Malorazka
Vies,to je tak siroka tema a dokola preberana....musis si stanovit aspon nejake kriteria:
-ucel: len na strelnicu? ak ano,ake dlhe strelnice mas dostupne
-financie
Vyber je nesmierne siroky a je skutocne potrebne vopred premysliet,ci zvolena hracka bude to prave orechove.
S beznou malorazkou je zmysluplne strielat na 50m, da sa aj na 100m ked nefuka vietor,ale netreba cakat zazraky.
Gulovnicka-je "dospela" gulovnica maleho kalibru,napr. 222Rem., 223Rem.
Ale to je skor slangove oznacenie,nez nejaka terminologia.
Bolo by vhodne sa presunut do nejakej puskovej temy.
-ucel: len na strelnicu? ak ano,ake dlhe strelnice mas dostupne
-financie
Vyber je nesmierne siroky a je skutocne potrebne vopred premysliet,ci zvolena hracka bude to prave orechove.
S beznou malorazkou je zmysluplne strielat na 50m, da sa aj na 100m ked nefuka vietor,ale netreba cakat zazraky.
Gulovnicka-je "dospela" gulovnica maleho kalibru,napr. 222Rem., 223Rem.
Ale to je skor slangove oznacenie,nez nejaka terminologia.
Bolo by vhodne sa presunut do nejakej puskovej temy.
Ospravedlnujem sa, ale myslel som ze to z jej nazvu bude zrejme. Hlavnym dovodom by bola tercova strelba s oporou.
Viem ze vsetky tercovnice sa robia s tazkou hlavnou, ale v tomto pripade by to mohlo vyvazit jej drazkovanie a dlzka hlavne o 10cm dlhsia oproti Varmintu.
Po nete este nieje moc postrehov koli jej relativne novom nastupe na trh (2008).
Viem ze vsetky tercovnice sa robia s tazkou hlavnou, ale v tomto pripade by to mohlo vyvazit jej drazkovanie a dlzka hlavne o 10cm dlhsia oproti Varmintu.
Po nete este nieje moc postrehov koli jej relativne novom nastupe na trh (2008).
Nevyvazi. Zozen si CM 2-ku. Vyjde ta menej (cca 4 az 5 tis. Sk a mozno este menej). Je malo vyberava na strelivo a velmi presna. Ziadna CZ-ta sa jej nevyrovna. Konkurentom by mohla byt Suhl-ka, ak by nebola vyberava na strelivo. A aj tak nedosahuje vysledky CM-ky. Napriklad moja manzelka kupila CM 2-ku a Drulovku pistol spolu za 3 tis. Sk v roku 2006.
Naposledy upravil/-a DUSO v 04 Júl 2009, 21:42, upravené celkom 2 krát.
Este doplnim, aby bolo jasne, ze viem co pisem. S CM 2 (po slovensky SM 2) strielam uz 20 rokov. Na poslednom kole Oravsko-turcianskej ligy v strelbe z malokalibrovych zabrani, lubovolna malokalibrovka v lahu som dal s mojou SM-kou 293 z 300 moznych a to som dal po mojej hrubej chybe sedmicku. To sa mi stane tak raz za sezonu. Kua mohlo to byt 295-296. Obycajne strielam na preteku priemerne 285. Ak chces mozem sa v okoli spytat na nejaku na predaj.
-
inspiring_carver
Prebehol som si zákon o zbraniach a rovnako aj fórum, ak som to pochopil dobre na dlhú malorážku - opakovačku nepotrebujem nákupné povolenie???? Ale ZP mám iba sk.A, E-čko zatiaľ nemám, bude to stačiť???? Lebo rozmýšľam, že by som si na také víkendové a rekreačné strieľanie nejakú tú malorážku zaobstaral. Chcem len opakovačku, takže tak..... Poradíte mi niekto čo a ako???? Ďakujem.
Contrafaktor netelefonovali sme spolu doobeda nahodou?
Ako dobre vies "A" je na nosenie a drzanie kratkej gulovej zbrane, cize si najprv musis rozsirit zbrojak na sportove ci polovne ucely a potom si mozes zadovazit dlhu gulovu bran.
Pokial sa mylim prosim opravte ma.
Ako dobre vies "A" je na nosenie a drzanie kratkej gulovej zbrane, cize si najprv musis rozsirit zbrojak na sportove ci polovne ucely a potom si mozes zadovazit dlhu gulovu bran.
Pokial sa mylim prosim opravte ma.
Naposledy upravil/-a Rasto v 15 Júl 2009, 14:41, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_carver