Glock a nosenie náboja v komore

bujny
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 6 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bujny »

Tak presne. XDM/HS je Single Action a tam ma tá chýbajúca manuálna poistka trochu straší. Glockácka Safe Action mi príde na nosenie IN úplne v pohode.
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

bujny: mozem Ta ubezpecit ze Hs/XDm su zbrane vyrabane presnymi a produktivnymi technologiami, napr. elektrochemicky vrtana hlaven a pod. pikosky.
Dalej mozeme pokracovat ak mas zaujem v HS vlakne.
cube: da sa suhlasit.
bujny
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 6 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bujny »

Nemám nič proti XDM/HS, strieľal som z niečijej na SW 2013 v Istebnom, perfektná pištoľ. Opakujem ide len o môj mind set. Koniec OT.
Martin.
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Martin. »

abakan napísal:bujny: mozem Ta ubezpecit ze Hs/XDm su zbrane vyrabane presnymi a produktivnymi technologiami, napr. elektrochemicky vrtana hlaven a pod. pikosky.
Dalej mozeme pokracovat ak mas zaujem v HS vlakne.
cube: da sa suhlasit.
OT ale musím: Elektrochemicky vrtaná hlaveň, vieš mi o tom povedať niečo viacej? Môžeš sa teda rozpísať v príslušnom vlákne. :) (seriózne, kľudne aj do SS)
dantes
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 11 months

Príspevok od používateľa dantes »

G19 nosim od kedy mam ZP, vzdy IN. Zo zaciatku som z toho mal znacny respekt, ale potom som si zvykol. Samovolneho vystrelu sa vobec neobavam. Vychadzam z toho, ze ak na nieco naozaj pride, budem mat plne ruky prace aj bez obtahovania. Aby som nakoniec nezostal s takym nepodarenym plastovym obuskom v ruke. Tu ruku mozem potrebovat, ak k tomu dojde nablizko, alebo aby som odstrcil manzelku mimo konfliktu / palebnej ciary.
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Zostal by som i naďalej pri tom značnom rešpekte ... :wink:
igoros
moderátor
Registered for: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

Budem opakovat uz asi napisane, len pripomeniem. Nosit Glocka v "kondicii 1", OK ale v kvalitnom puzdre, urcite nie n nejakom nylonovom lacaku!!!
Ja v sluzbe pouzivam http://www.imidefense.com/black-polymer ... Z1010.html , v ktorom sa nebojim nosit IN
dantes
častý prispievateľ

Vsetky puzdra mam nylony od falca a no problem, stale IN.
canis lupus
prispievateľ
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa canis lupus »

Vieš ako sa hovorí, je to dobre, až kým sa to neposere :twisted:
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

No nosit v Glocku naboj v komore v nylonovom puzdre JE vyrazom niecoho, ale odvahou by som to zrovna nenazval.
Zlomizub
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

A aky je dovod nenosit IN v nylone? Sam som tiez pozeral na nylon s nedvoverou az kym som jeden nekupil.
Sama sa ta spust nestlaci ...
yarco
moderátor

Z môjho pohľadu - mizerná tuhosť a tvarová (ne)stálosť toho materiálu sú tým dôvodom.

Na pravidelné nosenie a tréning je imho nylon nevhodný. Ako vonkajšie puzdro potrebuje nejaký retenčný mechanizmus, keďže nie je samosvorné. Ako vnútorné drží len dovtedy, kým je poriadne zatiahnutý opasok. Zapuzdrovanie zbrane do nylonového vnútorného puzdra, to je kapitola sama o sebe.

Koža, plast (IM) či kydex - dnes je na výber kopa alternatív, z ktorých každá je výrazne lepšia než nylon.

Pozn: treba rozlišovať, či sa bavíme o klasickom čisto nylonovom puzdre alebo o nejakom hybride, kde retenciu či tvarovú stálosť puzdra zabezpečuje iný materiál, obvykle plast. Tam už je to prípad od prípadu.
dantes
častý prispievateľ

Od falca mam nylony vnutorne a vonkajsie opaskove. Obe su akoby viacvrstvove/ vypchate nejakym makkym materialom. Z puzdra by som asi nevystrelil, ani keby som chcel, spust nejde nahmatat. Retencia=0. Nenosim pravidelne, preto na nich moc nebadat ani opotrebenie. Nosenie G19 v normalnom puzdre nepovazujem za odvahu, kvalitna zbran v standardnom puzdre podla mna nie je zvysene riziko.
yarco
moderátor

Ak píšem o dobrom či vhodnom puzdre, nemyslím tým len puzdro, z ktorého zbraň nevystrelí, keď je zapuzdrená. To je pre mňa parameter, o ktorom ani neuvažujem, že by mohol neplatiť.

Skôr sú na pretrase veci ako retencia puzdra, tuhosť vstupného otvoru kvôli zapuzdreniu, stabilita na opasku, životnosť a pod.

Aby sme si rozumeli - ja nemám problém s tým, keď ľudia nosia zbrane v nylone, sám mám doma také puzdrá ako lacnú železnú zásobu. Len by som bol rád, aby si "nositelia v nylone" uvedomovali obmedzenia tých puzdier a podľa toho sa aj chovali.
Videl som už zopár takých zapuzdrovaní do vnútorného nylonu, že mi krv tuhla. Nie len že si strelci ústim skenovali celé zápästie slabej ruky, ktorým sa snažili puzdro pootvoriť či uvoľniť poistný velcro pásik. Podaktorí v snahe zapuzdriť do spľasknutého vygajdaného puzdra vytáčali zbraň v takých uhloch, že prípadný výstrel by im nešiel do stehna, ale rovno krížom cez panvu a slabým stehnom von.
Takže tak.
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years

Príspevok od používateľa matus69 »

Dantes, skoda, ze si nedas poradit.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"