Chystaná novela zakona o zbraniach
Kazdopadne obtiaznost skusky by mala byt vsade rovnaka, pri vsetkych skupinach ZP, pretoze dotycny si moze neskor spolu so ziv. listom o Acko rozsirit a v konani o vydanie ZP, ziadal o Bcko/D a atd . Nastastie v zakone to tak aj je. U nas na okrese nerozlisovali, ze kto ma aku skupinu, vsetkych tam dobre prevetrali, takze nevidim v tom problem.
Naposledy upravil/-a C08R4 v 07 Feb 2009, 14:09, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_ganguly
-
inspiring_proskuriakova
niekto sem dal link na tuto smernicu http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 011:SK:PDF no a je tam zaujimava cast
(19) O povolení nadobúdať do vlastníctva a držať strelnú
zbraň by sa malo, pokiaľ možno, rozhodnúť v jednom
správnom konaní.
myslite, ze by to mohlo konecne znamenat zrusenie delenia zbrojakov na A a B, alebo ze by aspon odpadlo nakupne povolenie?
(19) O povolení nadobúdať do vlastníctva a držať strelnú
zbraň by sa malo, pokiaľ možno, rozhodnúť v jednom
správnom konaní.
myslite, ze by to mohlo konecne znamenat zrusenie delenia zbrojakov na A a B, alebo ze by aspon odpadlo nakupne povolenie?
Myslim, ze toto sa bude dotykat hlavne nedrzitelov ZP a majitelov jednoranovych perkusnych zbrani, kresadlovych a historickych zbrani. Uvidime ako to nasi vyriesia, ci to bude ako u zbrani kat. C, evidencna povinnost a na ZP, alebo ci uz je dostatocne sucasne riesenie, zaznamove knihy u predajcov(Co bude asi malo podla mna). Ja by som to vyriesil tak, ze by nadalej ciernoprachove jednoranovky boli bez ZP, ale museli by sa priniest zaevidovat na OR PZ a vydalo by sa im potvrdenie o evidencii a pod.
Kód: Vybrať všetko
5. Členské štáty zabezpečia, aby bolo možné zistiť vlastníka
každej strelnej zbrane v každom okamihu. Pokiaľ však
ide o strelné zbrane zaradené do kategórie D, členské štáty
zavedú od 28. júla 2010 primerané opatrenia na sledovanie
strelných zbraní, ktoré budú od 31. decembra 2014
zahŕňať opatrenia umožňujúce v každom okamihu zistiť
vlastníka strelnej zbrane uvedenej na trh po 28. júli 2010.“;Naozaj na AS zbrane pani europoslanci zabudli. Ale zabudaju aj nasi predajcovia AS na zakon, pretoze zaznamove knihy nie kazdy vedie a predavaju sa k tomu zakazane doplnky a pod (laser myslim). A o vyrazenych cislach ani nehovorim. Zakon by mal nejako upravovat AS zbrane
aj u nas. Lebo plati to co u vzduchoviek.
Kód: Vybrať všetko
Na účely tejto smernice ‚strelná zbraň‘ znamená
akúkoľvek prenosnú zbraň s hlavňou, v ktorej sa strela,
náboj alebo projektil uvádza do pohybu okamžitým
uvoľnením nahromadenej energie, alebo zbraň, ktorá
je na tento účel vyrobená alebo ktorú je možné na
tento účel upraviť, okrem prípadov, keď je vylúčená
z jedného z dôvodov uvedených v prílohe I časti III.
Strelné zbrane sú rozdelené do kategórií v prílohe
I časti II.Chalani zistili ste nieco nove o tej novele? Ja sa skusim este popytat policajtov a na http://www.specialunits.sk/phpbb2/index.php