Potraviny

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
2weird2die
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

všetko čo tvoja žena vie upiecť, rôzne džemy a lekváre... čo nespravíš doma, tomu sa nedá veriť.
Snoopee
prispievateľ
Registered for: 13 years 6 months

Príspevok od používateľa Snoopee »

nie všetky Ečka sú nebezpečné a škodlivé
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Salko alebo Pikao v tube nestaci ?
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa ricinr »

snope.
Viem preto píšem že len bez nebezpečných E.

Pikao by ušlo a s tým doma pečeným tiež ovládam. Skôr som myslel v obchode na pulte. Niečo okontrolované. Lebo väčšinou čo kontrolujem je šit.
Snoopee
prispievateľ
Registered for: 13 years 6 months

Príspevok od používateľa Snoopee »

mas pravdu, to som prehliadol.
autogen
občasný prispievateľ
Registered for: 13 years 5 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa autogen »

Toto je tema ktorej som sa chvilku venoval a hladal ako to vyriesit.
Nie som skladovac, ale par bedniciek potravin sa u mna najde.Nakolko moja zena ma bezlepkovu dietu, vyber sa mi drasticky zuzil.Cestoviny su umna out, muka takisto. Verte mi najst konzervu, bez lepku da fakt robotu. A pokial uz mate tych bedniciek viac, najst nejaky rozumny sposob ako zabezpecit FIFO sklad ma tiez stalo nieco prekladania. Tak som hladal a nakoniec nasiel.
http://www.urbanstalker.eu/kategorie/je ... Dek-detail

Oslovil som dovozcu ,a bez problemov.
http://www.s-gear.cz/www-s-gear-cz/esho ... 2-Hour-Kit

Ci to naozaj vydrzi 25 rokov, odskusane nemam, ale je to dobre, zjest sa do da,balenie vzbudzuje celkom doveru...Klasicke MRE je podla mna nechutnejsie.
Bezlepkove/cca.. 1/3 az 1/2 z produkcie/, GMO-free. Jedinna nevyhoda je, ze to je fakt asi myslene ako rodinna zalezitost, tie balicky su brutalne velke, v jednom balicku su tak 4-6 porcii.

p.s.neviem ako to je na portali vnimana reklama.Post tak zamyslany nie je, ale pokial je to nepripustne, ci nevhodne, link samozrjeme odstranim...
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

autogen

Našiel som len krátku recenziu na tieto potraviny a preto ma zaujíma, či si ich aj ochutnal. Píšeš, že jesť sa to dá. K čomu by si to prirovnal?

http://postapo.cz/nutne-k-preziti/potra ... y-premium/
autogen
občasný prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Chutnal som iba jednu, cestoviny.
Samozrejme, ze som ich rozvaril , ale bolo to v pohode zjeditelne. Podla mna lepsie ako MRE, ale v podstate mne chuti aj MRE. Teda okrem chleba/ci co to je/ z MRE, ten je hnusny.
Prislo mi to neslane, ale jedol som to doma tak som dosolil. Nie je to ako MRE ale RCIR, je to evidentne urcene na nejake stabilnejsie vareni, nie vybrat z bagla a zjest to za pochodu.Varil som to 20 minut/evidente som mal menej :-)/
Proste boli to cestoviny v omacke. V restike by som asi hundral, ale ako zasoba je to podla mna v poho. Este doma mam , ked chces mozem tento tyzden uvarit a nafotit nieco ine, polievku,chili alebo tu enchiladu a zavesim foto.
Panzer
Administrátor

Super! Takú mini recenziu varenia a pocitov pri jedení produktov fy Legacy by som určite privítal nie len ja. Ich produkty nestoja málo peňazí, takže by bolo fajn počuť názor konzumenta a nerobiť si názor len podľa reklamných tirád na stránke dovozcu.
autogen
občasný prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

OK. dohoda, do konca tyzdna dodam...
Panzer
Administrátor

Fajn! Ak by si postol aj nejaké fotky, tak by to bolo úplne super.
autogen
občasný prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Takže som sa konečne dostal k uvareniu jedla z produkcie US firmy Legacy Premium ako som sľúbil. Vyskúšal som uvariť mexickú Enchiladu.

Použil som pol balíka t.j. dve porcie. Chvíľu som laboroval z množstvom vody., nakoľko amerikanska miera „cup“ mi nič nehovorila. Takže 1 liter sa rovná 4 amerikánske „cup“.

Podľa prvého obrázka je jasne koľko vody som použil /cca. 1/2 až 3/4 litra/ v štandartnom ešuse SVK armády je to cca. po nit.
Treba to variť trošku dlhšie, asi 20 minút. Klamlivo pôsobí množstvo vody, zdá sa že je jej veľa ale postupne sa jedlo zahusťuje, ako obsah naberá vodu a na záver skončíte z takmer plným ešusom jedla v hodne hustej omáčke.

Ingrediencie, ktoré som dokázal bez problémov identifikovať sú ryža a fazuľa. Na moje veľké počudovanie to MALO chuť! Neviem či je naozaj nutné, aby mexické jedlo štípalo, ale toto štípalo. Pre deti to asi nebude to pravé, ale nebolo to štipľavé nepríjemne, proste len to je cítiť. Na rozdiel od cestovín, ktoré som skúšal predtým som Enchiladu nemusel dochucovať, jedol som to tak ako to bolo. Je z toho cítiť klasiku, glutaman alebo niečo podobné. Čo sa čudovať, ma to vydržať 25 rokov , že. Kto je vychovaný ma Vifonkách alebo na gulášovej polievke od Vitany si pripadá ako za študentských čias, alebo ako na splave či na čundry. Inak je rozoznateľná chuť ryže aj fazule, plus tá štipľavá omáčka. V MRE som jedol aj štipľavejšie veci, osobne nechápem či v tom majú amerkánci záľubu alebo čo.

Veľkosť porcie /pol balíka/ je viditeľná na obrázku. Takmer plný ešus, naozaj dosť pre 2 ľudí. Hustota je ako vidno, slovami klasika" Lyžica tam voľne leží".

Záver, mňa osobne sa to zda viac ako slušná investícia do jedla ktoré ma dúfam prežije, a moja dcéra to za 30 rokov vyhodí z domu a bude si klepať na čelo , že tato bol dosť dobrý čudák.

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Panzer
Administrátor

Ďakujem, pekná recenzia!
pietro32i
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa pietro32i »

Nejak som nepochopil, načo je vhodné vyrobiť pikantné jedlo na prežitie pre celú rodinu. Asi sa spoliehajú na recept, že keď je dieťa hladné, tak zje všetko, hoci aj štipľavé... Ale hlavne, že je bezlepkové.
autogen
občasný prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Presne.
Ja som nepochopil, preco su aj v MRE pikantne veci...No..amerkanci, co by si chcel.
A to som nejake to chili z mre zjest nedokazal vobec.
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"