubec.
U tajnych situaci je to o tom, jak poradatel pojme tajnou..
Nám bolo povedané, že situácia má byť jasne popísaná a dokonca aj s popisom riešenia. Inak rád by som sa niekedy s Vami porozpával osobne. Robil som doteraz 8 rokov IDPA na Slovensku.
Ono si to neodporuje.
Legenda i popis situace musi byt. Nakres byt muze, ale nemusi.
Zaroven - situace by ale sama mela vybizet k urcitemu postupu.
Priklad - chci aby strelec resil jeden terc zprava a jeden zleva od nejake zasteny. Do propozic muzu dat cokoli mezi: "reste dle pravidel LOS" az po "reste levy terc zleva a pravy zprava". Ale postaveny by to melo byt tak, aby to, ze je mam strilet z obou stran bylo vynuceno tim, jak je situace postavena (napr. tak, ze umistim neterce tak, aby z kazde strany zakryvaly jeden terc).
Takze popsana s popisem reseni ano. Obrazek volitelne. Ale postaveno tak, aby to "samo" vybizelo ke spravnemu reseni. Samozrejme z duvodu bezpecnosti to lze nekdy ohnout a neco z pravdidel nepovolit nebo naopak povolit neco nad ramec (tam, kde pravidla tohle priohnuti vyslovne povoluji). Kazde priohnuti musi byt uvedeno jak v pisemnem popisu situace, tak receno pri briefingu.

Neni problem si na dalsich zavodech, kde se potkame, pokecat.
lekar.t
občasný prispievateľ
Registered for: 13 years 7 months

Príspevok od používateľa lekar.t »

Stage 3
tu jsem po zralé úvaze upravil JÁ.

Účelem bylo aby se střelece musel přesunout v KRYTU aspoň o 50cm.
Z jednoho místa se to dalo sřelit pouze v případě že střelec vyhodnotí neterč a ZAKLEKNE-SCHOVÁ SE na druhé straně než se nachází tento neterč.

Žádné Trrrrrrr z fleku.
Mnozí si zvolili střed krytu naprosto podvědomě.
Velmi málo si přidřeplo proti neterči.

Štěstí mělo v tomto případě zanedbatelný vliv.

Osobně jsem si kolem 15:oo dal Oštiepok s chlebem s úsměvem gratis od pohledné obsluhy.

Debata za co jsem dostal procedůru je 3 dny po závodě asi trochu pozdě.

Pokud chcete pomoci nabídněte svoji POMOC.
Kritizovat umí kde kdo.

Pokud se v situaci chováte jako CHuck Noris a nastavujete hrdě hruď může se vám stát DOUBLE ALFA a VÁŠ konec.Protivník může a taky NEMUSÍ střílet jako PAMPALÍNY.

PRO SROVNÁNÍ SI ZAJEĎTE DO Zlína Gun Centrum so 27. října 2012
Zajistím náležitosti k Vaší účasti na závodu pro nenáročné nocleh na střelnici.
KDO PŘIJEDE????
Používateľov profilový obrázok
revino
prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa revino »

cmk

absolutne suhlasim s tym, ze sama situacia (rozmiestnenie tercov, netercov a prekazok) musi strelca "vybizet" k spravnemu rieseniu. teda pokial kona v ramci pravidiel a logiky. myslim si, ze cim lepsie a jednoznacnejsie postaveny stage, tym menej je nutny nejaky podrobny briefing a vysvetlovanie. :wink:
inspiring_pike

Príspevok od používateľa inspiring_pike »

revino

Nevahaj a navrhni ;-) Uz som ti pisal, ze ta radi uvitame medzi organizatormi.
revino
prispievateľ

ked ma tak radi uvidite, tak mi kludne odpis na tu PM spred niekolkych dni :wink:
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

Do buducna by som vedel pomoct s takymto stagom ak by bol zaujem si skusit http://www.youtube.com/watch?v=AwGOyZJyR5g
taktikZA
prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa taktikZA »

Naposledy upravil/-a taktikZA v 05 Sep 2012, 10:19, upravené celkom 1 krát.
revino
prispievateľ

v ZA bolo auto na 2 ci 3 sutaziach. myslilim, ze by bolo super,ak by sa nieco take urobilo opat :wink:
inspiring_austin

myslis obrys auta? ako bolo na ostatnej LOSke v za(myslim, ze sa to volalo Prepad na strelnici) alebo priamo strelba z auta zo vsetkym co k tomu patri?
revino
prispievateľ

2x bola strelba priamo z auta a raz sa auto pouzilo ako kryt.
obrysov uz bolo habadej :)
inspiring_austin

uz som dostal PM s obrazkami od taktika. tesim na opakovanie. ale nemali by sme byt diskriminacni voci motorkarom http://www.youtube.com/watch?v=pGafmXqaoc8
sorry za OT ale nemohol som si pomoct :)
revino
prispievateľ

fuuuuuuuuu ale to s tou motorkou je pekna vtakovina :lol:
vsetcia vieme, ako sa sprava motorka, ked pustis rajdy. a zas ked sa nehzybe a je na stojane,tak nebudes mat nohy na stupackach, respektive na nej asi nezotrvas dlhsie, nez je nezbytne nutne :)

ak mas moztnost poskytnut wagen, tak by to mali chalani z LOSu vyuzit. :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"