Malorazka

Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

....rugera sme doporucovali. (luger je nieco ine).

Dospelu pusku myslis nie-malorazku? Takze nejaku gulovnicku/gulovnicu?
Xader
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Xader »

ufff...preklep...samozrejme RUGER 10/22 :wink:

dospelu ano gulovnicu...gulovnicku ? aky tam je rozdiel ? nevyznam sa vobec do toho, ale celkovo nieco co bude vhodne na zaciatok a strelbu na trochu vacsiu vzdialenost ako s .22 ?
lovec
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Vies,to je tak siroka tema a dokola preberana....musis si stanovit aspon nejake kriteria:
-ucel: len na strelnicu? ak ano,ake dlhe strelnice mas dostupne
-financie

Vyber je nesmierne siroky a je skutocne potrebne vopred premysliet,ci zvolena hracka bude to prave orechove.
S beznou malorazkou je zmysluplne strielat na 50m, da sa aj na 100m ked nefuka vietor,ale netreba cakat zazraky.
Gulovnicka-je "dospela" gulovnica maleho kalibru,napr. 222Rem., 223Rem.
Ale to je skor slangove oznacenie,nez nejaka terminologia.

Bolo by vhodne sa presunut do nejakej puskovej temy.
scar
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa scar »

citam ,citam a ak spravne chapem tak na dlhu opakovaciu pusku 22long rifle staci oznam policii?
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Samozrejme - ohlasovacia (a evidenčná) povinnosť - zbraň kategórie C (§ 6 ods. 1 písmeno b) - no musí mať drážkovaný vývrt!!! :wink:
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Zdravim vas. No vsimol som si v katalogu ze sa robi ZKM-2E Super Match.
Oproti ostatnym ma 12 drazok v hlavni oproti povodnym 6 a slubuju o 20% vacsiu presnost.
Nemate s nou skusenosti? Alebo radsej osvedcenu 453 Varmint.
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Nanapisal si na co to ma byt. Tieto lahke mrsky su iba tak na polovnictvo.
Rasto
expert

Ospravedlnujem sa, ale myslel som ze to z jej nazvu bude zrejme. Hlavnym dovodom by bola tercova strelba s oporou.
Viem ze vsetky tercovnice sa robia s tazkou hlavnou, ale v tomto pripade by to mohlo vyvazit jej drazkovanie a dlzka hlavne o 10cm dlhsia oproti Varmintu.
Po nete este nieje moc postrehov koli jej relativne novom nastupe na trh (2008).
DUSO
častý prispievateľ

Nevyvazi. Zozen si CM 2-ku. Vyjde ta menej (cca 4 az 5 tis. Sk a mozno este menej). Je malo vyberava na strelivo a velmi presna. Ziadna CZ-ta sa jej nevyrovna. Konkurentom by mohla byt Suhl-ka, ak by nebola vyberava na strelivo. A aj tak nedosahuje vysledky CM-ky. Napriklad moja manzelka kupila CM 2-ku a Drulovku pistol spolu za 3 tis. Sk v roku 2006.
Naposledy upravil/-a DUSO v 04 Júl 2009, 21:42, upravené celkom 2 krát.
DUSO
častý prispievateľ

Este doplnim, aby bolo jasne, ze viem co pisem. S CM 2 (po slovensky SM 2) strielam uz 20 rokov. Na poslednom kole Oravsko-turcianskej ligy v strelbe z malokalibrovych zabrani, lubovolna malokalibrovka v lahu som dal s mojou SM-kou 293 z 300 moznych a to som dal po mojej hrubej chybe sedmicku. To sa mi stane tak raz za sezonu. Kua mohlo to byt 295-296. Obycajne strielam na preteku priemerne 285. Ak chces mozem sa v okoli spytat na nejaku na predaj.
Rasto
expert

Nasiel som toto na nete mozno to niekomu pomoze
Nakres S cm2

Obrázok
inspiring_carver

Príspevok od používateľa inspiring_carver »

Prebehol som si zákon o zbraniach a rovnako aj fórum, ak som to pochopil dobre na dlhú malorážku - opakovačku nepotrebujem nákupné povolenie???? Ale ZP mám iba sk.A, E-čko zatiaľ nemám, bude to stačiť???? Lebo rozmýšľam, že by som si na také víkendové a rekreačné strieľanie nejakú tú malorážku zaobstaral. Chcem len opakovačku, takže tak..... Poradíte mi niekto čo a ako???? Ďakujem.
Rasto
expert

Contrafaktor netelefonovali sme spolu doobeda nahodou?
Ako dobre vies "A" je na nosenie a drzanie kratkej gulovej zbrane, cize si najprv musis rozsirit zbrojak na sportove ci polovne ucely a potom si mozes zadovazit dlhu gulovu bran.
Pokial sa mylim prosim opravte ma.
Naposledy upravil/-a Rasto v 15 Júl 2009, 14:41, upravené celkom 1 krát.
inspiring_carver

Príspevok od používateľa inspiring_carver »

Doobeda som dnes nevolal nikomu, takže nie....... Takže myslíš, že treba rozšíriť??? Ja fakt neviem, lebo na jednej strane je to dlhá zbraň, ale na strane druhej jej nákup podlieha ohláseniu - teda nepotrebujem NP, takže netuším....
Rasto
expert

Precitaj si to este raz a pochopis, ze i ked to podlieha len nahlasovacej povinnosti i tak by si si to nemal na co napisat, lebo nemas ani Ecko ani Dcko.
Napísať odpoveď

Návrat na "Športové zbrane"