Glock 19 alebo 17 rozdiel je iba vo veľkosti?

peto543
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa peto543 »

urcite nebudes lutovat. ja som chcel povodne G26 koli malym rozmerom na nosenie, ale ked som to vzal do ruky- bolo to extremne male, pazba mi koncila v zavretej dlani dakde pri prostredniku... tak som siahol po G19 ->ale v kalibri .40SW a tak mam teraz G23... jedine co mi vadi je cena streliva :? , inak som max. spokojny
Xader
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Xader »

Tiez mi prijde G23 malicky na ruku :?
Kolko vyjde strelivo ? uvidim priamo na mieste, ale urcite chcem glock...uvidime co ponuknu :D
Inak G sa robia iba v ciernom prevedeni ? ci aj nejaky NIKEL alebo nieco podobne ?
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

BALISTIK ked das do G26 zasobnik s patkou tak je to plnohodnotna strelba. Bez patky je to otazka zvyku - uz dopredu sa podvedome pripravujes strhnut pistol dolu.
peto543
prispievateľ

pockaj G23 je velkostne taky ist ako G19 , iba iny kaliber :)
najmensi je ten G26 - v 9mm, a ekvivalent je G27 v 40SW.
40SW stoji od 10sk /ks
videl som cierne a take olivovo zelene prevedenie
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

peto543:
Lutovat samozrejme moze, ale nemusi. Vyber zbrane je prudko individualna zalezitost a kazdemu sedi nieco ine. A casom sa poziadavky menia (vid. "anabazu" BKSL:).
Ja idem v kratkej dobe tiez kupovat na nosenie subkompakt (asi G26), ale teraz nemozem vediet, ci po case nebudem lutovat a chciet napr. kompakt. To zistim samozrejme az potom. :wink:

Xader:
Vidim, ze v tych modeloch a razach Glocku dost tapes, toto by ti mohlo pomoct:
http://www.mpicz.com/sortiment/?produkt=157
Mas tam aj detailny nakres zbrane, velke obrazky funkcnosti poistiek, navod, velkostne porovnanie G17/19/26 atd.

Glock 21 SF (Slim Frame, niekde Short Frame) ma uzsiu rukovat pre lepsi uchop ludi s mensimi rukami a kratsimi prstami. Je to .45-ka.

Farby robi Glock ciernu a myslim khaki (olive?), ale tyka sa to len plastoveho ramu. Zaver je cierny. Fotky su myslim tiez niekde na tej stranke.

Moja sukromna rada - ak zacinas a chces aspon zo zaciatku trocha trenovat, aby si ziskal dobre navyky, rozhodne chod do 9Luger. Na uvod ti za rovnake peniaze umozni viac trenovat a neskor ju mozes kedykolvek predat a kupit nieco ine. Uz budes aj lepsie vediet, co chces a co ti vyhovuje.
Co sa zbrani na civilne nosenie tyka, z mnohych vyjadreni na forach mam pocit, ze ludia prechadzaju casom skor na mensie a lahsie modely (napr. G17 -> G19 -> G26), nez naopak.
peto543
prispievateľ

yarco sklamani uzivatelia GLOCKu neexistuju :twisted: iba chvilu tapu ktory model im sadne najlepsie :P
Xader
častý prispievateľ

Dakujem, ten rozpis razi a zbrani mi pomohol :oops: som uplny zelenac este :oops:

Ok, dam na vas ... pojdem do 9mm luger...takze G17 a G19...na zaciatok to bude fajn, nech sa naucim co a jak. Zatial som strielal len par krat s policajnou CZtou, ale to len tak cvicne :roll: :oops: ale ten Glock by mal byt citit rozdiel oproti tej CZte->z nej som mal trochu obavy, ze sa mi rozpadne v rukach :evil:
igoros
moderátor
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

Xader, kazdy bol raz zelenac... Pracuj na sebe a cochvila budes ostrielany strelec.

Co sa tyka tych Glockov, ja osobne akonahle mi to financie dovolia, idem do G19 alebo G23
inspiring_pike

Príspevok od používateľa inspiring_pike »

Ja som asi jediny `opacny` ako pise yarco. Presiel som od g19 ku g17. V noseni som rozdiel nepocitil, vaha - minimalne a ten centimetrik hore, dole, to sa tiez strati... Co bolo podstatne, moje velke laby g19 doslova obtekali. Sedela mi poriadne az s predlzenym zasobnikom. Aj bez neho bola ok, na take obycajne zastrielanie si, ale ked uz sa clovek snazi o troska sofistikovanejsi pristup k strelbe, je pre mna rozdiel medzi g19 a g17 v drzani podstatny. Myslim, ze normalny rozmer zbrane - standard, v ktorom bola vyvijana ma nieco do seba. A tie vsetky compacty, subcompacty a ine `pacty` chapem skor ako zalozne zbrane, resp. riesenie napr. pre zensku (obcas aj chlapsku) malu ruku.
glock69
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa glock69 »

Xader napísal:

... Zatial som strielal len par krat s policajnou CZtou, ale to len tak cvicne :roll: :oops: ale ten Glock by mal byt citit rozdiel oproti tej CZte->z nej som mal trochu obavy, ze sa mi rozpadne v rukach :evil:
Nevím jaký CZ šrot jsi měl v ruce,ale z vlastní zkušenosti vím,že číza střílí i s přeraženým zachytem závěru. No a lepší výsledky s mlokem Ti přeji, je dost lidí, co mají problémy se spouští,které nedokáží překonat.
inspiring_kepler

glock69 napísal: No a lepší výsledky s mlokem Ti přeji, je dost lidí, co mají problémy se spouští,které nedokáží překonat.
Ta ochrana co je integrovana priamo v spusti(kohutiku) je neprijemna pri rychlej pudovej strelbe(az myslis tento problem). Velakrat sa mi stalo ze som tu poistku musel doslova akokeby pretlacit ze som zacitil na prste ako povolila a stlacil som spust dalej. Ked rychlo tasis (chytas celu zbran nanovo do ruky) tak nemas moc casu nastavovat prst do spravnej(kolmej) pozicie na spusti a stane sa obcas ze spust stlacas prstom zosikma a vtedy poistka zareaguje a musis ju doslova znovu-zahnutim prsta pretlacit aby si vystrelil. Dost neprijemne ale je to vhodna poistka preto ju dole nedam aj ked jej demontaz je otazka jednej minuty.
Ale typujem ze urcite ju niekto kvoli tomuto dovodu demontoval :-)

Pri mierenke s tou spustou nie je ziadny problem aj ked je dost bodova. K100 je v tomto pripade na tom lepsie. Ale naprazdno som strelil z STI SPARTAN .45 sa mi zda a to bola nadhera, taka pre mna nezvykla plynulost, zrazu len cvakla spust.
glock69
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa glock69 »

Jde o celkový chod spouště glocka proti spoušti na číze(vždy jsem měl laděnou, i na firemní zbrani, takže opravdu byla máslová). Když jsme přezbrojili na glocky, tak 70% lidí mělo problémy se spouštěním, ale časem se to samozřejmě poddalo... :lol:
Na druhou stranu, celkové chování při střelbě většina lidí hodnotila líp u glocka, lisovaná pet flaška to rozloží asi líp...
No a odstraňování pojistek. Nevím, jediná pojistka, kterou bych si možná nechal odstranit, je klasická pojistka u SA/DA. Ta je z mého hlediska navíc, ale jinak bych do pojistek nešahal.
inspiring_kepler

glock69 napísal: Na druhou stranu, celkové chování při střelbě většina lidí hodnotila líp u glocka, lisovaná pet flaška to rozloží asi líp...
To mas pravdu, glock ma strielanie z "lisovanych PET flasiek" dobre prepracovane. Ked som prvy krat drzal samotne iba ram Glocka 17 bez zaveru a hlavne, tak som neveril ze sa s tym da bezpecne strielat. Ked som videl tie styri male konzoly na ktorych beha a drzi cely zaver tak som mal zmiesane pocity. A ono sa da s tym strielat celkom v pohode aj s reprodukovatelnymi vysledkami :-)
Xader
častý prispievateľ

glock69 napísal: ... je dost lidí, co mají problémy se spouští,které nedokáží překonat.
glock69 napísal:Když jsme přezbrojili na glocky, tak 70% lidí mělo problémy se spouštěním, ale časem se to samozřejmě poddalo... :lol:
To si hned musel do mna rypnut zato, ze som napisal svoju skusenost s par strielani z CZtou ? :lol: nehovorim, ze to je zla zbran a tie nove sa mi aj celkom pacia, ale nekupil by som si ju, tak ako by si niekto nekupil nikdy Glock, alebo HK. To je vec nazoru.
Ja som sa rozhodoval co kupit a pytal som sa na rady ludi, ktori maju s nimi skusenosti, ci G17 alebo G19 a ake su celkove pocity z Glocku?

Inak co hovorite na tritiovy cielnik na glocku ? stoji to za to ? vyzera zaujimavo :)
maros15
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Je to dobre,ale svieti iba v tme.Ak by si chcel mieridla,ktore svietia vo dne aj v noci,tak za ne das tak 100-130euro.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"