Väzenský policajt takmer zastrelil svojho kolegu!
-
inspiring_newton
Väzenský policajt takmer zastrelil svojho kolegu!
BANSKÁ BYSTRICA - Na banskobystrickom krajskom súde sa dnes ráno takmer odohrala tragédia. Člen Zboru väzenskej a justičnej stráže postrelil svojho kolegu. Stalo sa to počas preberania zbrane od jedného z účastníkov súdneho pojednávania.
Tí totiž musia pred vstupom do súdnej siene odovzdať zbrane. Počas ukladania pištole do určenej skrinky zbraň nečakane vystrelila a zasiahla druhého väzenského policajta, ktorý sedel a zapisoval údaje do knihy. Zbraň zrejme nebola zaistená. Projektil muža zasiahol do hornej časti stehna. Privolaná záchranka ho odviezla do nemocnice.
Veľkým šťastím bolo, že projektil bol z plastu a nešlo o ostrý náboj. Následky by v takom prípade mohli byť tragické. Zranenému policajtovi náboj vybrali a ranu zašili. Nakoniec nemusel byť ani hospitalizovaný a nemocnicu opustil na vlastných nohách.Celý prípad je v štádiu vyšetrovania a skúma sa tiež miera zavinenia.
http://www.topky.sk/cl/10/362736/Vazens ... ho-kolegu-
Tí totiž musia pred vstupom do súdnej siene odovzdať zbrane. Počas ukladania pištole do určenej skrinky zbraň nečakane vystrelila a zasiahla druhého väzenského policajta, ktorý sedel a zapisoval údaje do knihy. Zbraň zrejme nebola zaistená. Projektil muža zasiahol do hornej časti stehna. Privolaná záchranka ho odviezla do nemocnice.
Veľkým šťastím bolo, že projektil bol z plastu a nešlo o ostrý náboj. Následky by v takom prípade mohli byť tragické. Zranenému policajtovi náboj vybrali a ranu zašili. Nakoniec nemusel byť ani hospitalizovaný a nemocnicu opustil na vlastných nohách.Celý prípad je v štádiu vyšetrovania a skúma sa tiež miera zavinenia.
http://www.topky.sk/cl/10/362736/Vazens ... ho-kolegu-
... a straznik by si mal davat vacsi pozor na ukazovak.electron napísal:...Zbraň zrejme nebola zaistená...
http://www.youtube.com/watch?v=gmp9Ei_bUpI
----
btw. co to boli za naboje?
Sama od sebazbraň nečakane vystrelila
To som zvedavý , koho dobabrú
V prvom rade by mal byť vzatý na paškál majiteľ zbrane , nakoľko odovzdal zbraň v takom stave ako bola , t.j. nabitá , obtiahnutá , nezaistená
No a že príslušník mal " citlivý,necitlivý, ukazovák - to je jeho problém , tiež by išiel na koberček
Holt " Profesionáli - zo seriálu "
Napríklad sú používané ozbrojenou ochranou lietadiel . Nechcel by som vyfasovať plasťák , to je ako keď kôň kopnepoužívané políciou sú napríklad práve plastové a gumové projektily pre štandardné služobné zbrane.
-
inspiring_ganguly
Jack, Michal1: noo neviem comu sa smejete pani
ale jedneho takeho modraka 9mm celeho z plastu mam na policke
.... je komplet z plastu okrem zapalky .... predavali sa v obchodoch asi tak 4 roky dozadu
... okrem toho ze sila bola o dost vacsia ako som na nonletal cakal tak po prvom vystrele (aspon na glocku) bol problem ze ho nevytiahlo z komory. takze na osobnu ochranu by som ho rozhodne nenosil ...
(opakujem z plastu
nie gumy
)
(opakujem z plastu
Majitel je blb, suhlasim, ale v prvom rade by mal byt na paskale ten prislusnik, co zbran preberal.arminius napísal:V prvom rade by mal byť vzatý na paškál majiteľ zbrane , nakoľko odovzdal zbraň v takom stave ako bola , t.j. nabitá , obtiahnutá , nezaistenáKontrola mu asi nič nehovorí
![]()
To mi hlava neberie, co za vola si necha (dokonca od cudzieho cloveka
Michal1:
bezne sa da (alebo dalo) kupit .38Sp s bielou plastovou strelou, nabojnica standard mosadzna.
yarco
Jeden sme raz delaborovali . Prekvapko - je to v podstate komplet duté nič a v ňom poskladaný papierik na spôsob harmoniky
Ale keď som pukol do dosky , smiech bol pá

Mal som na sklade a aj v zbierke 38 special so žltou a aj červenou strelou .bezne sa da (alebo dalo) kupit .38Sp s bielou plastovou strelou, nabojnica standard mosadzna.
Jeden sme raz delaborovali . Prekvapko - je to v podstate komplet duté nič a v ňom poskladaný papierik na spôsob harmoniky
Mňa pobavila celá tá predstava, tá absurdita, ktorá sa v tom skrýva... chlapík vytiahne gun, policajt ho zrejme neberie moc vážne, keď s ním trafí kolegu. Ten je síce postrelený, ale len tak trochu a po krátkej chvíli ho pustia zo špitálu s dovetkom, že bol chvalabohu iba plastový, lebo inak by zle pochodil.

Inde v správach zas tvrdili, že gumený. Tak ale neviem, či mysleli, že gumený bol projektil, alebo policajt, alebo majiteľ.
Inde v správach zas tvrdili, že gumený. Tak ale neviem, či mysleli, že gumený bol projektil, alebo policajt, alebo majiteľ.