Odlievanie pistolovych i puskovych projektilov

Jean
prispievateľ
Registered for: 14 years 8 months

Príspevok od používateľa Jean »

Ahojte

rozhodol som sa nakupit veci na odlievanie ale nie som si isty ktore odlievacie klieste a matrice na sizing nakupit ?

Chcel by som si liat 9mm luger a 357mag/38spec viete poradit nieco overene ?

Vdaka :)

nakupovat budem z fsreloading.com
floyd
prispievateľ
Registered for: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa floyd »

Jean:

Ja už som dokopy prebil do 1500 kúskov .357 Magnum a .38 Špeciál jednymi kliešaťami od Lee. Výsledky sú viac než OK, strela je veľmi dobre použiteľná pre obe ráže, presnosť je super. Odporúčam 6-kokily od Lee. Ja mám konkrétne TL358-158-SWC a kalibrátor LEE LUBE & SIZE KIT .358. Tu sú linky na potrebné vybavenie:

http://leeprecision.com/6-cavity-tl358-158swc.html

http://leeprecision.com/new-lube-size-kit-.358.html

Co sa týka Lugru, osvedčené sú kokily TL356-124-2R a kalibrátor LEE LUBE & SIZE KIT .356:

http://leeprecision.com/6cav-tl356-124-2r.html

http://leeprecision.com/new-lube-size-kit-.356.html

Strely majú mikrodrážky, takže po skalibrovaní cez LEE LUBE & SIZE KIT strely mierne pokvapem LEE LIQUID ALOXOM, poriadne zamiešam a tým pádom mám namazané bez námahy. Nechám oschnúť 24 hodín a prebíjam... Inak do dvojkokíl od LEE by som nešiel ani náhodou,strašná prplačka a skôr ich zničíš. Ale pochopiteľne záleží aj na tom, koľko mieniš prebíjať a koľko investovať...
Jean
prispievateľ

Ahoj,
trosku si ma zaskocil stym ze pouzivas mikrodrazku. Na ceskom fore som cital ze vraj je snou problem a aspon tam odporucali strely s klasickou drazkou.
floyd
prispievateľ

Nazdar,

z mojej osobnej skúsenosti viem, že mikrodrážka nie je absolútne žiaden problém, firma LEE dokonca tvrdí, že sa jedná o účinnejšie mzanie ako klasické v bežnej drážke. Doteraz som nespozoroval žiadne problémy ani čo sa týka presnosti, ani čo sa týka zanášania olovom. A to som už čosi cez laufy popreháňal. Prebíjam viacero kalibrov a všetko mažem LEE liquid aloxom, dokonca aj strely s klasickou drážkou, dokonca olovené strely z prerobených kokíl bez akejkoľvek drážky (na 9 Browning) takto mažem a výsledky sú vždy perfektné. Asi viac záleží na tom, aké olovo používaš. Ja používam olovo z vyvažovacích závaží na kolesá. Nedávno som lial nejaké strely do makarova, tie majú klasickú drážku, olovo zo závaží som po prvý krát miešal s čistým v pomere 1:1, budem ich tiež mazať aloxom, som zvedavý, či mi nebude zanášať lauf, pretože v tejto tvrdosti to zatiaľ nemám vyskúšané.
Jean
prispievateľ

No to som sa ta chcel akurat spytat ze z akeho olova lejes. Zavazia su problem nakolko uz iba niektore pneuservisy na kamiony maju olovo. Nedavno som z jedneho pneuservisu kupil zopar kg ale nie som si isty ci vsetky zavazia co mi tam nahadzal su olovene aj ked vsetky su z kamionov. Niektore sa mi zdaju dost svetle ako keby boli zinkove.
Miro389
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

Zinok ti bude v tavenine plavat navrchu

Ak nemas TVRDE olovo, tak mikrodrazky nekupuj.
Jean
prispievateľ

robia sa na kamiony aj zinkove ?
Miro389
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

Cez hustotu si spocitaj ci je to ciste olovo.
Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Jean napísal:robia sa na kamiony aj zinkove ?
Na rozdiel od závažíčok pre osobné autá majú výnimku a môžu sa robiť AJ OLOVENÉ... :wink:
floyd
prispievateľ

Nakolko mi už pomaly dochádza olovo zo závaží ale mám ešte mäkké olovo, tak som sa rozhodol ho minúť na menej výkonné kalibre. Takže som ulial nejaké makarovy v pomere závažové Pb:mäkkému Pb 1:1 a .38 Špeciál v pomere 3:1. Oboje som riadne namazal Lee liquid aloxom. Dnes to prebijem, v blízkej dobe odskúšam a potom dám vedieť. Ak to nebude zanášať lauf, tak pri tom aj ostanem.
Jean
prispievateľ

Igrlik napísal:
Na rozdiel od závažíčok pre osobné autá majú výnimku a môžu sa robiť AJ OLOVENÉ... :wink:
Prave tymto si nie som isty nakolko ked som hladav v ochodoch ktore zasobuju pneuservisy tak som ine ako olovene zavazia na kamiony nenasiel. Skor sa zacinaju pouzivat vyvazovacie sacky. Preto sa pytam ci sa niekedy na kamiony vyrabali aj ine ako olovene zavazia...
floyd
prispievateľ

Z vlastnej skúsenosti viem, že nákladné pneuservisy používajú asi skoro výlučne olovo. Aspoň ja som odtiaľ zohnal asi kýbel závaží a žiaden zinok tam nebol. Čo sa týka tvrdosti, lejem s ním vyse 10 druhov striel, o.i. aj .357M a .44M s gascheckom a doteraz som nemal problémy so zanášaním hlavne. Základ je ale poriadne MAZAŤ!
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Miro389 napísal:Zinok ti bude v tavenine plavat navrchu

Ak nemas TVRDE olovo, tak mikrodrazky nekupuj.
Ak dobre podkúriš (cez 420°C) vytavíš do zliatiny aj zinok, z povrchu potom vyzbieraš iba železný bordel... Vyžaduje to ale tavenie vonku na poriadnom ohni, v pieckach nie je šanca.
floyd
prispievateľ

No, strely na 9mm Makarov (v pomere - pneu závažia:mäkké Pb = 1:1) a .38 Špeciál (v pomere 3:1) som odskúšal, ani jeden z laufov nevykazoval po cca 100 výstreloch žiadne zanášanie olovom, presnosť ako obvykle OK. Pomaly ľutujem, že som to nelial z čistého olova (keď dôjdu pneu závažia, vyskúšam aj túto alternatívu).
inspiring_tesla

Príspevok od používateľa inspiring_tesla »

Igrlik napísal:
to už neplatí. Od nového roku musia aj nákladné autá v celej EU použivať zinkové ...
Napísať odpoveď

Návrat na "Prebíjanie nábojov"